Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 39256 tot 39260
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Duitse bunds sluiten vlak

Duitse bunds zijn dinsdag vrijwel onveranderd gesloten. Speculatie dat Spanje op korte termijn een beroep zal doen op de Europese noodfondsen zette licht druk op de Duitse leningen, waarmee eerdere winsten verloren gingen.

Persbureau Reuters meldde op basis van bronnen dat Spanje mogelijk aankomend weekend om hulp zal vragen bij het Europese noodfonds, al zou Duitsland er bij de Spanjaarden op aandringen te wachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Een revolutie in Saoedi-Arabië kan olieprijs naar $ 300 sturen

De leiders uit Saoedi-Arabië lijken een stabiele, sterke, samenhangende Koninklijke familie te vormen die het land goed en efficiënt kan leiden. Maar niets is minder waar. Het Saoedische koningshuis wordt oud en de opvolging heeft weinig voeling met de moderne maatschappij. Onrust in Saoedi-Arabië kan de olieprijs fors hoger sturen.

De Koning van Saoedi-Arabië, Abdullah Aziz bin Saud, is ondertussen al 90 jaar. In het land gaat de troonopvolging over van broer op  broer, maar Abdullah zijn broers zijn allemaal 70 of 80 jaar oud. Heel dit Koningshuis heeft geen voeling meer met de moderne samenleving en is niet bepaald in staat om hoogdringende hervormingen door te voeren.

Het grootste olieproducerende land ter wereld kampt met fors hogere sociale uitgaven en stijgende binnenlandse olieconsumptie. Deze combinatie vreet aan de zo belangrijke inkomsten uit olie-export. Het land kampt met hoge werkloosheid, een zwakke economie, een slecht educatief systeem en een hoog aantal gefrustreerde jeugd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Beurskoersen hebben lagere bedrijfswinsten al ingecalculeerd

We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen van bedrijfsresultaten. In de komende dagen krijgen we al wat kruimels voorgeschoteld, maar de grote brokken mogen we vanaf volgende week verwachten. Sinds jaar en dag wordt het seizoen in de U.S. op gang geschoten door Alcoa.

Het aluminiumbedrijf komt toekomende dinsdag verslag uitbrengen over Q3, de verwachtingen zijn allesbehalve hooggespannen. Maar niet alleen Alcoa dreigt met de resultaten langs de boot te vallen, 80% van de zgn. pre-earnings announcements waren negatief.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Deutsche Bank: correctie van 9% in VS en 22% in Europa?

De aandelenmarkten lopen niet meer in de pas met de reële economie. Krijgen we een forse correctie?

Deutsche Bank schrijft in een rapport dat in mei/juni de inkoopmanagersindexen nog gelijk opgingen met de aandelenmarkten. Sindsdien zijn de aandelenkoersen echter gestegen, terwijl de macro-economische gegevens niet zijn gewijzigd. Dat leidt ertoe dat de Amerikaanse beurs 9% is overgewaardeerd en die in Europa 22%.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Koersen AEX index en BEL20 sluiten bijna onveranderd

AMSTERDAM (Dow Jones)–Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiele agenda tot en met woensdag 10 oktober: WOENSDAG 3 OKTOBER – Tesco, halfjaarcijfers 2012 – Family Dollar Stores, resultat

Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag met lagere koersen dan de slotstanden van gisteren. Kort na opening noteerde de AEX index -0,7% lager door met name de verliezen van Aperam en ArcelorMittal welke rond de -2% stonden en de BEL20 verloor slechts -0,3%. De wat tegenvallende start van de dag was te wijten aan geruchten dat Duitsland een eventuele steunaanvraag van Spanje zou gaan blokkeren. Verder lieten de Amerikaanse beurzen gisteren in het laatste uur een kleine terugval zien.

Beide beurzen zetten al snel een herstel in en de koersen van aandelen gingen richting de middag licht omhoog om uiteindelijke beide indexen in de plus te zetten. Kort na lunchtijd stond de beurs in Brussel +0,7% hoger en de beurs in Amsterdam steeg licht met +0,3%. Al blijft Spanje de beurzen bezig houden, beleggers konden wel wat geruststelling krijgen door wat meer rust op de obligatiemarkt. De rente op 10 jarige staatsleningen daalde verder tot het niveau van 5,7%. Na het slot van de beurzen afgelopen vrijdag reageerden beleggers nog overwegend positief op de aankondiging van een groot bezuinigingspakket van de Spaanse regering.