Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 39326 tot 39330
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Crisis tast werksfeer aan'

De crisis heeft flinke gevolgen gehad op de werksfeer bij bedrijven en organisaties.

Dit stelt de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) op basis van een enquête die werd gehouden onder ruim 300 leden.

Bijna driekwart van de ondervraagden is het eens met de stelling dat de crisis van invloed is geweest op de werksfeer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Poverty barons' maakten van armoede 'big business'

Zo’n half miljard Britse pond verdween vorig jaar in de zakken van consultants die voor het Britse ministerie van Ontwikkelingshulp uitzoeken hoe en waar ontwikkelingsgeld best besteed wordt. Omdat deze organisaties zo veel invloed en macht hebben op ontwikkelingshulp spreekt de Britse pers van ‘poverty barons’ of ‘armoedebaronnen’.

Deze mensen ontvangen riante, door de belastingbetaler opgehoeste salarissen, die in de honderdduizenden, zoniet miljoen pond per jaar belopen. Geld dat bestemd is voor ontwikkelingswerk, voedsel, watervoorzieningen, scholen en ander projecten in arme landen blijft zo in Groot-Brittannië.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Nobelprijswinnaar Stiglitz: American dream is mythe

Veel Amerikanen geloven er nog wel in, maar de Amerikaanse droom is een mythe geworden. De kansen van een Amerikaan om te stijgen op de sociale ladder zijn veel meer afhankelijk van het inkomen en de opleiding van zijn ouders dan in welk ander ontwikkeld land waarover gegevens bestaan. Het geloof in de Amerikaanse droom steunt niet op feiten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Poetin ziet jaarlijkse groei 4 procent

De Russische president Vladimir Poetin verwacht dat de Russische economie de komende 3 jaar het huidige groeitempo van 4 procent kan vasthouden. Dat zei hij dinsdag tijdens een beleggersbijeenkomst in Moskou.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Een nieuwe aankoop

EV/EBIT is één van mijn favoriete ratio’s om interessante aandelen te halen uit een database met duizenden bedrijven.

Deze ratio wees mij bijvoorbeeld in de richting van Picanol. Het aandeel was indertijd te koop tegen een EV/EBIT van minder dan 2.

De koers staat inmiddels een dikke 30% boven mijn aankoopprijs maar het potentieel blijft gigantisch. Ik berekende hier dat de koers makkelijk 75% hoger kan.

Ik ga het vandaag echter niet over Picanol hebben maar wel over een ander kwaliteitsbedrijf dat te koop is tegen een bespottelijke waardering.

Ik ga eerst de cijfers met je bespreken vooraleer ik laat weten over welk bedrijf ik het heb.