Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 39356 tot 39360
Bron: nugeld.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Banken kunnen hogere aflossing afdwingen

De extra aflossing kan zelfs worden afgedwongen, zo meldt RTL Nieuws.

Door de slechte huizenmarkt is één op de vijf Nederlandse huizen minder waard dan het bedrag waarvoor de hypotheek is afgesloten.

Banken kunnen klanten verplichten om het gat tussen de hypotheekwaarde van het huis en de echte waarde te dichten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Italië is de ultieme nachtmerrie van Duitsland

Iets buiten Napels begint de A3 autosnelweg. De werken aan deze autostrade zijn in de jaren ’60 opgestart, maar zijn nog altijd niet beëindigd. De A3 staat in Italië voor een project dat handenvol geld heeft verslonden en dat uiteindelijk nergens toe heeft geleid. Die A3 kan symptomatisch zijn voor wat de kwaal van Zuid-Europa wordt genoemd.

De autoweg staat namelijk voor de corruptie die de Italiaanse samenleving van boven tot beneden in haar greep houdt. De aanleg was alleen bedoeld om de lokale bevolking te werk te stellen, zonder dat er aan een economisch nut was gedacht. Italië vormt op die manier de ultieme nachtmerrie van Duitsland, de Duitsers vrezen dat ze dit soort projecten tot in het oneindige zullen mogen financieren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Nikkei sluit met verlies

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de beurs dinsdag met verlies gesloten. Beleggers vrezen dat bedrijven bij de publicatie van de kwartaalcijfers de jaarverwachtingen neerwaarts zullen bijstellen als gevolg van de verslechterde economische vooruitzichten. De Nikkei eindigde 1,1 procent lager op 8769,59 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Julius Bär schrapt 1000 banen

De Zwitserse bank Julius Bär gaat na de geplande overname van de internationale vermogensbeheeractiviteiten van Bank of America circa 1000 van de in totaal 5700 banen schrappen. Dat maakte de bank dinsdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

'Lagarde-lijst' van Griekse fraudeurs eist tweede dode

Een cd met 1.991 namen van Grieken die een bankrekening in Zwitserland hebben en die een paar maanden geleden door IMF-voorzitter Christine Lagarde aan Evangelos Venizelos, toenmalig Grieks minister van Financiën en huidig voorzitter van de socilalistische Pasok, is overhandigd, heeft een tweede dode geëist.

[...]

Sinds vrijdag zijn twee mannen die op de lijst staan dood teruggevonden. Tweemaal zou het om zelfmoord gaan. De eerste dode is voormalig vice-minister van Binnenlandse Zaken Leonidas Tzanis, die van fraude wordt verdacht en zich vorige week van het leven beroofde door ophanging.

Maandag dan was het de beurt aan Vlassis Kambouroglou, een rijke Griek die fortuin maakte in de defensie-industrie en dood is aangetroffen in de Indonesische hoofdstad Djakarta. Kambouroglou wordt ervan verdacht onrechtmatig 1,29 miljard dollar te hebben opgestreken bij defensiecontracten en steekpenningen te hebben betaald aan verschillende Griekse ministers.