Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39251 tot 39255
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Slechtste kwartaal huizenmarkt tot nu toe

De dalende trend in verkoopprijzen zet door. In het derde kwartaal lagen de prijzen 2,2% onder het niveau van het tweede kwartaal. Er werden 17% minder huizen verkocht.

Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar zijn de huizenprijzen met maar liefst 7,5% gedaald. Dat betekent dat de prijzen harder zijn gedaald dan in de eerste dip van het uitbreken van de crisis.

Bron: deinfodeler.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

De gevolgen van de eurocrisis voor de BRIC(S)

Hoe staat het met de economische groei sinds de kredietcrisis in 2008 en de huidige eurocrisis in Nederland, de Eurozone, de OESO-landen en de BRIC-landen? De BRIC-landen volgen de eurozone in de crisis. Waar zit het keerpunt in de neergang van de wereldeconomie en hoe komt de motor van de economie weer op gang? Een vergelijking van groeicijfers van OESO- en niet OESO-landen, van de wereldeconomie t.o.v. de ontwikkelde landen c.q. de opkomende en ontwikkelingslanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spaanse rente omhoog

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties is donderdag opgelopen tot 5,93 procent. De stijging volgde op de verlaging van de kredietwaardigheid van het land door kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) met twee stappen.

Hiermee stond de Spaanse rente net iets boven het hoogste punt van woensdag. Vorige week vrijdag lag de rente voor het laatst hoger, op 5,98 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

AEX verder omlaag

De koersen in Amsterdam zakken verder weg.

De beurs in Amsterdam is lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend met verliezen in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. Daarnaast wordt de stemming gedrukt door een kredietverlaging voor Spanje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Treasuries zijn niet zo veilig als men denkt

In de afgelopen jaren golden ‘bonds’ als een veilige belegging tegen de achtergrond van een wereld die zich voortdurend in een crisissituatie bevindt. Schijn bedreigt echter, want de veiligheid geboden door staatsobligaties is een relatief gegeven. Ze zijn namelijk slechts zo veilig als het land die ze uitgeeft veilig is.

Mitchell Stapley, de obligatiespecialist van Fifth Third Asset Management, voelt zich momenteel allesbehalve veilig met een belegging in U.S. Treasuries. In 1994 verhoogde de U.S. Federal Reserve 6x de rente, met een gemiddeld verlies van 4,6 % voor Treasuries tot gevolg.