Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39386 tot 39390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Merkel zou de euro kunnen begraven bij haar bezoek aan Griekenland

Er doen 2 verschillende scenario’s de ronde over wat er zal gebeuren bij het bezoek van kanselier Angela Merkel aan Griekenland, een bezoek dat morgen plaatsvindt. Een eerst scenario is de ‘brave’ versie: de Duitse kanselier zal nogmaals zweren op alles wat haar dierbaar is dat Griekenland in de Eurozone moet blijven.

Het tweede variant is het doemscenario van Roger Nightingale, een econoom die al lang meedraait in het wereldje en die bekend staat om zijn ultra-pessimistische standpunten. Volgens Nightingale zou Merkel in Griekenland de euro beter dood en begraven verklaren. Dat zal natuurlijk niet gebeuren, maar het betekent daarom niet dat de Eurozone veilig thuis is.

De euro noteert weliswaar stabiel, maar dat deed de Argentijnse peso ook de week voordat de koers van deze munt met 60% kelderde. Nightingale laat blijkbaar zijn duistere fantasie graag de vrije loop tegenwoordig…

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Griekenland nog 2 jaar onder toezicht

Het euroland Griekenland zal waarschijnlijk nog 2 jaar onder direct toezicht van de zogenoemde trojka van internationale geldschieters moeten staan. Dat zei de leider van de speciale werkgroep Griekenland van de Europese Commissie, Horst Reichenbach, maandag in Brussel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Permanente noodfonds is een feit

Het permanente noodfonds ESM voor in problemen geraakte eurolanden is een feit. Maandag hield het bestuur van het fonds, dat bestaat uit de ministers van Financiën van de 17 eurolanden, een eerste vergadering. Namens Nederland schoot Jan Kees de Jager, weliswaar verlaat, aan.

Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse premier en de voorzitter van de vergaderingen van de ministers van Financiën van de eurolanden, sprak na afloop van ,,een historische mijlpaal in de vormgeving van de toekomst van de monetaire unie''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

ESM krijgt AAA-rating van Fitch

Fitch Ratings hanteert voor het maandag in werking getreden permanente noodfonds ESM het hoogst mogelijke kredietwaardigheidsoordeel (AAA). De vooruitzichten voor het ESM zijn 'stabiel'. Dat maakte de kredietbeoordelaar maandag bekend.

Bron: zeernuttig.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Bank of Scotland verlaagt spaarrente flink

De hoogte van de variabele rente op de internet spaarrekening van de Bank of Scotland wordt met ingang 9 oktober flink verlaagd. Dit komt volgens de spaarbank onder andere door de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt. Bijvoorbeeld door ingrijpen van de Europese Centrale Bank zijn geld- en kapitaalmarktrentes fors gedaald de afgelopen maanden.