EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39441 tot 39445 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 26 november 2012

Inflatie of deflatie?

Vooral in periodes van sterk oplopende overheidstekorten als gevolg van de noodzaak om grootschalige oorlogsinspanningen te financieren (1914-1918 en 1940-1945), loopt de inflatie op.

Vooral in periodes van sterk oplopende overheidstekorten als gevolg van de noodzaak om grootschalige oorlogsinspanningen te financieren (1914-1918 en 1940-1945), loopt de inflatie op.

Een andere periode waarin de inflatie sterk opliep, is rond de tweede oliecrisis van 1979. Een langere periode van aanhoudend hoge inflatie is relatief zeldzaam en wordt veroorzaakt door schaarste, een loon-prijs spiraal en oplopende overheidstekorten.

De dertiger jaren worden gekenmerkt door deflatie. Deze werd ingezet door een ineenstorting van het vertrouwen in het financiële systeem na een periode van voorspoed en speculatie (de roaring twenties).

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: maandag 26 november 2012

De wereld op zijn kop: Griekse beurs doet het beter dan de Chinese

De economische situatie in Griekenland blijft uitzichtloos. De laatste economische cijfers waren nog steeds slecht en er zijn meer en meer tekenen dat de bedrijven uit Griekenland vertrekken. Maar de Griekse beurs doet het de laatste tijd zo slecht nog niet en de obligatierente is ondertussen ook teruggevallen tot een niveau niet meer gezien voor de herstructurering.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 26 november 2012

Indiase centrale bank zoekt alternatief voor de dollar

De centrale bank van India heeft afgelopen week kenbaar gemaakt dat het de voorkeur geeft aan een mandje van valuta van opkomende economieën boven de Amerikaanse dollar als de enige wereldreservemunt. Gouverneur Subbarao van de Reserve Bank of India heeft genoeg van de dominante positie van de dollar als wereldreservemunt.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 26 november 2012

Commissie probeert begrotingsoverleg uit slop te halen

De Europese Commissie heeft een nieuw voorstel gepresenteerd om de onderhandelingen over de Europese begroting voor volgend jaar uit het slop te halen. Het nieuwe budgettair plan verschilt nauwelijks van het voorstel waarover de lidstaten en het Europees Parlement het maar niet eens raken.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 26 november 2012

LiVeBlog: Wat gebeurt er met Griekenland

Vandaag is er een eurogroep, waar de ministers van Financiën uit de eurozone mogelijk tot een beslissing gaan komen hoe het nu verder moet met Griekenland. Wordt er een nieuwe tranche uitbetaald? Zal er gepraat worden over een (onvermijdelijk lijkende) schuldafschrijving? We gaan het in dit artikel verzamelen. Headlines zijn, zoals gewoonlijk, van Dow Jones, Bloomberg en Reuters, via Twitter door betrouwbare bronnen.

Lees verder op belegger.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs