Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39306 tot 39310
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Nikkei eindigt fors lager

De beurs in Tokio is woensdag stevig onderuit gegaan. De vrees dat de bedrijfsresultaten in het laatste kwartaal onder druk zullen staan door de zwakke wereldwijde economische groei bleef zorgen voor een negatieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde 2 procent lager op 8596,23 punten.

Vooral technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder de Amerikaanse technologiebedrijven. Sony zakte 1,9 procent en Toshiba daalde 4,2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

'VS en Japan moeten leren van eurocrisis'

''De belangrijkste les van de crisis in de eurozone voor de VS en Japan is dat het uitstellen van aanpassingen tot het moment dat spanningen op de markten zich voordoen, leidt tot financiële onrust en slechtere economische resultaten'', stelde IMF-directeur José Viñals.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Olieprijs stijgt op spanningen in het Midden-Oosten

De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, waarbij handelaren de pessimistische prognoses van de wereldwijde groei naast zich neerlegden, en de aandacht gevestigd hebben op de ontluikende spanningen in het Midden-Oosten.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $3,06 hoger op $92,39.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

'Sprong naar sterkere muntunie noodzakelijk'

Het vertrouwen in de euro kan alleen worden hersteld met een flinke sprong naar een sterkere economische en politieke unie.  

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport dat woensdag (plaatselijke tijd) in Tokio werd gepresenteerd.

Volgens het IMF heeft de schuldencrisis gezorgd voor een ''extreme'' versplintering van de financiële markten in de eurozone. Investeerders trekken massaal hun geld terug uit de zuidelijke landen, vanwege de vrees dat de eurozone uit elkaar valt en ze het geld dat ze in de zwakkere landen hebben gestoken, niet meer terug zullen zien.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Draghi: weg naar herstel is nog lang

De economie van de eurozone is de afgelopen maanden wellicht enigszins opgekrabbeld, maar de weg naar herstel is lang en bergop, waarschuwt ECB-president Mario Draghi.

"Vooruitkijkend zien we zwakke economische activiteit in de nabije toekomst en slechts een zeer beperkte opleving daarna. De risico's komen vooral voort uit de spanningen op verscheidene financiële markten in de eurozone'',  zei Draghi dinsdag in het Europees Parlement.