Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39396 tot 39400
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street zal maandag naar verwachting lager openen, nadat de Wereldbank de groeivooruitzichten voor China neerwaarts bijstelde, terwijl de vorige week gepubliceerde sterke banencijfers leiden tot vraagtekens bij de stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan, waarbij de DJIA-futures 45,00 punten verliezen, de Nasdaq-futures 12,50 punten afstaan en de S&P 500-futures 5,20 punten dalen.

"De week lijkt geen mooie start voor Wall Street in petto te hebben, omdat het positieve banencijfer al vergeten lijkt en de lagere groeiverwachtingen voor China door de Wereldbank nu vooral door de hoofden spelen", zegt Fawad Razaqzada, marktstrateeg bij GFT Markets.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag naar verwachting lager openen. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van het cijferseizoen, dat deze week van start gaat.

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa opent dinsdag nabeurs het nieuwe kwartaalcijferseizoen. Verwacht wordt dat het concern de afgelopen periode quitte heeft gedraaid, waar het een jaar eerder nog winst boekte. Vrijdag openen de financiële giganten JPMorgan Chase en Wells Fargo de boeken over het derde kwartaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Is goud duur historisch gezien?

Aangepast aan inflatie staat goud momenteel ruim 10 % onder zijn hoogste punt van 1980. In dat opzicht kan men zeggen dat goud momenteel aan de dure kant geprijsd staat. Maar 42 jaar geleden heerste er een inflatie van 15 % terwijl dat vandaag een stuk lager uitkomt.

Dit prijst al een deel in van de verwachte hogere inflatie de komende jaren. Maar goud staat vandaag wel aantrekkelijk in vergelijking met de relatieve rentevoeten. De relatieve rentevoeten zijn vandaag de dag negatief, wat goud zeer aantrekkelijk maakt.

De laatste 30 jaar echter heeft de economie een sterke productiviteitsgroei gekend. Hierdoor is het beschikbaar inkomen per inwoner tegenwoordig merkelijk hoger. De gemiddelde persoon is dus rijker en kan zich in feite meer goud veroorloven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Column Kees de Kort | Kurken eraf

Vrijdag kwamen de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. "Er worden twee enquêtes gehouden. In de één over het bedrijfsleven zaten geen verrassingen", zegt BNR's Kees de Kort.

"Maar er wordt ook een enquête gehouden onder het grote publiek en dat was kurken eraf. Echt helemaal kurken eraf: zo goed is het in jaren niet geweest", vervolgt De Kort.

"En dat is opmerkelijk, want in de VS is in de afgelopen weken geen één cijfer bekend gemaakt waaruit zou blijken dat het zoveel beter zou gaan. Dus dat was verrassend en niemand kan er echt een verklaring voor geven."

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Ouderen protesteren in Griekenland (video)

In Griekenland zijn honderden gepensioneerden de straat opgegaan om te demonstreren tegen bezuinigingsmaatregelen. Ze richten hun woede met name op de Europese Unie en steken daarbij Europese vlaggen in brand. De groep wist door een linie veiligheidsmensen heen te breken.