Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39471 tot 39475
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Spanje weegt aanvraag noodsteun

Spanje is momenteel in gesprek met Europese instellingen en analyseert de mogelijkheden voordat het een besluit neemt over een aanvraag van noodsteun.

,,Het mechanisme voor het nemen van beslissingen in Europa is complex'', zei de plaatsvervangend minister van Economische Zaken Fernando Jimenez Latorre vrijdag op de nationale radio.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Column Kees de Kort | Kicking the can down the road

Niet alleen de verantwoordelijke autoriteiten, iedere speler probeert altijd maar weer het nemen van verlies vooruit te schuiven, zegt Kees de Kort.

Wanneer een bedrijf failliet gaat, verkoopt de curator normaal gesproken de bezittingen en moeten de banken maar afwachten wat er overblijft.

Bij de failliete projectontwikkelaar Eurocommerce, actief in de kantoorpanden, gaat het anders, zegt Kees de Kort: "Er gaan heel sterke verhalen dat de banken die panden gaan kopen. Die banken zeggen: wij vertrouwen de vrije markt niet. Dan denken we dat de prijzen te laag zijn en onze verliezen te groot worden. Wij kopen die panden op. Die stoppen we ergens weg en dan gaan we gewoon hopen dat het binnenkort beter gaat en dat we ze later nog een keer voor meer geld kunnen verkopen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Merkel bezoekt Griekse premier dinsdag

De Duitse bondskanselier Angela Merkel reist dinsdag naar Athene voor overleg met de Griekse premier Antonis Samaras.

De regeringsleiders zullen praten over de huidige ontwikkelingen in Griekenland en over de relatie tussen beide landen, meldde de woordvoerder. Griekenland staat onder grote druk om nog meer bezuinigingen door te voeren, zodat het aan de voorwaarden van de Europese noodhulp kan blijven voldoen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Komt de Griekse redding uit de zee?

In de Middellandse Zee, ten zuiden van het Griekse eiland Kreta, bevinden zich natuurlijke gasreserves die het noodlijdende land in 25 jaar zo’n 464 miljard euro zouden kunnen opbrengen. Dat is tenminste de opgemerkte conclusie van een studie die deze week aan de Griekse premier Antonis Samaras is gepresenteerd.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Hoe hoog gaat de goudprijs stijgen?

Het is voor veel mensen niet meer de vraag of de goudprijs verder gaat stijgen, maar tot welk hoogte goud in de toekomst zal gaan. Bij Bloomberg vragen ze zich af of $3.000,- per troy ounce een realistisch getal is om naar uit te kijken. Indien de goudprijs het niveau van $3.000,- per troy ounce wil bereiken, moet er vooral een hele degelijke vraag naar fysiek edelmetaal blijven bestaan, naast dat de investeringen in goud ETF’s natuurlijk moeten blijven stijgen. Bent u ook op zoek naar bescherming in de vorm van fysiek goud?

[video]