Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39496 tot 39500
Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Rellen in Griekenland terwijl regering bezuiniging overeenkomt

Een demonstrant gooit een steen naar de oproerpolitie op het Syntagmaplein in Athene tijdens de staking uit protest tegen de bezuinigingen van de regering. Foto Reuters/ Yorgos Karahalis

De door de vakbonden georganiseerde demonstratie tegen de bezuinigingen in Griekenland is uitgelopen op geweld. Demonstranten raakten slaags met de oproerpolitie. Ondertussen zijn de Griekse premier Antonis Samaras en de minister van Financiën Yannis Stournaras het juist eens geworden over een extra bezuiniging van 11,5 miljard euro.

Bron: tax-planning.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Pensioenkorting ten minste 7%

De zwakke Euro en lage rentestanden hebben pensioenfondsen in zwaar weer gebracht. Maar liefst 81 fondsen zullen pensioengerechtigden moeten korten in 2013, en de pensioenpremies gaan bij vrijwel alle fondsen omhoog. Fonden zullen bij hun pensioenkorting rekening moeten houden met gestegen levenverwachting en een verhoogde wettelijke dekkingsgraag van 105% naar 110%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Prijzen nieuwe woningen VS stijgen sterk

In de Verenigde Staten bleven de verkopen van nieuwbouwwoningen vorige maand nagenoeg stabiel op het hoogste punt in twee jaar tijd dat in juli werd behaald. De prijzen stegen tegelijkertijd naar de hoogste niveaus in meer dan vijf jaar, een nieuw teken van breed herstel op de Amerikaanse huizenmarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Helft bevolking denkt niet na over pensioen

De helft van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over hun financiële situatie als ze met pensioen zijn.

Naarmate ze ouder worden, gaan ze zich daar steeds meer in verdiepen. Drie op de tien ondervraagden legt geld opzij voor na de pensionering, meestal door te sparen.

Een kleinere groep probeert de uitgaven omlaag te brengen, bijvoorbeeld door de hypotheek af te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Hoe Zwitserland de vicieuze schuldencirkel binnen de eurozone voedt...

De Zwitserse centrale bank fungeert als tussenpersoon voor de toenemende kapitaalvlucht van het Zuiden naar het veiligere Noorden, waarmee de schuldencrisis nog verergert. Dat schrijft Ambrose Evans-Pritchard in The Daily Telegraph op basis van een rapport van Standard & Poor’s.

Volgens S&P's kocht de centrale bank van Zwitserland dit jaar al 80 miljard euro aan Duitse, Nederlandse, Franse, Finse en Oostenrijkse obligaties op om de kapitaalvlucht vanuit Italië, Spanje en Griekenland te counteren en de waarde van de Zwitserse frank tegenover de euro te behouden.