Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39236 tot 39240
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Twee Spaanse vastgoedgiganten failliet'

Twee grote Spaanse vastgoedbedrijven, Alteco en MAG Import, hebben faillissement aangevraagd. Dit meldt het dagblad El País. De faillissementen behoren volgens de krant tot de grootste uit de Spaanse geschiedenis.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Amerikaanse bedrijven repatriëren steeds meer activiteiten

Amerikaanse bedrijven overwegen steeds meer om hun productie-activiteiten vanuit het buitenland opnieuw naar de Verenigde Staten te halen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University. Die trend wordt volgens de onderzoekers gedragen door de stijgende arbeidskosten op groeimarkten, de hoge olieprijzen en de toenemende transportkosten, maar ook door risico’s zoals politieke instabiliteit op buitenlandse markten. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de Amerikaanse productiebedrijven van mening is dat er een duidelijke repatriëring van activiteiten aan de gang is. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Brussel wil meer geld van lidstaten

De Europese Commissie wil meer geld van de lidstaten voor dit jaar. Anders komen Europese programma's, waaronder het Erasmus-programma, in gevaar. Een woordvoerder van Europees commissaris Janusz Lewandowski zei woensdag dat het dagelijks bestuur van de EU bezig is om een aanvulling op de begroting voor te bereiden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Column Kees de Kort | Kleine cijfertjes uit China

De Chinese dienstenindustrie voelt nu een groeivertraging. "De cijfers van de inkoopmanagers uit de Amerikaanse industrie én dienstverlening lijken heel erg op de Chinese", zegt Kees de Kort.

We weten dat de Amerikaanse economische groei geen 2 procent is. Toch zijn er mensen die willen doen geloven dat de Chinese economie met dezelfde inkoopcijfers 7 procent is. En dat kan natuurlijk niet, dat is zo verschrikkelijk onwaarschijnlijk, vindt Kees de Kort.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Bezitten de westerse centrale banken nog veel (fysiek) goud?

Somewhere deep in the bowels of the world’s Western central banks lie vaults holding gargantuan piles of physical gold bars… or at least that’s what they all claim. The gold bars are part of their respective foreign currency reserves, which include all the usual fiat currencies like the dollar, the pound, the yen and the euro.