EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39381 tot 39385 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 10 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot 1 punten hoger, in reactie op een reeks macro-data uit China en de VS, waarbij de zorgen over de Europese schuldproblemen voortduren.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% hoger op 342,61 punten, de Midkap won 0,5% op 533,56 punten en de Smallcap eindigde vlak op 389,81 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

'AEX opent licht hoger'

De beurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. Beleggers wegen goed nieuws uit Griekenland af tegen de politieke onzekerheid in Italië en gemengde macrocijfers uit China.

,,De AEX begint een klein puntje hoger vanwege het goede nieuws over de schuldeninkoop in Griekenland. De winsten zullen echter beperkt blijven door de politieke onrust in Italië en gemengde data over de Chinese economie. Ook blijft de aanhoudende dreiging van de fiscal cliff in de Verenigde Staten de markten parten spelen'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Japanse economie krimpt conform verwachting

De Japanse economie is in het derde kwartaal conform een eerdere raming gekrompen, blijkt maandag uit cijfers van de overheid.

Het bruto binnenlands product (BBP) daalde in de maanden juli-september met 3,5% op jaarbasis, gelijk aan een eerdere raming. Vooral afnemende exporten naar Europa en China wogen op de economie.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Nikkei sluit nipt hoger

De beurs in Tokio is maandag nipt hoger geëindigd. Beleggers grepen een tegenvallende Chinese exportgroei aan om wat winst te nemen. Vooral de grote Japanse exporteurs, die de recente sterke opmars aanvoerden, werden daarbij van de hand gedaan.

De Nikkei sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9533,75 punten. De Japanse beurs staat daarmee op het hoogste niveau in 7 maanden tijd.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

De lange tenen van de pensioenfondsen

Afgelopen dinsdag zat ik weer eens bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek waren de pensioenen in Nederland. Aanleiding was het bericht van het één na grootste pensioenfonds van Nederland Zorg & Welzijn (groot: 125 miljard) dat zij gaan afzien van gegarandeerde pensioenen in ruil voor ‘uitgesmeerd’ (10 jaar) korten van de pensioenen en het indexeren van de pensioenen (dat is corrigeren van pensioen voor inflatie). Ik gaf een kritische beoordeling van de problematiek, waarbij ik wilde aantonen dat de huidige pensioenfondsen een aanmerkelijke onbetaalde rekening hebben uitstaan en dat die rekening betaald gaat worden door de jongere deelnemers aan het fonds ten gunste van de gepensioneerden en de werknemers die komende 10 tot 15 jaar met pensioen gaan. Tot slot hield ik een pleidooi voor het Deense model, waarbij individueel wordt gespaard voor een niet gegarandeerd pensioen (wel collectief belegd) en geen sprake is van zogenaamde solidariteit tussen generaties.

Lees verder op blog.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs