Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 3926 tot 3930
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Intra-Europese betalingen straks in maximaal 10 seconden

Vanaf november volgend jaar zal het mogelijk zijn om in Europa instant geldtransfers uit te voeren. Daarbij zullen tussen de vierendertig landen van de  Single Euro Payments Area (Sepa) geldtransfers tot 15.000 euro binnen een tijdsbestek van tien seconden kunnen worden uitgevoerd.

Dat heeft de European Payments Council (EPC) bekend gemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Dit is hoeveel je moet verdienen om aantrekkelijk te zijn

Financiële verantwoordelijkheid staat boven fysische aantrekkingskracht, ijver en zelfs intellect.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Britse happiness

De gevolgen van de Brexit, loonontwikkeling, inflatieontwikkeling en politieke onzekerheid beginnen toch langzaam maar zeker invloed te krijgen op het Britse consumentengedrag, vertelt macro-econoom Kees de Kort. Zijn de Britten nog wel een beetje happy over het consumentenvertrouwen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 4 december 2016

4/12: D-Day voor Europa

Eerst was er de Brexit, daarna de verkiezing van Donald Trump en zondag staat er opnieuw een belangrijke gebeurtenis op het programma. 4/12 wordt D-day voor Italië én Europa. Een nederlaag van Matteo Renzi in het Italiaanse referendum kan het land (en daarmee het continent) in een nieuwe crisis duwen.

In een worst-case scenario moet Renzi aftreden, ontstaat er een bankencrisis en zal Italië uit de Europese Unie stappen. Beleggers zijn er alvast niet gerust in en sturen de rentevoet op Italiaanse obligaties naar 2% ten opzichte van 0,30% in Duitsland.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Amerikaanse staatsschuld richting $20 biljoen

De aangekondigde belastingverlagingen alsmede de grootschalige verbetering van de Amerikaanse infrastructuur lijken aanlokkelijk om de economische en banengroei(!) een flinke impuls te geven, ware het niet dat de gigantische staatsschuld ad $14 biljoen (12 nullen) met de daaraan gekoppelde ZIRP en NIRP rentes ‘the inconvenient truth’ zullen blijken te zijn. Alleen al in de afgelopen 12 maanden is er voor ruim $1,4 biljoen “bijgefokt”.Met de realisatie van Trumps plannen zitten we binnen niet al te lange tijd op minstens $20 biljoen schuld, waarmee de 100% BBP schuldquote ruimschoots wordt gepasseerd.