Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 39281 tot 39285
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Bernanke wil geen derde termijn bij Fed'

Ben Bernanke, de president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, wil waarschijnlijk geen derde termijn.

Bernanke heeft dat gezegd tegen goede vrienden, aldus de krant. Hij wil geen nieuwe termijn ook als Barack Obama de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Zijn tegenstander Mitt Romney heeft al gezegd Bernanke niet opnieuw voor te zullen dragen. De termijn van Bernanke loopt begin januari 2014 af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen waarschijnlijk lager openen. Omzet- en winstwaarschuwingen van toonaangevende bedrijven als DuPont, 3M en United Technologies zetten de stemming onder druk.

Daarnaast wordt gewacht op de Federal Reserve, die dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

900.000 huishoudens kunnen niet verhuizen

Ongeveer 900.000 huishoudens zien momenteel geen mogelijkheid om te verhuizen door de strengere hypotheekregels en onzekerheid over het politieke beleid.

Dat blijkt uit een onderzoek van WoonKennis, waarvan de resultaten dinsdag zijn bekendgemaakt.

Bijna 40 procent van de huishoudens beschikt over onvoldoende financiële middelen om te kunnen verhuizen of durft het om financiële redenen niet.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Goud gaat met gemak de $2.000 bereiken...

Frank Holmes, executive officer van U.S. Global Investors, bespreekt bij Bloomberg de vooruitzichten voor goud. Hij verwacht dat de goudprijs in de komende tijd verder zal gaan oplopen en met gemak de grens van de $2.000,- per troy ounce zal bereiken. Dit komt volgens hem vooral doordat de centrale banken de geldkranen wereldwijd open hebben gezet.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

EU... Vaarwel Nederland... Een heldere kijk op zaken ... Aktie

Het eerste plan van aanpak van de heer Schultz is dan ook om unanimiteit af te schaffen en dit wil hij uiteindelijk bereiken door een Verenigde Staten van Europa te creëren. Hij wil dus alle nationale regeringen afschaffen (of omtoveren in een soort provinciaal bestuursorgaan) en vervangen door één Europees parlement en één Europese regering. Waarom? Nou omdat de Verenigde Staten één markt, één munt, één centrale bank, één parlement en één regering hebben. Dit werkt want de financiële markten vertrouwen de VS, aldus de voorzitter. Maar de EU heeft dit alles ook op de laatste twee punten na en daarom moet daar dus verandering in komen. Dat onze ongekozen Duitse boekhandelaar weinig kaas heeft gegeten van financiële markten is maar al te duidelijk. Tevens vergelijkt hij ook appels met peren.