Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39501 tot 39505
Bron: eenvandaag.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Pensioenmaatregelen: eerlijk of oneerlijk?

Ouderen konden de afgelopen week opgelucht ademhalen, want de aangekondigde fikse korting op hun pensioen is van de baan.

Staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom liet vorige week weten dat de rekenrente wordt aangepast. Pensioenen mogen hierdoor reken met hogere toekomstige rendementen en daarom is korten minder of helemaal niet meer nodig.

Maar is dit nou de beste oplossing voor de problemen waar de pensioenfondsen voor staan? En wat zijn de gevolgen voor toekomstige generaties?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

'Zorgen over euro hinderen Spaans herstel'

De Spaanse economie kan zich niet oprichten zolang er twijfel is of de eurozone intact blijft. 

Dat zei de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos donderdag tijdens een bezoek aan de London School of Economics.

De Guindos zei ook vertrouwen te hebben dat Spanje slaagt in het oprichten van de zogeheten 'bad bank', waarin slechte leningen van financiële instellingen worden ondergebracht. Woensdag zei de minister al dat de bad bank in december opgetuigd zal zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit licht lager

De Amsterdamse beurs is donderdag na een weinig inspirerende handelssessie met een klein verlies gesloten. Bij gebrek aan duidelijke impulsen had de markt moeite richting te kiezen en bleef dicht bij huis.

De AEX-index sloot donderdag 0,1% lager op 327,66 punten, de Midkap won 0,7% op 528,80 punten en de Smallcap eindigde 0,1% lager op 380,15 punten.

De Amerikaanse beurzen noteerden rond de slotbel in Europa overwegend hoger, geholpen door iets beter dan verwachte arbeidsmarktcijfers. De Dow Jones-index won omstreeks 17.30 uur 0,5%.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

'Onze banken moeten halveren én grondig hervormd'

Hans de Geus legt uit waarom het tijd is dat banken flink inkrimpen en de financiële sector grondig wordt hervormd.

Om een economie van de grond te krijgen is krediet een vereiste. Sterker nog, geld komt ter wereld als krediet. Tegenover elke bezitting staat een ander zijn verplichting. Maar wanneer overspeelt krediet haar hand – wanneer is er teveel krediet? De excessieve kredietverlening heeft  de economie in voorgaande jaren vooral belemmert in plaats van haar te helpen. Tijd voor een andere koers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Wat hebben we de afgelopen tijd kunnen leren?

Wij mensen hebben gelukkig een ingebouwd veiligheidsmechanisme. Als iets te lang duurt, het maakt niet uit of het om geluk of onvrede gaat, dan zwakt ons gevoel er over af. We willen verder, zoeken aan de horizon naar nieuwe impulsen en inspiratie.

Na een periode van relatieve rust en stabiliteit hebben we vooral de laatste tien jaar kunnen leren dat veel dingen absoluut niet waren wat ze leken te zijn. Banken die qua gebouw naar buiten toe een robuuste en solide indruk moesten maken bleken van binnen bevolkt te zijn met geldgierige oplichters.  Politici blijken over een ingebouwd draaideurmechanisme te beschikken. Wat vandaag als wit wordt voorgesteld is morgen grijs en overmorgen zwart. Voorspellingen en berekeningen over tekorten, teruglopende groei en “bezuinigen”  blijken nooit uit te komen. De tegenvallers zijn altijd groter dan genoemd en de behaalde besparingen lager dan voorgenomen. Zeker niet als laatste blijkt de drang om meer geld uit te geven dan er binnenkomt zo langzamerhand een universele ziekte, die epidemische vormen heeft aangenomen.

[...]