Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39371 tot 39375
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

'Chipmaker AMD schrapt ruim 2000 banen'

De Amerikaanse chipmaker AMD schrapt meer dan 2000 van de ongeveer 11.100 arbeidsplaatsen. Dat hebben Amerikaanse media zaterdag gemeld. AMD, na Intel 's werelds grootste chipmaker, gaf donderdag een winstwaarschuwing en verwacht dat de resultaten door de malaise in de markt voor personal computers de komende maanden weinig zullen verbeteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

'Interesse in Spaanse obligaties neemt toe'

De interesse van buitenlandse investeerders in Spaanse staatsobligaties neemt toe.

Dat stelde de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos zaterdag in de kantlijn van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

IMF dringt aan op Europese actie

Europese en Amerikaanse politici moeten meer doen om de onzekerheid over de internationale economie weg te nemen. 

Dat stelden de 188 lidstaten van het Internationaal Monetair (IMF) zaterdag na afloop van de jaarvergadering van het IMF.

''Er was geen enkel bezwaar tegen onze aanbeveling om in actie te komen'', concludeerde IMF-directeur Christine Lagarde met zware nadruk op het woord actie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Rekenkamer gaat Griekse collega's helpen

DEN HAAG - De nationale rekenkamers van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Rekenhof van de Europese Unie gaan twee jaar assistentie verlenen aan de Griekse collega’s.

Doel is de overheidsfinanciën in Griekenland beter te controleren en de corruptie te bestrijden. Kees Vendrik, lid van de Algemene Rekenkamer, heeft dat zaterdag gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Banken drukken Wall Street

De effectenbeurzen in New York stevenden vrijdag af op een licht lager slot. Teleurstellende omzetcijfers van de Amerikaanse bank Wells Fargo wonnen het nipt van meevallende cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag vlak op 13.331 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1430 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond 0,1 procent lager op 3048 punten.