Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 39296 tot 39300
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Nobelprijswinnaar Stiglitz: American dream is mythe

Veel Amerikanen geloven er nog wel in, maar de Amerikaanse droom is een mythe geworden. De kansen van een Amerikaan om te stijgen op de sociale ladder zijn veel meer afhankelijk van het inkomen en de opleiding van zijn ouders dan in welk ander ontwikkeld land waarover gegevens bestaan. Het geloof in de Amerikaanse droom steunt niet op feiten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Poetin ziet jaarlijkse groei 4 procent

De Russische president Vladimir Poetin verwacht dat de Russische economie de komende 3 jaar het huidige groeitempo van 4 procent kan vasthouden. Dat zei hij dinsdag tijdens een beleggersbijeenkomst in Moskou.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Een nieuwe aankoop

EV/EBIT is één van mijn favoriete ratio’s om interessante aandelen te halen uit een database met duizenden bedrijven.

Deze ratio wees mij bijvoorbeeld in de richting van Picanol. Het aandeel was indertijd te koop tegen een EV/EBIT van minder dan 2.

De koers staat inmiddels een dikke 30% boven mijn aankoopprijs maar het potentieel blijft gigantisch. Ik berekende hier dat de koers makkelijk 75% hoger kan.

Ik ga het vandaag echter niet over Picanol hebben maar wel over een ander kwaliteitsbedrijf dat te koop is tegen een bespottelijke waardering.

Ik ga eerst de cijfers met je bespreken vooraleer ik laat weten over welk bedrijf ik het heb.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Mensen in Perzië zijn echt in paniek

Grote economische problemen in Iran. De Iraanse Rial heeft nog nooit zo laag gestaan ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De munt is sinds 2009 maar liefst 350 procent in waarde gedaald. Correspondent Thomas Erdbrink in Teheran.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Europese adviescommissie pleit voor 'firewall' bij banken

De Europese banken zouden een ‘firewall’ moeten instellen tussen traditionele activiteiten van de bank en riskantere bankoperaties.

Door de scheiding van activiteiten worden banken niet meer in staat gesteld verliezen van riskante bankoperaties te dekken door de opbrengsten van andere activiteiten, zoals het lenen aan consumenten. 

Dit blijkt uit een advies aan de Europese Commissie onder leiding van de Fin Erkki Liikanen. Ook de Nederlander Herman Wijffels is onderdeel van de groep (pdf).