Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 39376 tot 39380
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Valuta Val

Als de fiat valuta piramide instort, behoudt goud zijn glans. In plaats van de barbaarse relikwie die de Keynesianen hebben geprobeerd ons wijs te maken dat goud is zoals de Bundesbank president het uitdrukte, "een tijdloze klassieker." Centrale banken en overheden hebben een hekel aan goud, omdat goud de devaluatie van de fiat valuta's onthult veroorzaakt door het gebrekkige beleid van de overheid. Overheden haten goud, omdat het de mensen niet voor de gek kan houden.

De wereld nadert het moment van een wereldwijde papiergeld explosie: "In het tweede kwartaal van dit jaar, hebben de centrale banken over de hele wereld 157,5 ton goud gekocht. Dat is een stijging van 63% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is 138% sinds het tweede kwartaal van vorig jaar. Op een bepaald punt in de niet al te verre toekomst, is het redelijk te verwachten dat er zeer weinig houders van goud nog vrijwillig dollars of euro’s daarvoor in ruil zullen accepteren."

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

AEX in het rood

De Amsterdamse beurs staat in de min. De meeste AEX- en Midkap-fondsen staan lager.

De beurs in Amsterdam is maandag in de min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers namen gas terug na de koerswinsten van vrijdag. Daarnaast wordt uitgekeken naar het cijferseizoen dat deze week in de Verenigde Staten van start gaat.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Kijktip: Tegenlicht over de energierevolutie

Na de industriële en de digitale revolutie staan we aan het begin van een nieuwe: de energierevolutie. Steeds meer mensen laden het dak van hun huis vol met zonnepanelen of kopen samen een windmolen om zo minder afhankelijk te worden van grote energieleveranciers. We maken onze eigen stroom en onze woonwijk wordt een energiemaatschappij. Het energieoverschot wordt verkocht en zo maakt de hele buurt winst, zoals dat nu al op het Deense eiland Samsø gebeurt. Maar als we de energiemarkt kunnen decentraliseren, wat kunnen we dan nog meer?

In Power to the People brengt regisseur Sabine Lubbe Bakker bezoeken aan het ‘energiepositieve’ Samsø (waar zij wordt rondgeleid door initiatiefnemer Søren Hermansen), aan Texel Energie –dat streeft naar energieonafhankelijkheid in 2020-, aan Grunneger Power, één van de meest succesvolle energiecoöperaties en aan de Utrechtse bedenkers van het ‘broodfonds’, een nieuwe collectieve kijk op arbeidsongeschiktheid. Marjan Minnesma van stichting Urgenda verklaart waarom de beweging van onderop nu ook in Nederland overal opduikt. En de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin, al jarenlang voorvechter van verduurzaming, voorspelt dat het burgerkapitalisme binnen twee jaar onze wereld zal veranderen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

“Een goed jobrapport in de VS zal zeker niet volstaan”

Het jobrapport voor september was een verrassing in aangename zin, maar dat volstond niet om de beurs van Wall Street op het juiste pad te duwen. Mohamed El-Erian van PIMCO legde de vinger op de wonde door te stellen dat er eigenlijk alles en niets was gezegd.

De positieve factoren zijn snel opgenoemd: er waren in september minder werklozen en er werden meer dan 100.000 banen gecreërd. Maar deze 2 factoren alleen gaan niet volstaan om de meubelen te redden. El-Erian zegt zonder omwegen: als het algemeen economisch plaatje niet verbetert, zal dit allemaal niet helpen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Nikkei gesloten vanwege feestdag

De beurs in Tokio was maandag gesloten vanwege een nationale feestdag. De handel op de Japanse beurs zal dinsdag weer van start gaan. Afgelopen vrijdag ging de Nikkei 0,4 procent hoger het lange weekeinde in op 8863,30 punten.