Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39441 tot 39445
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Winsten verdampen na huizencijfer VS

De meeste Europese aandelenbeurzen leverden donderdag tegen het einde van de sessie een deel van de winsten in. Eerder op de dag waren de graadmeters opgekrabbeld door speculatie van stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid.

Zoals al de hele week het geval was, hield ook de situatie in Spanje de gemoederen bezig. De Spaanse overheid begint om 17.00 uur aan een persconferentie over de begroting voor 2013 en economische hervormingen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Soedan en Zuid-Soedan sluiten olie- en grensdeals

Soedan en Zuid-Soedan hebben een deel van hun onderlinge conflicten opgelost. Zij hebben over negen kwesties overeenstemming bereikt. Nog altijd niet eens zijn beide landen het over de betwiste regio Abyei en de demarcatie van hun grens.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Mathijs Bouman: Spanje en andere losse eindjes van de euro

De eurocrisis steekt deze week weer de lelijke kop op. Spaanse en Italiaanse rentes kruipen omhoog. Financiële markten worden nerveus. De periode van relatieve kalmte is alweer voorbij.

Het leek even alsof Europese politici en de Europese Centrale Bank (ECB) het monster van de eurocrisis hadden getemd. Met een echte bankenunie, een goed gevuld noodfonds en een obligaties-opkopende ECB, was de paniek rond de euro bezworen.

Maar de maatregelen bestaan alleen in theorie. In de praktijk zitten er nog veel losse eindjes aan de Europese crisisaanpak. Logisch dat de markten onraad ruiken. Hier de vijf belangrijkste losse eindjes:

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Het falende beleid van helikopter Ben

Het beleid faalt met betrekking tot de wereldwijde schuldencrisis en vooral vanwege zijn gepeperde uitspraak dat hij bij hoge geldnood persoonlijk in een helikopter stapt om geld over land en oceaan uit te strooien. Dat heeft de Fed inmiddels gedaan. Het heeft niets geholpen. De Amerikaanse economie is een puinhoop. De wereldeconomie ook.

Van oudsher volgt Europa het foutieve Amerikaanse denken over de economie, namelijk als een soort auto die harder gaat lopen als er maar méér benzine (=geld) in de tank wordt gestopt. Gewone autorijders weten natuurlijk dat dit niet het geval is. Gewone autorijders weten ook dat meer benzine de motor doorgaans niet –in plaats van wel- verzuipt. Als het tenminste om moderne motoren gaat. Wel wordt in dat geval steeds vaker de vraag gesteld wat de kracht van benzine (=geld) nog is, zeker als de motor dreigt vast te lopen en rare geluiden maakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Fitch: 'fiscal cliff' grootste bedreiging wereldeconomie

De zogeheten fiscal cliff in de Verenigde Staten is de voornaamste bedreiging voor het herstel van de wereldeconomie.

Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch donderdag. President Ben Bernanke van de Federal Reserve bedacht de kreet fiscal cliff. Hij doelt daarmee op de combinatie van belastingverhogingen en lagere overheidsuitgaven. De Verenigde Staten zullen in 2013 voor 600 miljard dollar (466 miljard euro)aan dergelijke maatregelen doorvoeren. Dat staat gelijk aan 4 procent van het bruto binnenlands product.