Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 39421 tot 39425
Bron: joop.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

'Ziekenhuizen zitten op financiële tijdbom'

Een financiële ramp dreigt voor ziekenhuizen. Ze zitten volgens universitair docent Robin Litjes op een 'tijdbom' omdat ze een half miljard aan leningen hebben afgedekt met derivaten. Een zelfde constructie waardoor woningcorporatie Vestia nu voor miljarden schulden moet aflossen.

Litjes van de Nyenrode Business Universiteit deed op basis van een steekproef onder zorginstellingen onderzoek naar de derivatenhandel van ziekenhuizen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Ook Italië staakt nu om bezuinigingen

In Italië staakt het overheidspersoneel vandaag. Ze zijn het niet eens met de harde bezuinigingen van de regering Monti.

Het openbare leven in Italië ligt deels plat door een staking van de grootste vakbond van het...

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Wall Street sluit derde kwartaal rustig af

De beurzen in New York hebben vrijdag met kleine verliezen het derde kwartaal afgesloten, waarin de breed samengestelde S&P 500 circa 6 procent won. De bekendmaking van de uitslag van destresstest bij de Spaanse bankensector zorgde voor weinig reuring op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde 48,84 punten (0,4 procent) lager op 13.437,13 punten. De S&P 500 daalde 6,48 punten (0,5 procent) tot 1440,67 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 20,37 punten (0,7 procent) tot 3116,23 punten.

Bron: complotje.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Ontwikkeling goud in verschillende valuta

Hieronder een grafiek van de goudprijs in verschillende valuta. De trend van de afgelopen jaren is duidelijk. Goud is in welke valuta dan ook flink gestegen. Relatief gezien scoort goud genoteerd in de Japanse Yen slecht en goud in Britse ponden het best. Eigenlijk kunnen we gewoon stellen dat de Britse valuta het zwakste is en de Japanse Yen vooralsnog de sterkste, ondanks de immense schuld van Japan. Lees meer op Goudvergelijken.nl

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Fitch handhaaft hoogste kredietstatus Groot-Brittannië

Kredietbeoordelaar Fitch geeft Groot-Brittannië nog altijd de hoogste kredietstatus, AAA. Het vooruitzicht is echter negatief, verklaarde Fitch vrijdag.

Volgens de beoordelaar groeit de Britse economie minder hard dan verwacht. Ook is de staatsschuld inmiddels bijna even groot als de gehele economie.