Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 39341 tot 39345
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Krimp industrie eurozone houdt aan

De industriƫle productie in de eurozone is in september voor de veertiende achtereenvolgende maand gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Markit maandag publiceerde.

De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam volgens de nieuwe schattingen in september uit op 46,1. Dat is een fractie hoger dan de stand van 46 die eerder voor september werd gemeld. Het beeld was ook wat positiever dan in augustus, toen de index op 45,1 uitkwam. De graadmeter staat echter al ruim een jaar onder de grens van 50 die wijst op een krimp van de productie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Hedge funds worden steeds optimistischer voor zilver

Tijdens Q3 werden hedge funds alsmaar positiever voor de zilverprijs. Wanneer we ons baseren op de cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is het aantal beheerders dat mikt op een hogere prijs van zilver in de afgelopen 3 maanden vertienvoudigd!

Het is 7 maande geleden dat nog een zo groot enthousiasme werd gemeten bij de fondsenbeheerders. De reden daarvoor is bekend: zij vrezen dat de expansieve monetaire politiek die door de centrale banken wordt gevoerd onvermijdelijk tot inflatie moet leiden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

AEX licht lager

De AEX is iets lager van start gegaan. Grote winnaar is Air France-KLM, dat ruim 1,5% wint.

Om 09:05 staat de AEX fractioneel lager op 322,9 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Spaanse banken nog niet veilig thuis

59,30 miljard euro, dat is het bedrag dat de Spaanse banken tekort komen aan kapitaal. Het bedrag was blijkbaar getelefoneerd want overal werd gefluisterd dat het gat uiteindelijk rond 60 miljard euro zou bedragen. Bankia komt 24,70 miljard euro tekort en dat was iets meer dan waar op was gerekend.

De Spaanse banken lijken de storm dus vrij goed doorstaan te hebben, maar daarmee is natuurlijk bijlange niet alles gezegd. De markten gaan de banken nog eens aan een stevige test onderwerpen in de komende dagen en weken. Er hangt dus nog altijd spanning in de lucht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is maandag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een tegenvallend kwartaalrapport van de Japanse centrale bank en een aanhoudende krimp van de Chinese industriƫle bedrijvigheid. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8796,51 punten.