Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 39311 tot 39315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

QE 3 is het kleine broertje van de Chinese geldcreatie

Op 13 september kondigde de Federal Reserve aan dat het maandelijks voor $ 40 miljard bijkomende mortgage-backed securities zal aankopen. Hiermee werd het startschot gegeven voor QE 3 of QE to infinity.

De reacties hierop waren verontrustend. Jim Grant maakte zijn condoleantie over, Marc Faber nam afscheid van de middenklasse,… Maar in feite doet de FED wat de People’s Bank of China al lang doet, maar dan op kleine schaal.

Vorige maand werd ook een mijlpaal bereikt in de Amerikaanse geldhoeveelheid. Voor het eerst in de geschiedenis overschreed deze de $ 10 biljoen. Maar tegen het einde van het jaar kan er vermoedelijk een nieuwe mijlpaal worden bereikt, namelijk die van de Yuan. Deze zal eind 2012 de grens van ¥100 biljoen doorbreken, of $ 15,87 biljoen aan de huidige wisselkoers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Duitse bunds sluiten vlak

Duitse bunds zijn dinsdag vrijwel onveranderd gesloten. Speculatie dat Spanje op korte termijn een beroep zal doen op de Europese noodfondsen zette licht druk op de Duitse leningen, waarmee eerdere winsten verloren gingen.

Persbureau Reuters meldde op basis van bronnen dat Spanje mogelijk aankomend weekend om hulp zal vragen bij het Europese noodfonds, al zou Duitsland er bij de Spanjaarden op aandringen te wachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Een revolutie in Saoedi-Arabië kan olieprijs naar $ 300 sturen

De leiders uit Saoedi-Arabië lijken een stabiele, sterke, samenhangende Koninklijke familie te vormen die het land goed en efficiënt kan leiden. Maar niets is minder waar. Het Saoedische koningshuis wordt oud en de opvolging heeft weinig voeling met de moderne maatschappij. Onrust in Saoedi-Arabië kan de olieprijs fors hoger sturen.

De Koning van Saoedi-Arabië, Abdullah Aziz bin Saud, is ondertussen al 90 jaar. In het land gaat de troonopvolging over van broer op  broer, maar Abdullah zijn broers zijn allemaal 70 of 80 jaar oud. Heel dit Koningshuis heeft geen voeling meer met de moderne samenleving en is niet bepaald in staat om hoogdringende hervormingen door te voeren.

Het grootste olieproducerende land ter wereld kampt met fors hogere sociale uitgaven en stijgende binnenlandse olieconsumptie. Deze combinatie vreet aan de zo belangrijke inkomsten uit olie-export. Het land kampt met hoge werkloosheid, een zwakke economie, een slecht educatief systeem en een hoog aantal gefrustreerde jeugd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Beurskoersen hebben lagere bedrijfswinsten al ingecalculeerd

We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen van bedrijfsresultaten. In de komende dagen krijgen we al wat kruimels voorgeschoteld, maar de grote brokken mogen we vanaf volgende week verwachten. Sinds jaar en dag wordt het seizoen in de U.S. op gang geschoten door Alcoa.

Het aluminiumbedrijf komt toekomende dinsdag verslag uitbrengen over Q3, de verwachtingen zijn allesbehalve hooggespannen. Maar niet alleen Alcoa dreigt met de resultaten langs de boot te vallen, 80% van de zgn. pre-earnings announcements waren negatief.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Deutsche Bank: correctie van 9% in VS en 22% in Europa?

De aandelenmarkten lopen niet meer in de pas met de reële economie. Krijgen we een forse correctie?

Deutsche Bank schrijft in een rapport dat in mei/juni de inkoopmanagersindexen nog gelijk opgingen met de aandelenmarkten. Sindsdien zijn de aandelenkoersen echter gestegen, terwijl de macro-economische gegevens niet zijn gewijzigd. Dat leidt ertoe dat de Amerikaanse beurs 9% is overgewaardeerd en die in Europa 22%.