Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39256 tot 39260
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Lezersvraag: Wat deed de goudprijs in de jaren dertig?

Iedereen die in goud belegt is waarschijnlijk wel bekend met de confiscatie van goud door president Roosevelt in 1933. Via een 'executive order' werden Amerikanen verzocht om goud in te leveren bij de Federal Reserve bank, tegen de vastgestelde koers van $20,67 per troy ounce. Vervolgens werd de dollar gedevalueerd ten opzichte van goud, tot $35 per troy ounce. Wat betekende de Grote Depressie voor de prijs en de koopkracht van goud?

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Infographic over zilver

De auteur van het boek The Silver Bomb heeft een aantal cijfers over de zilvermarkt samengevat in een interessante infographic. De geponeerde stelling dat de zilverprijs de goudprijs op den duur zal overstijgen durf ik niet aan, maar de infographic maakt wel duidelijk waarom zilver een zeer interessante belegging kan zijn.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Goud vlak door ontbrekende prikkels vanuit de markt

De goudkoers is vandaag nauwelijks van zijn plek afgekomen, voornamelijk door het ontbreken van prikkels uit de markt. Goud begon de dag op een koers van 1773,50 dollar per troy ounce, en sloot de dag af op 1774 dollar per troy ounce. Ondanks de ontbrekende prikkels houden handelaren Europa sterk in de gaten, mede door alle ellende in Griekenland van de laatste dagen.

Beleggers hopen dat Centrale Banken geld zullen blijven pompen in de economie van de wereld, iets wat ervoor kan gaan zorgen dat de prijs van goud de komende periode nog verder op zou kunnen gaan lopen. Er zijn instellingen die geloven dat de goudprijs het jaar gaat afsluiten op een koers van 1853 dollar per troy ounce, dit zou betekenen dat het edelmetaal nog een mooie rally tegemoet kan zien tot het einde van het jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Wall Street schrikt van vooruitzichten Alcoa

Amerikaanse beleggers zijn geschrokken van slechte prognoses van aluminiumproducent Alcoa. Het bedrijf liet weten flink last te hebben van de afvlakkende groei van de wereldeconomie. Op de aandelenmarkten in New York leidde dat woensdag tot verliezen.

De leidende Dow-Jonesindex stond drie kwartier voor de slotbel op 13.346,20 punten, een verlies van 1 procent. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,6 procent omlaag tot 1432,70 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq moest 0,5 procent terug en stond op 3050,88 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

De echte reden waarom een 'Grexit' uitgesloten blijft, is niet wat men u vertelt

'Duitsland, noch Europa kan zich veroorloven Griekenland uit de eurozone te zetten. Dat zou automatisch tot een catastrofe leiden in Spanje en het einde inluiden van de eurozone,' zegt Mats Persson van de Brusselse denktank Open Europe, naar aanleiding van het bezoek deze week van Angela Merkel aan Athene. De Duitse bondskanselier bevestigde gisteren dat Athene ‘een partner’ en ‘een vriend’ van Europa blijft.

Christian Schulz van de Duitse Berenberg Bank ziet een nog belangrijkere reden. Volgens hem staat Merkel onder zware druk van de VS en de Navo-bondgenoten om een strategische ramp ten oosten van het Middellandse Zeegebied te voorkomen:

[...]