Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 39411 tot 39415
Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Europees noodfonds voor het eerst bij elkaar

Vandaag komt in Luxemburg voor het eerst het bestuur van het nieuwe permanente Europese noodfonds ESM bij elkaar. De leiders van het fonds houden zich met name bezig met het optuigen van de infrastructuur van het fonds.

In het ESM nemen de ministers van Financiën van de eurolanden de grote beslissingen. Daarnaast is een bestuurder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Dat zal de Duitser Klaus Regling zijn, die nu nog aan het hoofd van het tijdelijke noodfonds EFSF staat.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

ROE bepaalt het rendement dat je kan verwachten

Mijn neef startte een bedrijf met 1 miljoen euro eigen middelen en realiseert het eerste jaar 120.000 euro winst na belastingen. Deze winst wordt integraal als dividend uitgekeerd.

Welk rendement heeft hij gerealiseerd? 12%? Goed zo!

Als jij kan participeren in dit bedrijf en 10% van de aandelen verwerft voor 100.000 euro, dan realiseer je 12% rendement per jaar.

In dat geval koop je de aandelen voor het eigen vermogen of de boekwaarde.

Als mijn neef slim is, zal hij echter opmerken dat hij waarde heeft gecreëerd en dat de aandelen meer waard zijn dan de boekwaarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Franse automerken zakken weg in diep gat

De “Mondial de l’Automobil”, traditioneel de hoogmis voor de Frans autosector, kan dit jaar geen begeestering losweken. Autoliefhebbers konden weliswaar hun hart ophalen aan exclusieve modellen, maar de stemming bij de constructeurs was beneden alle peil.

In september daalden de verkopen van nieuwe auto’s in Frankrijk, doorgaans een betrouwbare barometer voor de economische situatie in het land, aan een ongezien tempo. Van september tot september vielen de verkopen van nieuwe wagens met 18,3 % terug. Het was de slechtste septembermaand in jaren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Ruim 550 bedrijven en instellingen failliet

Dik 550 bedrijven en instellingen zijn in de maand september failliet verklaard, 40 meer dan de maand daarvoor. Het aantal faillissementen was in september ook iets hoger dan in september 2011, toen er 527 faillissementen werden uitgesproken. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Valuta Val

Als de fiat valuta piramide instort, behoudt goud zijn glans. In plaats van de barbaarse relikwie die de Keynesianen hebben geprobeerd ons wijs te maken dat goud is zoals de Bundesbank president het uitdrukte, "een tijdloze klassieker." Centrale banken en overheden hebben een hekel aan goud, omdat goud de devaluatie van de fiat valuta's onthult veroorzaakt door het gebrekkige beleid van de overheid. Overheden haten goud, omdat het de mensen niet voor de gek kan houden.

De wereld nadert het moment van een wereldwijde papiergeld explosie: "In het tweede kwartaal van dit jaar, hebben de centrale banken over de hele wereld 157,5 ton goud gekocht. Dat is een stijging van 63% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is 138% sinds het tweede kwartaal van vorig jaar. Op een bepaald punt in de niet al te verre toekomst, is het redelijk te verwachten dat er zeer weinig houders van goud nog vrijwillig dollars of euro’s daarvoor in ruil zullen accepteren."