Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 39421 tot 39425
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

IMF: Chinese economie blijft groeien

De Chinese economie groeit dit jaar en volgend jaar minder sterk dan eerder was voorzien. China zal een zogenoemde 'harde landing', waarbij de economische groei tot stilstand komt, echter vrijwel zeker weten te vermijden.

Dat heeft Azië-directeur Anoop Singh van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag gezegd. Het IMF voorspelt nu dat de Chinese economie dit jaar met 7,8 procent groeit en in 2013 met 8,2 procent. In juli was dat nog respectievelijk 8 en 8,5 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

IEA verwacht minder sterke groei olievraag

De wereldwijde olievraag zal de komende 5 jaar minder sterk stijgen, vanwege de tragere economische groei en een toenemende energie-efficiëntie.  

Dat maakte het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag bekend.

Bron: nieuwsbank.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

7 Aanbevelingen om de hypotheekbubbel in stand te houden

Het derde kwartaal 2012 was, zoals verwacht, een slecht kwartaal voor de woningmarkt. Het aantal transacties ligt 17,2% lager dan een kwartaal eerder. Ook de dalende trend in de transactieprijzen zet zich verder door. Een gemiddeld verkochte woning in Nederland kende een verkoopprijs van EUR 209.000, een prijsdaling van 2,2% in vergelijking met een kwartaal eerder.

De gemiddelde woning werd dit kwartaal in 158 dagen verkocht. Dat blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers* van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De negatieve trend komt niet als een verrassing: kopers hebben afgewacht als gevolg van de onzekerheid rondom de toekomst van de woningmarkt en de verkiezingen in september. Voor het vierde kwartaal verwacht de NVM een tijdelijke opleving, omdat veel starters nog willen profiteren van de huidige hypotheekregels, die zoals het er nu naar uitziet vanaf 1 januari 2013 aanzienlijk minder gunstig worden. NVM-voorzitter Ger Hukker: "De woningmarkt doet het onnodig slecht. Daarom doe ik een dringend beroep op de te formeren nieuwe regering om snel met stimulerende middelen voor de korte termijn en met duidelijkheid voor de lange termijn te komen. Anders raakt de markt volgend jaar in een winterslaap. Kopers en verkopers willen duidelijkheid en perspectief."

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Recessie loert om de hoek

Gewoonlijk hebben we eens om de 4-5 jaar een recessie. De vorige dateerde van 2008.

Zit er iets aan te komen?

Als je het laatste rapport van de IMF leest, dan weet je dat er weinig redenen tot optimisme zijn.

De wereldwijde groei zal vertragen tot het traagste tempo sinds 2009. Bovendien er is de “Fiscal Cliff” die de Amerikaanse economie kopje onder kan duwen met besparingen en belastingverhogingen.

Voorzichtig zijn, is de boodschap!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Griekse problemen worden alsmaar erger, schulden blijven oplopen

Een Griekse ex-minister wond er onlangs geen doekjes om: zijn land sleept een dusdanige schuldenberg met zich mee, die nog onmogelijk kan worden terugbetaald. De Grieken worden bedolven onder de besparingsmaatregelen, maar die zullen niet volstaan om de schulden te doen verdwijnen.

Griekenland moet op een periode van 5 jaar teruggedrongen worden tot 120 % van het BBP, maar dat objectief lijkt meer dan ooit onhaalbaar. Het IMF voorspelt dat de Griekse publieke schulden zullen oplopen tot 171 % van het BBP in 2012 en tot 182 % in 2013.