Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 39296 tot 39300
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

PIMCO adviseert goud in iedere beleggingsportefeuille

PIMCO het grootste obligatiebeleggingsfonds ter wereld heeft haar visie over de rol van goud in een beleggingsportefeuille gepresenteerd. Volgens PIMCO dient iedere beleggingsportefeuille een percentage in goud of andere edelmetalen te bevatten zolang de reële rente negatief is. (de rente die beleggers ontvangen na aftrek van inflatie). Goud heeft enkele unieke eigenschappen t.o.v. van andere beleggingsinstrumenten. Zo heeft goud een unieke vermogens eigenschap (store of value) en genereert het geen rente-inkomsten. Goud moet worden gezien als een politiek onafhankelijke valuta. Ook is goud op dit moment relatief niet duur ten opzichte van het verleden en ligt de prijs nog steeds 12% onder het piekniveau uit 1980. De goudprijs sloot vandaag op $ 1790 en € 1375.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De terugkeer naar Bretton Woods

Vermogensbeheerder Guggenheim Partners kwam onlangs met een interessante nieuwsbrief waarin de tijdperk van het Bretton Woods systeem (1944-1971) wordt vergeleken met het heden. Er blijken opvallende gelijkenissen te zijn tussen de laatste jaren waarin de Amerikaanse dollar was gekoppeld aan goud en de afgelopen jaren. Het Bretton Woods systeem viel uit elkaar toen het buitenland haar overschot aan dollars wilde inwisselen voor goud. Vandaag de dag loopt Amerika tegen de grens aan van haar mogelijkheid om schulden te exporteren naar het buitenland.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Panama wil euro introduceren als betaalmiddel

Het eurosceptische publiek kreeg de afgelopen jaren volop gelegenheid om de gemeenschappelijke munt aan te wijzen als één van de oorzaken voor de schuldencrisis in Europa. Die sceptici zullen zich nu achter de oren krabben, want de president van Panama heeft vandaag tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd dat het de Europese munt in wil voeren als wettig betaalmiddel naast de Amerikaanse dollar. Een significante stap in een wereldwijde valutacrisis.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Griekenland niet failliet maar U wel

De net 70 jaar geworden Wolfgang Schäuble, reageerde als een duvel uit een doosje toen een Zweedse minister aangaf dat het met Griekenland niet goed zou aflopen. “Griechenland bleibt in der Euro-Zone, da gebe es nichts zu diskutieren und ich erwarte keine Staatspleite Griechenlands.” Zo nu weten we het definitief. Griekenland kan en mag niet failliet. Zal koste wat het kost gered worden ook al vraagt dat vele honderden miljarden of meer.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Chinezen niet bezorgd over economie... en waarom zouden ze met een groei van 7%

Dinsdagmorgen worden de Chinese BBP-cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De verwachting is een groei met 7,3 tot 7,4 % en dat mag een behoorlijk groeipercentage genoemd worden. T.o.v. het kwartaal voordien is dat slechts een lichte vertraging, het objectief van een groei met 7,5 % dat de regering voorop geschoven heeft blijft alleszins haalbaar.

Dariusz Kowalczyk, de China-specialist van Crédit Agricole, spreekt over een groeivoet met 7 tot 8 % als een ‘new normal’ in China. De beleidsmakers in Beijing maken zich dan ook compleet geen zorgen over de huidige economische situatie, met een ‘hard landing’ houden ze geen rekening.

China beschikt nog steeds over voldoende reserves om de economie een adrenaline-injectie te geven wanneer de situatie dat zou vereisen. Voorlopig is daar geen sprake van. Het 12de 5-jarenplan dat vorig jaar werd opgesteld gaat van een weliswaar tragere groei maar eentje die kwalitatief beter is.