Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39331 tot 39335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Zilver heeft meer te bieden dan een QE-rally

Zilver heeft er een volatiele periode opzitten. Sterke stijgingen na de aankondigingen van extra financiële stimuli door de ECB, de FED en de BOJ zorgde voor forse koersopstoten gevolgd door periodes van consolidaties. Aanhoudende quantitative easing houdt het opwaarts potentieel hoog voor zilver, maar niet alleen centrale banken zorgen voor een sterke zilverprijs.

The Silver institure kondigde aan dat investeerders op jaarbasis 32 miljoen ounces zilver hebben gekocht voor ETF’s. Zilver holdings houden nu 608 miljoen ounces zilver aan in ETS, dit komt overeen met iets meer dan $ 20 miljard. De vraag naar fysiek zilver voor investeringsdoeleinden blijft stijgen. ETF’s als iShares Silver Trust, PowerShares DB Silver Fund en Global X Silver Miners stegen al 20 % of meer het afgelopen jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

'Amerikaanse Congres kan meer doen voor economie'

Het Amerikaanse Congres kan meer doen om de economie te ondersteunen, zei president Ben Bernanke van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken.

Bernanke verdedigde maandag in een toespraak waar de financiële markten naar hadden uitgekeken ook het beleid van de Fed tot nu toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Nieuw bewijs: QE ondersteunt beurzen!

De laatste 2 decennia was er een goede verhouding tussen de evolutie van duurzame goederen en de aandelenbeurzen in Amerika. Wanneer de aankoop van duurzame goederen jaar op jaar meer dan 5 %daalde, volgde er bijna altijd een forse correctie van de aandelen, behalve nu.

De eerste reden waar we dan aan denken is natuurlijk het nieuwe FED programma van de FED om maandelijks $ 40 miljard in het systeem te pompen. Dit helpt onrechtstreeks ook de aandelen te ondersteunen ondanks een slechtere economische outlook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Tussen hoop en vrees voor oplossing grote Europese crisis

De storm over de stress tests voor de Spaanse banken is voorbijgetrokken, het is op de markten nu weer ‘business as usual’. Mits enige argwaan krijgt Spanje toch het voordeel van de twijfel. De banken lijken voorlopig geen al te groot gevaar op te leveren, hoewel hun toekomst geenszins verzekerd is. Dat de grote Europese crisis nu opgelost is, durft echter niemand te geloven.

De euro krijgt niettemin meer zuurstof. In het laatste halfjaar daalde verloor de koers van de euro 3,5 % van zijn waarde tegenover de dollar. In Q3 was de SEK de best presterende munt, met een winst van 3 %, de NOK boekte een winst die daarvan de helft was.

De STOXX Europe 600 Index zette vandaag de grootste sprong voorwaarts sinds 14 september, achterliggende idee was dat de stress tests voor de Spaanse banken minder dan gevreesd tegenvielen. Vorige week verloor de index 2,7 % en dat was de sterkste terugval sinds juni.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,3%, inkoopdata overvleugelen twijfel

De AEX sloot maandag hoger. De belangrijkste reden voor de winst lag verscholen in de meevallende inkoopmanagersindices uit Duitsland, de eurozone en de VS. Daar stond een teleurstellende inkoopmanagersindex voor China tegenover.

Op de achtergrond speelde de uitslag van de stress test voor Spaanse banken een rol. Hierdoor werd de verwachting geprikkeld dat Spanje dichter bij een steunaanvraag aan het adres van Europa is gekomen. Hierop trok ook de euro aan ten opzichte van de dollar.