Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 39341 tot 39345
Bron: syntagma-live
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Livestream protesten Griekenland Athene

Livestream protesten Griekenland Athene... Beelden zeggen meer dan woorden...

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

DNB: buffers banken moeten verder omhoog

De kapitaalbuffers van Nederlandse banken moeten verder omhoog, zonder dat dit ten koste gaat van de kredietverlening aan met name kleine en middelgrote bedrijven. Dat betekent dat banken ook de komende jaren nauwelijks ruimte hebben om dividend uit te keren aan hun aandeelhouders.

Dat schrijft De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn dinsdag gepubliceerde Overzicht Financiƫle Stabiliteit. De reserves van banken zijn de laatste tijd toegenomen in de aanloop naar strengere Europese regels die in 2018 van kracht worden. ,,Maar je moet buffers altijd bekijken ten opzichte van de risico's'', zei DNB-president Klaas Knot in een toelichting. ,,En er zijn forse risico's die het bankwezen kunnen raken.''

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Is zilver nog steeds 'poor man's gold?

De afgelopen 6 maanden steeg de prijs van zilver van $28,- per troy ounce naar $34,- per troy ounce. Dit komt neer op een stijging van ruim 20%. In de afgelopen maand schommelde de zilverprijs tussen de $33,- en $35,- per troy ounce. Eerder lieten we u al weten dat Hedge funds momenteel bijzonder positief zijn over zilver.

[... + video Bloomberg]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Hoe rekende nazi-Duitsland begin jaren dertig af met de massale werkloosheid?

Tussen 1932 en 1936 daalde de werkloosheid in nazi-Duitsland van 43,8% of meer dan 6 miljoen werklozen tot 12% of nog amper 800.000 werklozen. De massale tewerkstellingsplannen kaderden in het ‘economisch mirakel’ waarbij het bruto binnenlands product in dezelfde tijdsspanne met 50% steeg. Hoe dat mogelijk was? Eens Hitler de controle over het Duitse parlement veroverde, deed hij gewoon waar hij zin in had.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Draghi ziet nog lange klim voor de eurozone

De economie van de eurozone is in de afgelopen maanden op enkele punten verbeterd, maar de weg naar herstel is lang en bergop. Dat zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag in het Europees Parlement.

,,Vooruitkijkend zien we zwakke economische activiteit in de nabije toekomst en slechts een zeer beperkte opleving daarna. De risico's komen vooral voort uit de spanningen op verscheidene financiƫle markten in de eurozone'', aldus Draghi.