EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39471 tot 39475
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Duitsland haalt goud terug uit Amerika

Een Duitse rechtbank heeft gevraagd dat de Bundesbank maatregelen neemt om een audit uit te voeren op het Duitse goud dat ondergebracht is in kluizen in het buiten, en voornamelijk die in New York. De rechtbank wil er zeker van zijn dat de 3.400 ton goud nog bestaat aangezien die nog nooit zijn gecontroleerd. Naast New York heeft Duitsland nog goud liggen bij de Bank of England en The Bank of France.

In afwachting van de onderhandelingen heeft de Bundesbank alvast besloten om de komende 3 jaar 50 ton goud per jaar te verschepen van New York naar Duitsland. Duitsland heeft de op een na grootste goudreserves in de wereld, na Amerika. Het goud dat in Duitsland zelf ligt is ook nog nooit ge-audit, ook niet op hoeveelheid en gewicht. De Duitse rechtbank vraagt nu met drang dat de Bundesbank werk maakt van een correcte inventaris van het Duitse goud.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Vrees voor een Europese catastrofe ebt weg

Drie jaar lang heeft de crisis in de Eurozone de krantenkoppen in de financiële pers overheerst. De overheden – zowel de regeringen als de centrale banken – hadden de handen vol met de strijd tegen de crisis, die zich aandiende als een monster met 9 koppen.

De afgelopen weken is het wat kalmer geworden, de vrees voor een catastrofale afloop van de crisis lijkt langzaam maar zeker naar de achtergrond te zijn verdrongen. De investeerders zoeken niet langer naar het volgende lijk dat uit de kast zou kunnen vallen.

[...]

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

AEX index (licht-) groen de week uit

De BEL20 begon de dag licht hoger en na ongeveer een half uur handel daalde de beurs in Brussel tot net onder de slotstand van gisteren. Belgacom zorgde met een flinke koerswinst voor compensatie van veel andere aandelen in de BEL20. De telecomoperator liet goede derde kwartaalcijfers zien en ook de vooruitzichten waren goed aangezien deze werden verhoogd. De AEX index daarentegen begon de dag lager maar vanaf 12:30 werd het herstel ingezet. Dat de beurzen licht onder druk stonden kwam doordat kwartaalcijfers van Apple en Amazon wat tegen vielen, beide Amerikaanse bedrijven maakten gisteren nabeurs hun resultaten bekend.

Halverwege de ochtend werd bekendgemaakt dat 25% van de beroepsbevolking in Spanje werkloos is, dit is een kleine stijging ten opzichte van het vorige kwartaal toen nog 24,6% van de beroepsbevolking geen baan had. De 25% is omgezet in aantal het forse aantal van 5.778.100 mensen.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Verlies Bankia loopt op tot ruim 7 miljard

De genationaliseerde Spaanse bank Bankia heeft in de eerste 9 maanden van dit jaar een verlies geleden van ruim 7 miljard euro. 

De kapitaalpositie is daardoor verder verslechterd, zo meldde het bedrijf vrijdag. Na de eerste jaarhelft stond het verlies nog op 4,5 miljard euro.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Beurzen verdeeld richting het weekeinde

De Europese beurzen koersten vrijdagmiddag verdeeld richting het weekeinde. Een sterker dan verwachte groei van de Amerikaanse economie zorgde na een lagere opening voor een opleving op de aandelenmarkten, maar tegen het einde van de handel zakten de koersen weer wat terug.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een kleine drie kwartier voor de slotbel 0,1 procent lager op 328,97 punten. De MidKap-index daalde 0,7 procent tot 522,21 punten door een fors koersverlies van Nutreco. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,3 en 0,5 procent. Londen verloor 0,1 procent.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs