EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39341 tot 39345 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De AEX is woensdag met een kleine winst gesloten. Aan de hand van een herstel op Wall Street wist de Amsterdamse beurs eerdere verliezen goed te maken en in het groen te eindigen.

De AEX-index sloot woensdag 0,4% hoger op 334,28 punten, de Midkap won 0,1% op 520,12 punten en de Smallcap eindigde 0,1% hoger op 387,05 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Enkel grondstoffen voor Jeremy Grantham

Jeremy Grantham staat bekend om bubbels te kunnen voorspellen. Zo voorspelde hij de bubbel in Japanse aandelen in 1989, Amerikaanse aandelen in 2000 en de risk asset bubbel in 2007. Zijn voorspellingen kan je dus maar best aandachtig lezen. Voor 2013 is Grantham niet zo enthousiast. Hij haalt ook aan dat aandelen de eerste 2 jaar na de verkiezingen historisch gezien zwak presteren.

Jeremy Grantham staat bekend om bubbels te kunnen voorspellen. Zo voorspelde hij de bubbel in Japanse aandelen in 1989, Amerikaanse aandelen in 2000 en de risk asset bubbel in 2007. Zijn voorspellingen kan je dus maar best aandachtig lezen. Voor 2013 is Grantham niet zo enthousiast. Hij haalt ook aan dat aandelen de eerste 2 jaar na de verkiezingen historisch gezien zwak presteren.

Er zijn verschillende factoren die Grantham somber maken. Zo is hij negatief over China en denkt hij dat de gevolgen van de Fiscal Cliff groter zullen zijn dan gedacht. In de eerste 2 jaar na een Presidentsverkiezing willen de President en de FED meestal orde op zaken stellen. Deze omgeving is verre van ideaal voor aandelen volgens Grantham.

De fiscale crisis zou de beleggers wel eens in snelheid kunnen nemen. Hij is er niet zeker van dat de FED de rente nog lange tijd op 0 % gaat houden. Als iedereen dat verwacht, zou het omgekeerde wel eens de waarheid kunnen worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Waar is het Nederlandse goud?

Liefst 90 procent van het Nederlandse goud ligt in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld bij de Federal Reserve in New York. De totale goudreserve van Nederland was altijd geheim. De bulk van het goud ligt verder voor zover bekend opgeslagen bij de Bank of England en de Bank of Canada in Ottawa en is daar in de jaren dertig naartoe gebracht, ‘met het oog op een eventuele Duitse inval’.

Nederland heeft een goudreserve van ongeveer 612 ton, ter waarde van zo’n 24 miljard euro. Slechts een tiende daarvan, zo’n 67 ton, ligt bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam.

Lees verder op niburu.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Beurzen herstellen na dipje vanwege zorgen om fiscal cliff

De beurzen in België en Nederland begonnen de dag licht lager en dat kwam doordat de beurzen in Amerika gisteravond daalden en uiteindelijk sloten op ongeveer het laagste punt van de dag. Amerikaanse beleggers lijken wat meer onzeker te worden vanwege de besprekingen om een fiscal cliff te voorkomen.

Kort nadat de beurzen de dag begonnen kwam het nieuws dat het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad een besluit hebben genomen over nieuwe regels met betrekking tot kredietbeoordelaars. Er zal meer toezicht komen op kredietbeoordelaars om onder meer belangenverstrengeling te voorkomen en te zorgen dat de invloed van kredietbeoordelaars minder ingrijpend wordt. Aan het einde van de ochtend werd het nieuws bekendgemaakt dat Spanje in het vierde kwartaal nog in recessie zal blijven. Dit komt neer op het vijfde kwartaal op rij dat de Spaanse economie krimpt.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Nederland wordt een armenhuis

De voorspelling, dat Nederland een armenhuis wordt klinkt onheilspellend. Nee, zo arm als de gemiddelde inwoner in een ontwikkelingsland zullen Nederlanders niet worden, maar dat we op termijn afglijden richting Zuid-Europese toestanden is niet ondenkbaar. Laten we de feiten en vooruitzichten eens op een rijtje zetten.

Lees verder op citareg.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs