EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39496 tot 39500
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Bunds hoger, Italiaanse rente daalt hard

De Duitse bunds staan vrijdagochtend hoger, in een markt waarbij de risicobereidheid is afgenomen na tegenvallende resultaten voor technologiefondsen Apple en Amazon.

Italie haalde vrijdag EUR4 miljard op met de veiling van drie verschillende soorten staatspapier, tegen lagere financieringskosten. De financieringskosten op het papier met een looptijd tot september 2014 daalde daarbij tot 2,397% van 2,532% en op de leningen met een looptijd tot een met september 2021 daalde het gemiddelde rendement tot 3,33% van 3,68%. Beide in vergelijking tot de vorige veiling op 25 september.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

VS gaan Arabieren voorbij in olieproductie

De Verenigde Staten hebben nooit verlegen gezeten om olie. Het land behoort al een eeuw tot de grootste olieproducerende landen in de wereld. Maar, wat de Amerikanen wel blijken te kunnen en de concurrentie niet: 7,5 procent groeien in een jaar. Daarmee gaan ze Rusland dit jaar al voorbij, en komen ze vrijwel op gelijke hoogte met Saoedi-Arabië. Volgend jaar is het erop en erover, zo is de verwachting.

Lees verder op 925.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

'ECB zet geldpers niet aan'

De Europese Centrale Bank (ECB) zet de geldpers niet aan met zijn nieuwe programma waarbij de ECB staatsobligaties koopt. Dat zei bestuurder Jörg Asmussen van de centrale bank vrijdag. Hij probeerde daarmee zorgen weg te nemen dat het programma de inflatie zal aanwakkeren.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Bundesbank gaat zijn goudstaven natellen

De Duitse centrale bank gaat al haar goudstaven zorgvuldig controleren en deels repatriëren. De Duitse Rekenkamer heeft de Bundesbank dat opgedragen omdat de goudreserve nooit nageteld, op echtheid gecontroleerd of gewogen is.

De 3.396 ton fysiek goud van de Bundesbank (waarde: 144 miljard euro) wordt bewaard op vier locaties. Iets minder dan de helft van de goudbaren ligt in de kelder bij de Federal Reserve in New York. De Bank of England in Londen en de Banque de France in Parijs beheren eveneens een deel van het Duitse goud (respectievelijk 450 en 374 ton). De rest ligt in Frankfurt.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Kwart Spanjaarden werkloos

Een kwart van de Spaanse beroepsbevolking is werkloos. Dat bleek vrijdag uit Spaanse overheidsdata over het derde kwartaal. Het werkloosheidspercentage kwam uit op exact 25 procent.

Economen rekenden vooraf in doorsnee op 25,1 procent. In het tweede kwartaal kwam de Spaanse werkloosheid nog uit op 24,6 procent.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs