Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 39261 tot 39265
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

AEX begint in mineur

De beurs in Amsterdam is woensdag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond Spanje. Ook wordt gewacht op de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het Amerikaanse banenrapport van vrijdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen beginnen. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond Spanje. Ook wordt gewacht op de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het belangrijke Amerikaanse banenrapport van vrijdag.

,,Het blijft de vraag wat er met Spanje gaat gebeuren. Gaat het land hulp aanvragen of blijft het de boot afhouden? Voor de rest wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de ECB en het banencijfer uit de VS. Vandaag krijgen we met het banenrapport van ADP alvast een voorproefje van de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Markets Netherlands.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Ook Italiƫ terughoudend wat aanvragen van steun betreft

Het blijft wachten op een Spaanse aanvraag voor hulp, aanvraag die algemeen vroeg of laat verwacht wordt. De Spaanse premier Mariano Rajoy schuift de hete aardappel echter voor zich uit en hij weet verdomd goed wat hij doet. Hulp is namelijk gebonden aan voorwaarden.

Rajoy heeft steun gekregen van de zijn Italiaanse collega. Premier Mario Monti wil dat de Europese centrale bank geen bijkomende voorwaarden oplegt aan landen die om steun vragen. Naar een dergelijke eis zullen Duitsland en de andere noordelijke landen waarschijnlijk geen oren hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Schuldenverslaving U.S. kan tot inktzwart scenario leiden

Gisteren verscheen de Pimco Investment Newsletter, een veelgelezen tijdschrift en het platform waarin de welbekende Bill Gross zijn visie op de markten uiteenzet. Van groot optimisme kan Gross moeilijk worden beschuldigd, hij schetst eigenlijk een roetzwart scenario.

Tenzij de U.S. een methode vinden om de schulden en de deficieten onder controle te krijgen, dreigen obligaties (en dan op de eerste plaats staatsobligaties) waardeloos te worden. Alleen goud en andere hard assets komen dan nog als beleggingsvorm in aanmerking.

Gross windt er geen doekjes om: zijn land heeft het vertrouwen verloren van het Congressional Budget Office, van het International Monetary Fund en van de Bank of International Settlements, kortom van zowat iedereen die er in de financiƫle wereld toe doet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond Spanje. Ook wordt gewacht op de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het belangrijke Amerikaanse banenrapport van vrijdag.

,,De AEX begint vlak of met een klein plusje. Het blijft de vraag wat er met Spanje gaat gebeuren. Gaat het land hulp aanvragen of blijft het de boot afhouden? Voor de rest wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de ECB en het banencijfer uit de VS. Vandaag krijgen we met het banenrapport van ADP alvast een voorproefje van de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Markets Netherlands.