Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 39361 tot 39365
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Column Kees de Kort | Papier is geduldig

De Spaanse premier Rajoy moet de economie van zijn land op orde zien te krijgen en tegelijkertijd verschillende partijen te vriend houden.

Kees de Kort: "Er moet een plan komen waarvan buitenlandse financiers zeggen: goed, daar zien we perspectief in. Wij krijgen weer iets meer vertrouwen in Spanje, wij gaan weer geld aan Spanje geven. Tegelijkertijd moet datzelfde plan in Spanje geaccepteerd worden door de bevolking. Maar de maatregelen in dat plan zijn misschien wel prettig voor de financiers, maar niet voor de bevolking. Die denkt daar heel anders over."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

“Eurozone nog minstens een decennium in de problemen”

Wie had gehoopt dat de problemen in de Eurozone snel achter de rug zouden zijn, heeft op het verkeerde paard gewed. Ernst & Young waarschuwt dat we de ‘fall-out’ nog minstens een decennium zullen voelen. Dat zal op verschillende manieren gebeuren, aldus de economen van de accountant.

Op de eerste plaats zal de economische groei trager dan verwacht zijn. Voor 2013 wordt nog een groei van het BBP met 0,10% verwacht, waar Ernst & Young eerder nog uitging van een groei met 0,40%. De prognose voor dit jaar blijft gehandhaafd op een krimp met 0,50%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Staat krijgt weer geld toe als het leent

De Nederlandse staat heeft maandag 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van korte leningen.

Dit gebeurde tegen een negatieve rente, wat betekent dat investeerders geld toeleggen op hun leningen.

Een lening voor 3 maanden bracht 1,31 miljard euro op tegen een gemiddeld rendement van min 0,047 procent. Met een lening voor 9 maanden werd 1,19 miljard euro opgehaald tegen een rente van min 0,013 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Bijna kwart meer bedrijven over de kop

Het aantal faillissementen in Nederland is in het derde kwartaal verder opgelopen. In totaal gingen er 2084 bedrijven over de kop, 23 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van adviesbureau Dun & Bradstreet.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Het verschil tussen arm en rijk

Laten we het eens hebben over de verschillen tussen rijk en arm.

Rijkere beleggers investeren namelijk op een totaal andere manier dan “arme” beleggers.

Beleggers met een beperkt kapitaal beleggen om rijk te worden en zoeken de risico’s op.

Denk maar aan beloftevolle technologiebedrijfjes, penny stocks, agressieve optiestrategieën, junior goudmijnen, forex, turbo’s, enz.

Beleggers met een groot vermogen beleggen niet om rijk te worden, maar om het te blijven.