Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39381 tot 39385
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Spaanse staatsschuld in 2013 90 procent van bbp

De Spaanse staatsschuld zal dit jaar stijgen tot 85,3 procent van het bruto binnenlands product. Volgend jaar zal hij verder groeien tot 90,5 procent. 

Dat blijkt uit cijfers in het voorstel voor de begroting van volgend jaar, dat de regering zaterdag bij het parlement heeft ingediend.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

U wordt genept.

Ze hebben het idee dat de crisis alleen maar erger wordt en dat de crisismaatregelen niet effectief zijn, maar ze kunnen deze ingeving niet bevestigd zien. Immers, de aandelenkoersen zijn hoger, obligatiekoersen zijn hoger, goud is hoger, de werkeloosheid is laag, politici vertellen iedere dag dat het allemaal wel goed gaat komen (er moet alleen wat gesleuteld worden), en zo verder. Door de tweespalt tussen hun ingeving en de wereld die ze aanschouwen, twijfelen ze genoeg om niet tot actie over te gaan. Bent u zo iemand? Dan waarschuw ik u hierbij, want u wordt genept!

Bron: joop.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

'Ziekenhuizen zitten op financiële tijdbom'

Een financiële ramp dreigt voor ziekenhuizen. Ze zitten volgens universitair docent Robin Litjes op een 'tijdbom' omdat ze een half miljard aan leningen hebben afgedekt met derivaten. Een zelfde constructie waardoor woningcorporatie Vestia nu voor miljarden schulden moet aflossen.

Litjes van de Nyenrode Business Universiteit deed op basis van een steekproef onder zorginstellingen onderzoek naar de derivatenhandel van ziekenhuizen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Ook Italië staakt nu om bezuinigingen

In Italië staakt het overheidspersoneel vandaag. Ze zijn het niet eens met de harde bezuinigingen van de regering Monti.

Het openbare leven in Italië ligt deels plat door een staking van de grootste vakbond van het...

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Wall Street sluit derde kwartaal rustig af

De beurzen in New York hebben vrijdag met kleine verliezen het derde kwartaal afgesloten, waarin de breed samengestelde S&P 500 circa 6 procent won. De bekendmaking van de uitslag van destresstest bij de Spaanse bankensector zorgde voor weinig reuring op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde 48,84 punten (0,4 procent) lager op 13.437,13 punten. De S&P 500 daalde 6,48 punten (0,5 procent) tot 1440,67 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 20,37 punten (0,7 procent) tot 3116,23 punten.