Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 39501 tot 39505
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Koopkracht aanvullend pensioen holt achteruit

De afgelopen jaren steeg de maandelijkse uitkering die ze krijgen van hun pensioenfonds amper, terwijl zaken als boodschappen en benzine fors duurder zijn geworden. En waarschijnlijk loopt de achterstand volgend jaar alleen maar verder op.

Dit blijkt uit onderzoek van deze krant onder de vijf grootste pensioenfondsen van Nederland. Voor de ruim 1,6 miljoen gepensioneerden bij deze fondsen bedraagt het koopkrachtverlies inmiddels vele honderden euro’s per jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

De simpele case voor goudmijnaandelen

We kregen afgelopen week een interessante mail van collega Maarten Verheyen toegestuurd met de titel ‘de simpele case voor goud’.

Maarten hield daarin een betoog om beleggen altijd en overal zo simpel mogelijk te houden. Dit geldt vooral ook bij goud, waar de meest ingewikkelde theorieën over de ronde doen.

Voor het gele edelmetaal komt het erop neer dat de prijs voor de langere termijn altijd de evolutie van de balans van de Fed volgt, whatever happens!

Om een beknopt verhaal nog wat korter te maken: “Pas bij een goudprijs van $12.884 is papiergeld weer gedekt door goud”… zijn analyse leest u hier.

Natuurlijk heeft hij gelijk: hoe simpeler en duidelijker de analyse, hoe beter de belegging. Je moet de case kunnen verduidelijken in een oogopslag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Nog meer werklozen

Steeds meer mensen zitten zonder werk. De werkloosheid is in september met 5000 gestegen tot 519.000 mensen.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. Het cijfer is gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. In september was 6,6 procent van de beroepsbevolking werkloos. De maand ervoor was dat nog 6,5 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Dekkingsgraden ABP en PFZW naar 97% en 99%, naderen 100%

De dekkingsgraden van de twee grootste Nederlandse pensioenfondsen Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zijn in het derde kwartaal gestegen naar respectievelijk 97% en 99%, ze naderen daarbij de kritieke 100%, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

De dekkingsgraden verbeterden van 90% voor het ABP en 91% voor PFZW aan het eind van het tweede kwartaal. De stijgingen schrijven de fondsen toe aan de gestegen marktrente, de aanpassing van de rekenmethode voor de verplichtingen en het behaalde rendement op de beleggingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Nederland is verder opgelopen. Er zijn nu 519.000 mensen die geen baan hebben. Dit is 6,6 procent van de beroepsbevolking.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van september van het Centraal Bureau voor de Statistiek.