Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 39361 tot 39365
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

'Pensioenstelsel niet meer beste ter wereld'

Het Nederlandse pensioenstelsel staat bekend als het beste ter wereld, maar dat is niet langer zo. 

Denemarken heeft de eerste plaats overgenomen en zet ons land op de tweede plek. Dat blijkt uit de wereldwijde pensioenindex van het adviesbureau Mercer dat maandag bekendgemaakt is.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Balans van het bezoek van Angela Merkel aan Athene

Twee miljoen euro heeft het blitzbezoek van Angela Merkel aan de Griekse belastingbetaler gekost. Maar heeft het bezoek van de bondskanselier nog iets opgeleverd voor Griekenland?

Misschien geen 100.000, maar zeker meer dan 25.000 "U bent ongewenst in Griekenland. A. Merkel dochter van Hitler. Loop naar de hel. 201 euro, mijn pensioen". Oproerpolitie houdt vrouw in wurggreep Agent 1236 - gekend als "killer" Politie gebruikt vrouw als schild - foto Nikolas Georgiou Politiegeweld in Griekenland Nog meer politiegeweld in Griekenland Balans Het Vierde Rijk Politiegeweld Nieuwe staking en betoging

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 14 oktober 2012

'Dankzij de crisis gaat het weer goed met Europa'

Het Noorse Nobelcomité heeft het goed gezien, bij alle doemscenario's en scepticisme gaat het uitstekend met Europa. Want vergeet niet dat de huidige crises niet door Europa zijn veroorzaakt, zelfs niet door sjoemelende Grieken. Oorzaak zijn de roekeloze praktijken die in de Anglo-Amerikaanse zakenwereld bon ton werden toen onder Ronald Reagan en Margaret Thatcher winstmaximalisatie en het aandeelhoudersbelang tot god verheven werden, een jaloerse god die geen andere waarden tolereerde. Daar ontstonden de onverantwoorde krediet- en beloningspraktijken die later ook hier enthousiast ingang vonden.

In dat klimaat is veel verkeerd gelopen. Berlusconi woonde Italië uit, de Spanjaarden en de Ieren bouwden bizarre baksteenbubbles. En Griekenland tot de euro toelaten was riskant, maar het land uitsluiten ook. Dertig jaar na de uitvinding van de junkbonds barstte in 2008 de speculatieve derivateneconomie en sindsdien ligt de halve westerse wereld op apegapen in een gigantische plas overkreditering.

Bron: niburu.co
Geplaatst: zondag 14 oktober 2012

Een handjevol bedrijven regeert de wereld

Een instituut in Zwitserland (Swiss Federal Institute) heeft een onderzoek gepubliceerd, getiteld “The Network of Global Corporate Control”.

Hieruit blijkt dat een kleine groep grote bedrijven, voornamelijk banken, de wereld regeren.

In totaal zijn het 127 bedrijven die een soort super “entiteit” vormen en samen controleren zij 40% van de rijkdommen van de wereld, de échte economie. Deze megabedrijven staan in het centrum van de wereldeconomie. De meest invloedrijke banken daarbinnen zijn:

Bron: ad.nl
Geplaatst: zondag 14 oktober 2012

'Iran heeft plan voor opzettelijke olieramp'

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft plannen gemaakt voor een opzettelijke catastrofe met een olietanker in de Straat van Hormuz. Daardoor zou een milieuramp ontstaan, meldt Der Spiegel.

Het Duitse weekblad zegt een document in handen te hebben van westerse inlichtingendiensten, waarin het plan staat omschreven. Het plan zou zijn gemaakt door de commandant van de Revolutionaire Garde, generaal Mohammad Ali Jafari. Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei zou uiteindelijk beslissen over de uitvoering.