Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 39346 tot 39350
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Druk op Europa zal gaan toenemen

De conclusie van kredietbeoordelaar Fitch was simpel na de Europese top van afgelopen donderdag; Er zijn wederom geen knopen doorgehakt tijdens de bijeenkomst van de regeringsleiders van de Europese Unie en daarom zal er tijdens de volgende top in december dus écht wat moeten gaan gebeuren. Geen groot nieuws uit Brussel dus, maar meer van hetzelfde, zoals we inmiddels wel gewend zijn. Pas als de druk door de financiële markten op de ketel wordt gezet, komen de bewindslieden opeens met 'oplossingen'. Het is dus anders zoals Rutte in onderstaande video zegt. Het zijn niet de landen, maar de financiële markten die de macht hebben om beslissingen af te dwingen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Tekorten Griekenland en Spanje nog groter

Weet u nog? Vorige week wist president Hollande met de nodige bravoure en de blik van een staatsman te melden dat de crisis nu toch voorbij was. De nieuwste cijfers uit Griekenland en Spanje laten echter heel wat anders zien. Bij de Grieken viel het tekort nog hoger uit dan de toch al verwachte zorgelijke cijfers. Het begrotingstekort kwam uit op 9,4% van het BBP en de staatschuld op 170,6%. Geprognotiseerd waren 9,1% en 165,3%. Onze vrienden in Spanje tonen als begrotingstekort nu 9,4%, terwijl men was uitgegaan van 8,5%.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Noorse vastgoedmarkt dreigt te kapseizen

Noorwegen, dat er voor heeft gekozen om buiten de E.U. en de Eurozone te blijven, geldt als een stabiele economie met een gezonde vastgoedmarkt. Schijn zou echter bedriegen, in Noorwegen dreigt een vastgoedcrisis van dezelfde omvang als die in Spanje of Ierland.

Dat lazen we alleszins in een rapport opgesteld door Bank of New York Mellon (BNY). De economen van de Amerikaanse bank wijzen er op dat de vastgoedprijzen in Noorwegen sinds 2006 met ongeveer 30 % zijn gestegen, een stijgingspercentage dat toch wel indrukwekkend mag worden genoemd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Bestaande koopwoningen 8% goedkoper dan jaar geleden

Bestaande koopwoningen 8% goedkoper dan jaar geleden De prijzen van bestaande koopwoningen die in september verkocht werden lager gemiddeld 7,9% lager dan in diezelfde maand vorig jaar. De afgelopen drie maanden was de prijsdaling ten opzichte van het jaar ervoor ongeveer even groot. Dat blijkt uit gegevens die het CBS en het Kadaster vandaag publiceerden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Caterpillar houdt Wall Street in bedwang

Beleggers in New York deden het maandag voorzichtig aan. Negatieve berichten van zwaargewicht Caterpillar bliezen nieuw leven in de zorgen over de wereldwijdafzwakkende economie.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,5 procent lager op 13.374 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1426 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging licht omlaag tot 3005 punten.