Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 39281 tot 39285
Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Koersen AEX index en BEL20 sluiten bijna onveranderd

AMSTERDAM (Dow Jones)–Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiele agenda tot en met woensdag 10 oktober: WOENSDAG 3 OKTOBER – Tesco, halfjaarcijfers 2012 – Family Dollar Stores, resultat

Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag met lagere koersen dan de slotstanden van gisteren. Kort na opening noteerde de AEX index -0,7% lager door met name de verliezen van Aperam en ArcelorMittal welke rond de -2% stonden en de BEL20 verloor slechts -0,3%. De wat tegenvallende start van de dag was te wijten aan geruchten dat Duitsland een eventuele steunaanvraag van Spanje zou gaan blokkeren. Verder lieten de Amerikaanse beurzen gisteren in het laatste uur een kleine terugval zien.

Beide beurzen zetten al snel een herstel in en de koersen van aandelen gingen richting de middag licht omhoog om uiteindelijke beide indexen in de plus te zetten. Kort na lunchtijd stond de beurs in Brussel +0,7% hoger en de beurs in Amsterdam steeg licht met +0,3%. Al blijft Spanje de beurzen bezig houden, beleggers konden wel wat geruststelling krijgen door wat meer rust op de obligatiemarkt. De rente op 10 jarige staatsleningen daalde verder tot het niveau van 5,7%. Na het slot van de beurzen afgelopen vrijdag reageerden beleggers nog overwegend positief op de aankondiging van een groot bezuinigingspakket van de Spaanse regering.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Hoe kan Amerika de kapitalistische motor herstellen?

De gigantische groei van de wereldeconomie na de Tweede Wereldoorlog is in grote mate te danken aan Amerikaanse ondernemers. De kapitalistische groeimachine verspreidde de boodschap van de vrije markt in de wereld en transformeerde de American dream in een globale realiteit. Sinds de crisis van 2007-2008 sputtert die machine echter.The Economist stelt plannen voor om ze te herstellen.

Het liberaal blad identificeert de drie belangrijkste elementen van het Amerikaans kapitalisme en ontdekt dat die alle drie al minstens een decennium in verval zijn:

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Nederlanders werken het minst van alle Europeanen

Iedereen is de afgelopen 12 jaar minder gaan werken, maar Nederlanders hebben het helemaal goed voor elkaar. We werken het minste van alle landen in de EU.

Nederlanders met een baan, werkten in 2011 gemiddeld 1379 uur. Dat blijkt uit cijfers van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, die bestaat uit 34 landen wereldwijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Pimco: VS moet 1,6 biljoen bezuinigen

De VS zitten middenin de 'ring of fire'. In de komende 5-10 jaar moet er worden bezuinigd en/of belastingen worden verhoogd ter grootte van 11% van het bbp. Dat is $1,6 biljoen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'VS dreigt op Griekenland te gaan lijken'

De Verenigde Staten dreigen met hun grote staatsschuld Griekenland achterna te gaan. Als er de komende jaren niets aan de schuld wordt gedaan, dan verliest het land zijn sterke positie op de financiële markten. Dat stelt de oprichter van de grote internationale vermogensbelegger Pimco, Bill Gross, in een dinsdag gepubliceerd rapport.