Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 39381 tot 39385
Bron: insidegamer.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Sony schrapt 20 procent van banen hoofdkantoor

[...]

Ook wordt een gedeelte overgeplaatst naar andere divisies van Sony. Het gaat voornamelijk om ondersteunende functies die komen te verdwijnen. Sony kondigde eerder dit jaar al aan dat het voor eind maart 2013 in totaal 10.000 banen denkt te gaan schrappen. De recente aankondiging heeft daarom geen invloed op de verwachte bedrijfsresultaten voor fiscaal 2013, omdat de herstructurering hier al in mee is genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Verwarring alom op de vastgoedmarkt

De verkopen van bestaande woningen in de VS zijn in september met 1,7 % gedaald. Moeten we dit als slecht nieuws interpreteren? Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, tenminste als we de National Association of Realtors (de vereniging van de huiseigenaars) mogen geloven.

Die hebben een andere uitleg bij de hand, een uitleg die bovendien niet eens zo ongeloofwaardig klinkt. Volgens de organisatie zijn de gedaalde verkopen het gevolg van – raar maar waar – van een gebrek aan aanbod op de markt. Of met andere woorden: er zouden dus te weinig huizen aangeboden worden.

Dat klinkt ons toch enigszins vreemd in de oren, gegeven het feit dat er nog steeds een aanbod van honderduizenden huizen afkomstig uit foreclosures boven de markt hangt. Maar deze uitleg klinkt ons toch iets geloofwaardiger in de oren wanneer we Lawrence Yun van de NAR horen verklaren dat de prijzen van de aangeboden weer te sterk zijn gestegen om nog meer kopers te lokken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Zijn er lagere olieprijzen in het verschiet?

Behalve tijdens 2008 lijkt de olieprijs alleen nog maar te stijgen het laatste decennium. Ooit was $ 40 voor een vat olie een hallucinant prijs, nu lijkt het een utopie. Maar net als de meeste grondstoffen, kan de prijs voor olie mogelijk ook niet eeuwig op een hoog niveau blijven.

Volgens het Internationaal Energie Agentschap zal de vraag naar olie lichtjes afnemen de komende jaren. Dit komt voornamelijk door de economische crisis gepaard met de hoge olieprijs. De hoge olieprijs heeft de consument aangezet minder olie te verbruiken of alternatieven te zoeken. Anderzijds is er de verwachting dat de productie de komende jaren kan toenemen.

[... ...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Europa, de wereld en de crises...

Als schrijver van artikelen ben je voortdurend bezig, kijkt met verwondering  naar jezelf en alles om je heen. Dichtbij en veraf. Als je waarneemt kan dat in detail of in hoofdlijnen. Je focussen op verdriet of geluk. De wereld zien als een criseshaard of een paradijs. Als een poel van ellende of een oneindige reeks van kansen op geluk. Duidelijk is dat wie zich volledig wil wentelen in de crises volop brandstof kan vinden. Maar of je daar gelukkig van wordt?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

De grafiek die Europese leiders liever niet zien

Chart of the day via Reuters en de Bank of Spain: Het totale bedrag van slechte leningen van Spaanse banken steeg in augustus 2012 met €5,3 miljard tot €178 miljard. Hier meer: Spanish bad loans hit new record in August

[grafiek]