Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 39336 tot 39340
Bron: amweb.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Kwart Nederlanders heeft nog vertrouwen in pensioenstelsel

Een kwart van de Nederlanders heeft vertrouwen in het huidige Nederlandse pensioenstelsel. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van pensioenverzekeraar Zwitserleven. Ruim 63% van de ondervraagde werknemers heeft daarom liever een laag maar gegarandeerd pensioen dan een risicovol pensioen dat hoog kan uitvallen. Oudere werknemers zijn daarbij positiever dan jongeren.

TNS NIPO deed onderzoek onder 1.089 werknemers in loondienst die via hun werkgever pensioen opbouwen.  Van de ondervraagden is nog maar 28% van mening dat Nederland het beste pensioenstelsel van Europa heeft. Een derde vindt ons stelsel eerlijk en 31% is van mening dat zijn of haar pensioen in goede handen is.  

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Column Kees de Kort | Stresstest is waarheidsvinding

De uitkomst van de Spaanse stresstest, afgelopen vrijdag, is het eerste begin van het herstel van vertrouwen, zegt Kees de Kort.

"Het gaat niet zozeer om die 60 miljard. Of het nu 50, 60 of 70 miljard is, het gaat erom dat Spanje bezig is met het erkennen wat de problemen zijn. Daar begint het mee."

Het is alleen nog even de vraag in hoeverre het echt een stresstest was, en geen relax-test. "Het ging wel over serieuze bedragen. De grote vraag is nu: zijn die bedragen serieus genoeg? Zijn ze creatief met een aantal dingetjes omgegaan? Echt heel geloofwaardig is het ook allemaal weer niet. Er worden een heleboel dingen aangenomen waarvan kenners zeggen: is dat wel zo? Maar het begin van acceptatie is er en dat is ook het begin van het herstelproces", aldus Kees de Kort.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Moody's: Spaanse banken hebben meer nodig

Volgens kredietbeoordelaar Moody's heeft de Spaanse bancaire sector tussen de €70 en €105 miljard nodig om de balansen op orde te brengen, meldt persbureau Bloomberg. De Spaanse overheid meldde afgelopen vrijdag dat de Spaanse banken een bedrag van €59,3 miljard nodig hebben. ,,Als de financiële markten sceptisch reageren op de uitkomsten van de test, kan dat de podingen van de Spaanse overheid om het vertrouwen in de financiële instellingen te herstellen, ondermijnen'', aldus het rapport.

Moody's meent dat er getwijfeld mag worden aan enkele veronderstellingen in de test. Zo is er bij de Spaanse stresstest uitgegaan van een kernkapitaalratio van 6% in zware economische tijden, terwijl Moody's een ratio hanteert van tussen de 8 en 10%. Zo werd bij de test voor de Ierse bankensector uitgegaan van 9%.

Bron: farsnews.com
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Turkije en Iran willen de jaarlijkse handel verhogen naar 30 miljard.

Iranian First Vice-President Mohammad Reza Rahimi is due to visit Ankara in coming days to meet high-ranking Turkish officials on bilateral ties and other issues of mutual interests.

"Mr. Rahimi will head to Turkey on Thursday at the invitation of Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan and in line with efforts to expand bilateral relations," Iranian Deputy Foreign Minister for Asian and Pacific Affairs Seyed Abbas Araqchi told FNA on Monday.

He said that during the visit, the two sides will review the different ways to further develop the two countries' economic cooperation, and added, "A number of important economic documents will be signed during the trip."

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Hoelang accepteerd men nog bezuinigingen en prijsverhogingen!

Er gaat geen dag voorbij of je leest wel weer ergens over de zogenaamde broodnodige bezuinigen.

Bijna niemand vraagt naar het waarom, men doet alsof het zo hoort, maar nu, zo lijkt het, beginnen bevolkingen wereldwijd toch eindelijk wakker te worden.

Bij de mens schijnt het zo te werken dat zolang iets hen zelf niet direct raakt, ze er eigenlijk niets over willen horen. Het leven in ons land is op dit moment nog best draaglijk, dus waar maken we ons druk over?