Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 39236 tot 39240
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Goudvoorraad België stijgt naar EUR10 miljard

De waarde van de Belgische goudvoorraad is in september 2012 tot boven de €10 miljard gestegen. De Belgische Nationale Bank past iedere 3 maanden de goudprijs aan voor de berekening van de boekwaarde. De prijs van een kilo goud werd verhoogd van €40.125,- eind juni naar €44.235,- eind september. Dat komt neer op een winst van ongeveer 1 miljard euro.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

'Honderden banen weg bij SNS'

Bij SNS Bank gaan de komende jaren honderden banen verloren door een grote reorganisatie. Dat meldde donderdag de NOS. Medewerkers worden donderdag en vrijdag ingelicht over de plannen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Column Kees de Kort | Een kapitale stommiteit

Christine Lagarde zegt dat we de Grieken wat meer tijd moeten geven voor hun hervormingsplannen, tot verbazing van Kees de Kort. "Niet meewerken loont."

"Het is de Grieken al twee jaar niet gelukt om de gevestigde belangen aan te pakken, en nu krijgen ze nog twee jaar de tijd .

Dus die gevestigde belangen in Griekenland realiseren zich: als wij gewoon 'nee' blijven zeggen, krijgen we alsmaar meer tijd. Dus dit brengt de oplossing niet dichterbij."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spaans verschil rijk-arm grootste in eurozone

Het verschil tussen rijk en arm is in Spanje het grootste van alle landen in de eurozone.

Meer dan 1,7 miljoen huishoudens in het zwaar door de schuldencrisis getroffen land hebben volgens de laatste statistieken van de overheid helemaal geen inkomsten uit werk. Het zijn werkloze huishoudens. Maar werkloosheid betekent in Spanje lang niet altijd dat men een uitkering krijgt. Slechts 67 procent van de Spanjaarden die als werkloos staan geregistreerd, ontvangen een vorm van hulp of uitkering van de staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Franse vastgoedmarkt dreigt eveneens een zeepbel te worden

Nederland beleeft momenteel een forse terugval op de vastgoedmarkt, waarbij de prijzen voor woningen en appartementen in snel tempo kelderen. Het is opvallend dat die evolutie zo weinig aandacht krijgt, want Nederland is toch de naar grootte vijfde Europese economie.

De kenmerken van de vastgoedcrisis zijn in grote lijnen dezelfde als die in andere Europese landen. Goedkoop geld hebben in combinatie met een gunstige fiscale regeling de huizenprijzen door het plafond gejaagd, met als gevolg uiteraard het opduiken van een zeepbel.