Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 39216 tot 39220
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Zet je schrap: 'Ongelimiteerde economische groei is iets van het verleden'

Sinds de Industriële Revolutie is de idee van continue economische groei voor de meeste mensen bijna vanzelfsprekend geworden. Volgens professor Robert Gordon en economie-expert van de Financial Times Martin Wolf komt die groei over de komende eeuw echter tot een eind.

Ongelimiteerde groei is een relatief recent concept. Gedurende het gros van de menselijke geschiedenis bleef de groei in output per persoon nagenoeg constant. Tussen het midden van de 18de en het midden van de 20ste eeuw versnelde de productiviteit echter enorm. Die trend is sinds de jaren 1950 vertraagd volgens Gordon en zal dat blijven doen tot  opnieuws tagnering wordt bereikt.

Gordon ziet de economische groei in die periode als het gevolg van de ontdekking en exploitatie van grensverleggende technologieën:

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Bank of England zet monetaire beleid voort

De Bank of England (BoE) neemt vooralsnog geen aanvullende maatregelen om de kwakkelende Britse economie te ondersteunen. Het belangrijkste rentetarief blijft staan op 0,5 procent en ook aan het bedrag waarvoor de centrale bank obligaties opkoopt om de financiële markten van extra liquiditeit te voorzien, verandert niets.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Bearmarket natural gas ten einde?

De bodem van een langdurige bearmarket wordt gekenmerkt door 2 zaken: een lage prijs en een nieuwe langdurige trendlijn omhoog. De prijs voor gas, natural gas, beantwoord momenteel aan beide voorwaarden.

De eerste grafiek is een grafiek met de wekelijkse prijzen voor gas. Deze laat duidelijk een 6,5 jaar durende bearmarket zien. Prijzen daalde van $ 15,78 in december 2005 naar een dieptepunt van 1,90 in april 2012. Een daling van maar liefst 88 %.

Ondertussen hebben de futures voor gasleveringen maart 2013 de weerstand fors doorbroken wat impliceert dat hogere koersen in het verschiet liggen. De volgende technische weerstand is $ 6, de hoogste koers van 2010. Dit houdt nog steeds een verdubbeling van de prijs in!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

“Oplossing ‘fiscal cliff’ kan Dow Jones tot 1.000 punten opleveren”

Heeft de beurs op Wall Street het voorradige potentieel opgebruikt? Jeremy Siegel, professor financiën aan de Wharton School, is van mening dat dit niet het geval is. Siegel ziet nog altijd kansen weggelegd, de beurskoersen kunnen nog een flinke ruk naar omhoog maken.

Het maakt de professor niet uit of Barack Obama dan wel Mitt Romney de presidentsverkiezingen in de U.S. gaat winnen, evenmin laat hij zich ontmoedigen door een globale economische afkoeling of door de strijd die zal woeden over belastingverlagingen en besparingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Turkije voert opnieuw aanvallen uit op Syrië

De spanningen tussen Turkije en buurland Syrië lopen hoog op. Gisteravond nam Turkije doelen in Syrië onder vuur en ook vanochtend wordt er geschoten. Vannacht zijn er een aantal Syrische militairen omgekomen.

De Turkse aanvallen zijn een reactie op Syrische beschietingen op een Turks grensdorp. Daarbij kwamen vijf mensen om door granaten die in Syrië waren afgevuurd. Het Syrische leger zegt op rebellen te hebben geschoten, waarbij per ongeluk projectielen op Turkse bodem terechtkwamen.