EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39226 tot 39230 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Fed kondigt nieuw opkoopprogramma aan

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, gaat een nieuw economisch steunprogramma opzetten, waarbij maandelijks voor 45 miljard dollar (ruim 34 miljard euro) aan obligaties wordt opgekocht. Dat maakte de Fed woensdag bekend na de tweedaagse vergadering van het beleidsbepalende bestuur.

Dit nieuwe programma gaat lopen naast de bestaande steunoperatie waarbij de Fed maandelijks voor 40 miljard dollar aan hypotheekleningen opkoopt. De nieuwste steunplannen van de Fed vervangen de zogenoemde 'Operation Twist', die eind dit jaar afloopt. Met al die maatregelen wil de Fed de rentes drukken en zo de economie stimuleren.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

3 negatieve indicatoren voor Amerika

Er zijn veel indicatoren om rekening mee te houden om te bepalen welke richting een economie uit zal gaan. Er zijn in Amerika positieve elementen zoals de dalende brandstofprijzen, de aantrekkende jobmarkt en de historisch hoge bedrijfswinsten.

Er zijn veel indicatoren om rekening mee te houden om te bepalen welke richting een economie uit zal gaan. Er zijn in Amerika positieve elementen zoals de dalende brandstofprijzen, de aantrekkende jobmarkt en de historisch hoge bedrijfswinsten.

Daar tegenover staan onderstaande negatieve elementen:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Beurzen wachten op Fed

Naar verwachting gaat de Fed een nieuw programma voor de aankoop van obligaties aankondigen.

De AEX-index in Amsterdam won 0,1 procent tot 344,35 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen klom 0,2 procent tot 530,62 punten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 0,4 procent. De beurs in Parijs eindigde vrijwel onveranderd.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Fed kondigt nieuwe verruimingsmaatregelen aan

De Federal Reserve houdt de rente op 0% en gaat agressief obligaties opkopen, 45 miljard dollar per maand, met als doel de werkloosheid onder de 6,5% te krijgen.

De Federal Reserve laat de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand ongewijzigd op 0 tot 0,25%.Dat maakte het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdagavond bekend.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Het grootste gevaar zit bij obligaties

De obligatiemarkten maken niet alleen furore bij de overheidsobligaties, ook de bedrijfsobligaties zijn erg in trek tegenwoordig. De uitgiftes van obligaties overtreffen dit jaar de kaap van $ 1 biljoen. Dit heeft de rentevoeten sterk naar beneden gedreven waardoor de waarde van de obligaties sterk in prijs is gestegen. Analisten waarschuwen dat zelfs de kleinste stijging van de rentevoet al nefast kan zijn voor de waarde van obligaties.

Voor het eerst sinds decennia is het dividendrendement van aandelen voordeliger dan de renteopbrengsten van obligaties. Grote money managers zoals BlackRock kijken nu hoe ze hun investeringen in obligaties kunnen converteren naar aandelen of converteerbare obligaties.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs