Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39211 tot 39215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

‘Foreclosures’ laten een gemengd beeld zien in de VS

De crisis in de Amerikaanse onroerend goedsector kabbelt langzaam maar zeker verder. Van een verdere uitdieping is geen sprake, maar een spectaculair herstel blijft anderzijds ook uit. De gemiddelde trend wijst op beterschap. Het aantal foreclosures – gedwongen verkopen van woningen – was sinds 2007 niet zo laag.

Er heeft echter een verschuiving plaatsgevonden. Foreclosures worden zeldzamer in sommige getroffenen U.S.-staten, maar talrijker in andere staten. De staten die tot nu toe het meest gespaard bleven krijgen wat klappen. Maar algemeen lijkt de lucht toch wat op te klaren.

Het is echter nog wat vroeg om al victorie te kraaien. In Q3 waren er 531.576 foreclosures filings, gedwongen verkopen die op dat moment afgehandeld werden. Dat is 5 % minder dan in Q2 en 13 % minder dan tijdens Q3 van 2012. Dat de situatie ernstig blijft, bewijst het feit dat 1 op 250 woningen in de U.S. in een foreclosure is betrokken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Kan Richard Branson het kapitalisme redden?

De 62-jarige Britse ondernemer (Sir) Richard Branson heeft een plan ontwikkeld om het kapitalistisch systeem meer te oriënteren op de lange termijn en sociaal verantwoordelijker te maken. Dit ‘Plan B’ voor het kapitalisme wordt samengevat op het Schumpeter blog van The Economist.

[...]

De ‘B’ in ‘Plan B’ verwijst volgens The Economist niet naar Branson zelf maar naar ‘Business’. Het idee is om een kleine groep van zakelijke toplui te vormen die campagne zullen voeren voor hervormingen. Het doel van deze hervormingen moet dan zijn om het kapitalisme sociaal verantwoordelijker te maken en de focus te verleggen naar de lange termijn.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Top 10 landen met de meeste goudreserves

Volgens het World Gold Council hebben centrale banken 157,5  ton goud gekocht in het 2e kwartaal, een stijging van 63 % ten opzichte van het 1e kwartaal en 138 % meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De goudaankopen van de centrale banken zijn een belangrijke steun voor de goudprijs. Maar welke landen hebben nu de meeste goudreserves?

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Frankrijk keurt euroverdrag goed

Frankrijk heeft donderdag het nieuwe euroverdrag goedgekeurd. Dat verdrag moet leiden tot een strengere begrotingsdiscipline.

In totaal 306 senatoren stemden voor het begrotingspact en 32 tegen. Eerder op dinsdag stemde de Franse Tweede Kamer al met grote meerderheid in met het verdrag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Wall Street op winst

De beurzen in New York stonden donderdag op lichte winst. Wall Street kreeg vooral steun van een goed cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,3 procent hoger op 13.382 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 1438 punten en de technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij op 3058 punten.

De uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten gingen vorige week met 30.000 omlaag tot 339.000, het laagste niveau in meer dan 4 jaar. Economen hadden juist op een lichte stijging van het aantal aanvragen gerekend.