Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 39391 tot 39395
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Italiaanse staatsobligaties en de ECB

Over de €-crisis is al heel veel geschreven, ook door ons, maar dan alleen als er iets bijzonders gebeurt, dat voor beleggers van wezenlijk belang kan zijn. Twee weken geleden werden twee voor beleggers belangrijke stappen in deze crisis gezet. Ten eerste was daar de uitspraak van de Duitse Hoge Raad en ten tweede, net daarvoor, de toezegging van Draghi, president van de Europese Centrale Bank (ECB). Op de uitspraak van de Duitse Hoge Raad gaan wij niet verder in omdat die voor ons betoog niet van wezenlijk belang is.

Draghi beet het spits af door de markten toe te zeggen dat de ECB in onbeperkte mate Staatsobligaties van Eurolanden zou gaan opkopen. Hij gaf daarbij enkele voorwaarden af, waarvan de voor ons verhaal belangrijkste waren:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

'Wall Street begint lager'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag waarschijnlijk lager beginnen. Beleggers lijken op de laatste dag van het derde kwartaal de winsten veilig te willen stellen. De brede S&P 500-index stevent af op een kwartaalwinst van zo'n 6 procent.

Op macro-economisch terrein bleek voorbeurs dat de Amerikaanse consumptie in augustus conform verwachting met 0,5 procent is gestegen. Het gaat om de sterkste stijging van de uitgaven sinds begin dit jaar. De stijging is vooral te wijten aan de gestegen brandstofprijzen. De persoonlijke inkomens namen vorige maand met 0,1 procent toe, terwijl was gerekend op een stijging met 0,2 procent.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Voedselprijzen rijzen de pan uit - richting de dangerzone

Last summer, two researchers from the New England Complex Systems Institute published a short paper examining the correlation between rising food prices and civil unrest. It was a timely analysis, to say the least. A number of food riots were occurring throughout the world, not to mention waves of revolution sparked by the high cost of food.

This is nothing new; throughout history whenever people have struggled to put food on the table for their families, social unrest has been a common consequence.

Bron: prijsgoudenzilver.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Nieuwe all time high goud

De goud- en zilverprijzen zijn afgelopen jaren erg gestegen. Het kan daarom slim zijn om in het waardevaste edelmetaal te investeren, om koopkrachtverlies door te voorkomen. U kunt goud en zilver fysiek kopen bij diverse webshops in de vorm van munten en baren, maar u kunt ook in mijnbouwaandelen, of op papier in goud en zilver handelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Marc Faber over de bijwerkingen van de "stimilus fata morgana"

Marc faber werd geïnterviewd door FNN Australia over de nieuwe ronde van QE zonder limieten door de Fed.

Faber is absoluut niet te spreken over de nieuwe maatregelen die meer negatieve dan positieve bijwerkingen zullen opleveren.

Marc Faber onderstreept nogmaals dat monetaire stimilus slechts een minderheid van de gemeenschap helpt ten koste van de meerheid. Sociale onrust is telkens de uitkomst hiervan…

Faber raadt beleggers aan om een belangrijk deel van hun vermogen te beleggen in goud!