Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 39376 tot 39380
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

'Ook Duitsland schuldig aan eurocrisis'

Niet alleen de zuidelijke eurolanden hebben schuld aan de eurocrisis. Ook de Duitse regering en de banken zijn verantwoordelijk voor het probleem.

Dit verklaarde Paul de Grauwe, hoogleraar aan de London School of Economics, tijdens een congres van de Belgische zakenkrant De Tijd.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 42

Deze week wil ik de nieuwsbrief van Richard de Feber even onder de aandacht brengen. Daarnaast kijken we naar een idioot voorstel van President Hollande, de obligaties en naar goud.

Richard de Feber van goudportal.nl heeft ook een dagelijkse gratis nieuwsbrief. U ontvangt dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag. Daarnaast schrijven Marc Haagen, Richard de Feber en ikzelf regelmatig een dagcommentaar. Inschrijven doet u hier.

Obligatiebeleggers worden aanzien als de slimste van de klas.
Zij zien problemen veel eerder aankomen dan aandelenbeleggers. Ze maken ook grondiger hun huiswerk. Als ze problemen verwachten, eisen ze een hogere opbrengst door middel van een hogere rentevoet. Maar waarom blijven die obligatiebeleggers dan obligaties kopen van Amerika, of andere zo genoemde veilige havens waarvan de overheidsfinanciën een puinhoop zijn. Omdat Amerika bijvoorbeeld geld kan printen zoveel het wil, via de Federal Reserve. Een obligatiebelegger kijkt maar naar 1 ding: krijg ik mijn geld terug op het einde van de periode. Doordat de FED print als zot, is het antwoord voorlopig nog JA!! En daarom blijft de Amerikaanse obligatie zo populair.

[...]

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme goud-, olie- en gasvoorraden niet?

Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse goudwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de goudwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste goudproducent van Europa wordt. Gemeten naar de goudkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Animal Farm: 'de ene munt is meer gelijk dan de andere munt'

Columnist Sander Boon ziet parallellen tussen Orwell's Animal Farm en de valutahandel. Niet als sommige dieren meer gelijk zijn dan andere, is de ook ene munt meer gelijk dan de andere.

‘Alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen’, schreef George Orwell in zijn romanAnimal Farm had ook over valuta kunnen schrijven, want ook in de markt voor valuta heerst geen echte vrijheid en is de ene valuta meer gelijk dan de andere.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Als de Italiaanse corruptie een land was, dan was het de 76ste economie ter wereld

Jaar na jaar zuigt de corruptie bij de Italiaanse overheid 60 miljard euro uit de Italiaanse staatskas, blijkt uit een recente  audit. Om licht te schijnen op de omvang van het probleem, plaatst de Washington Post deze informatie in context:

[...]