Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39481 tot 39485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

"Niet Italië maar wel Frankrijk is het volgende Europese land in problemen"

Iedereen vraagt zich nog steeds af wanneer Spanje officieel een verzoek om hulp zal indienen. Volgens sommige waarnemers zal dat heel snel gebeuren, anderen denken dat echter dat Madrid zal wachten tot er zich een meer geschikte gelegenheid aandient.

John Mauldin is president van Millennium Wave Advisors en auteur van het boek ‘Endgame’ niet optimistisch. De Spanjaarden proberen waar mogelijk vertragingsmanoeuvres uit te voeren, maar die beletten niet dat Spanje dezelfde weg als Griekenland zal inslaan door failliet te gaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Column Kees de Kort | Verrassend

De Amerikaanse cijfers zijn verschillend: goede cijfers van de inkoopmanagers en daarnaast slechte cijfers over de duurzame orders. "Het was verrassend dat het opgetelde cijfer goed was."

Dat zegt BNR's Kees de Kort. "Op basis van de individuele cijfertjes zou je tot de conclusie komen dat het opgeteld niet zo goed gaat, omdat ze er niet goed uit zagen op maandbasis. Maar het verrassende was dat het opgetelde cijfer wel goed was."

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Oprukkend marxisme

In plaats van de rijken aan te pakken moet Europa blij met hen zijn, vooropgesteld dat de rijken eerlijk aan hun geld zijn gekomen.

In Frankrijk vinden de afgelopen dagen hevige twitterprotesten plaats van ondernemers die waarschuwen voor de uiterst negatieve gevolgen van de belastingverhogingen die bedrijven en vermogende Fransen momenteel treft. Het loopt inderdaad de spuigaten uit. De regering Hollande slacht niet alleen de kip met de gouden eieren, maar pleegt ook nog eens de grootste goudroof aller tijden. Omdat de protesten tegen extreme belastingen vreedzaam is –nog wel- vormen de protesten de basis voor wat het ‘duivenoproer’ genoemd wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Techaandelen "the place to be"

Beleggers hadden de afgelopen paar jaar in technologie-aandelen moeten zitten.

De technologiesector doet het al een aantal jaren heel aardig. De sector is op de beurs zelfs hersteld van de kredietcrisis. Het is sinds 2009 de best presterende sector. Daar tegenover staat de financiële sector. Na het uiteenspatten van de internetzeepbel deden financiële aandelen het beter dan de rest, maar sinds de kredietcrisis blijven banken en verzekeraars achter. Sinds 2008 hebben ze driekwart van hun beurswaarde verloren.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Indiase beurs sluit na flash-crash van staatsbank

While we have grown accustomed to the daily gyrations on mega-volume in the US equity markets, it seems the HFT-virus has spread as far afield as India this evening. India's National Stock Exchange was halted - with no price dissemination - as State Bank of India plunged over 14% in seconds on massive relative volume (and HDFC and Infosys also fell), dragging the Nifty Index down 3%. Of course, the 'error' is being investigated and SBIN has recovered its losses...