Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 39481 tot 39485
Bron: tax-planning.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Pensioenkorting ten minste 7%

De zwakke Euro en lage rentestanden hebben pensioenfondsen in zwaar weer gebracht. Maar liefst 81 fondsen zullen pensioengerechtigden moeten korten in 2013, en de pensioenpremies gaan bij vrijwel alle fondsen omhoog. Fonden zullen bij hun pensioenkorting rekening moeten houden met gestegen levenverwachting en een verhoogde wettelijke dekkingsgraag van 105% naar 110%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Prijzen nieuwe woningen VS stijgen sterk

In de Verenigde Staten bleven de verkopen van nieuwbouwwoningen vorige maand nagenoeg stabiel op het hoogste punt in twee jaar tijd dat in juli werd behaald. De prijzen stegen tegelijkertijd naar de hoogste niveaus in meer dan vijf jaar, een nieuw teken van breed herstel op de Amerikaanse huizenmarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Helft bevolking denkt niet na over pensioen

De helft van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over hun financiële situatie als ze met pensioen zijn.

Naarmate ze ouder worden, gaan ze zich daar steeds meer in verdiepen. Drie op de tien ondervraagden legt geld opzij voor na de pensionering, meestal door te sparen.

Een kleinere groep probeert de uitgaven omlaag te brengen, bijvoorbeeld door de hypotheek af te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Hoe Zwitserland de vicieuze schuldencirkel binnen de eurozone voedt...

De Zwitserse centrale bank fungeert als tussenpersoon voor de toenemende kapitaalvlucht van het Zuiden naar het veiligere Noorden, waarmee de schuldencrisis nog verergert. Dat schrijft Ambrose Evans-Pritchard in The Daily Telegraph op basis van een rapport van Standard & Poor’s.

Volgens S&P's kocht de centrale bank van Zwitserland dit jaar al 80 miljard euro aan Duitse, Nederlandse, Franse, Finse en Oostenrijkse obligaties op om de kapitaalvlucht vanuit Italië, Spanje en Griekenland te counteren en de waarde van de Zwitserse frank tegenover de euro te behouden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Duitsland biedt Europeanen cursus Duits en baan

Duitsland komt met een programma dat is gericht op jonge werkloze Europeanen Duits te leren en werk te vinden in Duitsland.

Minister van Arbeid Ursula von der Leyen zegt dathet programma van 40 miljoen euro een teken is van Europese solidariteit. Ze voegt er echter meteen aan toe dat het helpt de tekorten in Duitsland aan gekwalificeerde arbeidskrachtenaan te pakken.