Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 39226 tot 39230
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Zelfde rendement, betere nachtrust?

Wist je dat er een bijzonder makkelijke manier is om de volatiliteit van je portefeuille te beperken zonder dat het je rendement kost?

Dit betekent dat je precies dezelfde rendementen realiseert, maar wel de grote schokken eruit haalt.

In geld levert dit niets extra op, maar ik kan je garanderen dat je ‘s nachts een heel stuk beter slaapt!

In 2008 bijvoorbeeld realiseerden de meeste beleggers verliezen van 50% tot 70%.

Beleggers die echter deden wat ik zo meteen ga beschrijven, zagen hun verlies beperkt tot 17,3%.

Het concept is heel simpel.

Je gaat je portefeuille “hedgen” wanneer de S&P500 beneden het 200-daags gemiddelde noteeert. Op de onderstaande grafiek is dat de blauwe lijn.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Schuldquote eurolanden stijgt naar 90%

De staatsschuld van de eurolanden uitgedrukt in het bbp steeg in het tweede kwartaal van 88,2% naar 90%. Negatieve uitschieter is Griekenland: van 136% naar 150%.

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. De toename is in weerwil van pogingen van de landen om hun schuld in de hand te houden. De stijging geeft aan dat stagnerende groei het voor voor eurolanden moeilijker maakt om hun schulden te beperken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Verloren jongerengeneratie kost EU 419 miljoen euro... per dag

De ‘verloren generatie’ Europese jongvolwassenen die geen school lopen of werk hebben kost overheden miljarden in uitkeringen en verloren productiviteit. Tot dat besluit komt Eurofound, het officiële EU-studiebureau volgens The Guardian.

De veertien miljoen niet-studerende, werkloze jongeren tussen 15 en 29 kosten de Europese lidstaten in totaal 153 miljard euro per jaar of 1,2% van het BBP van de EU. Dit komt neer op drie miljard euro per week in uitkeringen en verloren productie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Hier is uw KOOPSIGNAAL voor China

Wie ons al een tijdje volgt, kan het niet ontgaan zijn. Onze toon omtrent Chinese aandelen is in volume toegenomen.

We roepen al enkele weken steeds luider om wat China in uw portefeuille op te nemen. De extreme onderwaardering (historische lage K/W’s) in combinatie met de aantrekkende economische indicatoren zijn onmiskenbare signalen van een onderhuidse verbetering.

Zo rapporteerden we reeds over het recordjaar voor import van koper, maar kregen we ook nieuwe data binnen over olievraag in China.

Ook hier zitten we op een recordniveau!

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Cyclische en technische analyse HUI-index

In de onderstaande grafiek ziet u de cyclische analyse van de HUI-index. De HUI is een index van  goudmijnbedrijven die op de AMEX worden verhandeld. De 7 cycli voor de HUI staan naar beneden en beginnen één voor één te bodemen. Op 30 November 2012 is een cyclusbodem te verwachten, zoals u in de grafiek kunt zien. Vanaf dat moment zou de HUI-index weer kunnen gaan stijgen. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Dan kijken we tevens even naar de Technische Analyse. Op basis van de TA blijkt dat we het niveau van $436,- in de gaten moeten houden. Mogelijk wordt daar een bodem gezet. Als de koers op 30 november rond de $436 staat, zou het een goed risico versus rendement belegging zijn als we kijken naar de cyclische en de technische analyse. Momenteel schommelt de Gold Bug Index, zoals de HUI ook wel wordt genoemd rond de $500,-. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.