Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 39261 tot 39265
Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Casey Research: Goudprijs naar $2300

Ondanks dat wij bij Goudstandaard ons niet blind staren op prijsverwachtingen, kunnen wij de correlatie tussen de U.S. monetary base (een term die relateert aan de geldhoeveelheid in de U.S.) en de goudprijs u niet onthouden.

Deze correlatie geeft aan dat de goudprijs begin 2014 ongeveer 2300 Dollar per troy ounce kan bedragen.

Er zijn vele lange-termijn grafieken welke een verbinding trachten te geven tussen goud en verscheidene indicatoren. De meesten presteren tijdelijk uitzonderlijk goed totdat de anderen deze weer inhalen. Maar laten we bij onze vergelijking uitgaan van een specifiek startpunt. De uitbreiding van de U.S. Monetary Base sinds het begin van de huidge crisis in 2008.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Jim Rogers: "Verwacht u aan 'grote problemen' op de markten tegen 2014"

Jim Rogers was te gast bij CNBC om zijn visie op de financiële markten. Rogers ziet de toekomst heel somber in: hij verwacht grote problemen tegen 2014 voor de aandelenmarkten.

Grote inflatieproblemen omwille van een gigantische schuldcreatie en geldverkwisting zullen de huidige problemen (werkloosheid, zwakke groei, …) alleen maar erger maken, niet beter, aldus Jim Rogers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'Zilver is het cyclische broertje van goud'

Zowel de goud- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,Zilver is het cyclische broertje van goud'', aldus Georgette Boele van ABN Amro

De prijs voor een kilo goud stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Turk verwacht een short squeeze in goud en zilver

James Turk liet aan King World News weten dat er momenteel een zwaar gevecht gaande is tussen de verkopers van papier goud en de kopers van fysiek goud.  Goud en zilver staan dicht bij een opwaartse uitbraak. Als goud de $ 1.780 en zilver de $ 35 doorbreekt, kan het snel veel hoger gaan.

Turk liet weten:  “This will be a move which probably scares the dickens out of the central planners.  It's no wonder they are doing everything they can to keep the precious metals under these critical resistance levels.  But the metals keep bouncing back, which is a key observation to make here.”

Er is een enorme verkoopdruk bij papieren verkopers. Dit is te zien aan de open interest die geëxplodeerd is op de Comex. De aanhoudende koopdruk  van fysiek edelmetaal is te zien doordat deze telkens aantrekt wanneer de prijzen dalen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Terwijl u China massaal negeert... Chinese import van koper op weg naar recordjaar!

Het moet gezegd, het kost ons tegenwoordig bloed, zweet en tranen om u te overtuigen om wat centen aan het werk te zetten in Chinese aandelen.

Zelfs onze klinkende analyses over de dumpingprijzen op de Chinese beurs kunnen u niet warm krijgen. Meer nog, ze worden eerder op boegeroep onthaald. Niemand moet iets weten van Chinese aandelen, zoveel is duidelijk.

Nu hebben we altijd ervaren dat als niemand iets van een belegging moet weten, de winstkansen gigantisch zijn. Maar goed, er is ook nooit iemand geweest die ons heeft gezegd dat de stiel van beursanalist gemakkelijk zou zijn.