EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39261 tot 39265 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Libor: wat hebben de banken ervan geleerd?

De Libor-affaire loopt op zijn einde. Voor de uitgedeelde straffen zouden wij bij 925 het risico ook wel hebben genomen.

De Libor-affaire loopt op zijn einde. Voor de uitgedeelde straffen zouden wij bij 925 het risico ook wel hebben genomen.

Banken lenen constant geld van elkaar en betalen daar rente over. De rente wordt op verschillende manieren berekend, maar de belangrijkste kapstok is het bestaan van de London Interbank Offered Rate (Libor). Banken geven elke dag door wat ze aan rente berekenen en British Banker's Association maakt daar dan een geinig tabelletje van. Niet iedereen bleek dat even netjes te doen. Sterker: het bleek dat banken de boel op grote schaal belazerden. Er rolden hoofden. Maar het "you're a bad boy" dat de verantwoordelijken een eeuwig schaamtegevoel had moeten bezorgen, was hoogstens goed voor een erectie.

Lees verder op 925.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index dec 04

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index dec 04

Gisteravond brachten de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden een nieuw voorstel in om de schulden te reduceren en zo een fiscal cliff te voorkomen. Waar de Democraten onder leiding van president Obama de belastingen willen verhogen met een totaal van 1.600 miljard Dollar willen de Republikeinen dit beperken tot 800 miljard Dollar. Het voorstel werd verworpen maar er wordt aangenomen dat door beide voorstellen nu concretere oplossingen kunnen worden gezocht.

Verder was maandag nog het nieuws dat de ministers van financiën uit de Eurozone bijeen waren om steunaanvragen van twee landen te bespreken. Dit ging om het financieel steunen van Cyprus en de steunaanvraag van Spanje voor de noodlijdende banken. Waar de beurzen rekening hielden met een Spaanse steunaanvraag van rond de 100 miljard Euro werd dit ruim naar beneden bijgesteld tot 40 miljard Euro.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Twee jaar extra om Grieks tekort op orde te brengen

De Europese ministers van Financiën hebben officieel besloten om Griekenland 2 jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op orde te brengen. Dat betekent dat het land nu tot 2016 krijgt om het tekort tot onder de 3 procent van het bruto binnenlands product te brengen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Opkomende landen vergroten goudreserves

Volgens data van het Internationaal Monetair Fonds heeft Brazilië zijn goudreserves in oktober 2012 met 17,2 ton vergroot naar een totaal van 52,5 ton. Dit is het hoogste niveau sinds januari 2001. Niet alleen Brazilië is bezig met het uitbreiden van zijn goudreserves, ook landen als Kazakhastan (+7,5 ton), Turkije (+17,5 ton) en Rusland (+0,4 ton) verhoogden hun goudvoorraad in totaal met ruim 40 ton.

Duitsland, na de VS de grootste goudbezitter ter wereld, bracht in oktober zijn goudreserves juist terug met 4,2 ton. Dit is de eerste reductie sinds juni. Goud maakt op dit moment nog maar 0,5% uit van de totale reserves van de Brazilianen en 20% van Kazakhstan’s totale reserve. Beide landen lopen nog fors achter op de ruim 70% aan goudreserves die de VS en Duitsland hebben gealloceerd van hun totale bezittingen.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

'Te laat voor snelle hervorming belastingsysteem VS'

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag in een televisie-interview.

Obama werd gevraagd naar de onderhandelingen tussen de Republikeinen en het Witte Huis over het Amerikaanse begrotingstekort.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs