Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39226 tot 39230
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Mis de goudtrein niet!

De afgelopen drie maanden was ik zeer positief over goud. Ik verwachtte dat de prijs van het edelmetaal flink zou stijgen. In de grafiek hieronder ziet u wat ik begin juni voorspelde (= rode lijn) en wat de koers sindsdien gedaan heeft.

Voor zilver was ik nog positiever dan voor goud. Ik stelde dat de koers van de zilverprijs nog harder omhoog zou gaan dan die van goud. Ook dit bleek een juiste veronderstelling. De grafiek hieronder laat zien dat sinds begin juni de prijs is gestegen van 26 naar 34 dollar: ongeveer 35%!

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat goud en zilver nog veel verder in prijs zullen stijgen, moet ik u dit keer teleurstellen. Voorlopig komt er een einde aan het feestje en zullen de koersen gaan zakken. Na elke flinke stijging volgt er immers een correctie.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Aanzet hervormingsplan eurolanden gelekt!

De 17 landen in de eurozone zouden bindende contracten met Brussel moeten sluiten over hun economische hervormingsplannen. Nu is dit alleen het geval bij landen die noodsteun krijgen van de Europese Unie.

De exacte tekst in het gelekte eerste voorstel voor verdergaande economische en monetaire samenwerking in Europa is:

Het idee dat eurolanden individuele contracten sluiten op Europees niveau over de hervormingen die zij aangaan en de implementatie ervan, moet worden onderzocht

De voorstellen komen van het bureau van EU-president Herman Van Rompuy en zijn bedoeld om de discussie over dit onderwerp aan te zwengelen. De tekst werd woensdag door de Britse krant Financial Times online gezet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Wall Street begint vlak'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen woensdag naar verwachting nagenoeg vlak beginnen. Beleggers wegen een sterker dan verwachte banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven af tegen de aanhoudende onzekerheid over een Spaanse noodaanvraag.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek voorbeurs dat de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten in september met 162.000 banen is toegenomen. Economen rekenden in doorsnee op een banengroei van 143.000. De cijfers van ADP lopen vooruit op de cijfers over de arbeidsmarkt die de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Column Kees de Kort | Veel kleine minnetjes maken een plus

Een verrassend goed cijfer uit de Verenigde Staten. Een klein plusje bij de inkoopmanagers uit de Amerikaanse industrie.

Wonderlijk hoe heel veel kleine minnetjes toch een plusje kunnen worden, vindt Kees de Kort. "Het was een opmerkelijke tegenstelling, maar die maandcijfers die zijn ook heel wisselend."

Met name aan de bureaucratisering in de Verenigde Staten kan nog flink wat aan gedaan worden en ook het begrotingstekort is volledig uit de hand gelopen. Bernanke heeft tegen het Congres gezegd: 'doen jullie nou ook eens wat, wij kunnen als monetaire autoriteiten niet alleen de wereld redden."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Spanje heeft 'bad bank' in december klaar

Spanje denkt in december een zogenoemde 'bad bank' te hebben opgetuigd die slechte leningen gaat opkopen van de banken in het land. Dat heeft minister van Economische Zaken Luis de Guindos woensdag gezegd.