EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39506 tot 39510
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Jim Rickards: Simulatie valutaoorlog

Afgelopen weekend verscheen er op YouTube een interessante video waarin Jim Rickards een fictief scenario presenteert van een valutaoorlog. Jim Rickards beschreef vorig jaar in zijn boek Currency Wars hoe landen in de afgelopen eeuw handelsoorlogen met elkaar hebben gevoerd om de eigen economie te beschermen. Door de eigen munt goedkoper te maken en door beperkingen op te leggen aan de handel met het buitenland proberen landen hun eigen economie te ondersteunen.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

'UBS schrapt 10.000 banen'

De Zwitserse bank UBS staat op het punt om 10.000 banen te schrappen. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van bronnen binnen de bank.

De Zwitserse bank zou drastisch willen hervormen. Van de huidige 63.500 banen zou daarom bijna eenzesde verdwijnen. De veranderingen zijn volgens de krant nodig vanwege de strengere regels voor banken. Volgens die nieuwe regels moeten banken meer geld achter de hand houden.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Wall Street verdeeld het weekeinde in

De effectenbeurzen op Wall Street schoten vrijdag niets op met een meevallend groeicijfer over de Amerikaanse economie. Dat kwam door tegenvallende resultaten en verwachtingen van onder meer Apple. De belangrijkste graadmeters eindigden dicht bij de slotstanden van een dag eerder.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde een fractie hoger op 13.107,21 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent en sloot op 1411,94 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omhoog tot 2987,95 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Beperkte winsten op Amerikaanse beurzen

De effectenbeurzen op Wall Street schoten vrijdag nauwelijks iets op met een meevallende groeicijfer over de Amerikaanse economie. Tegenvallende resultaten van onder meer Apple, dat ook nog een teleurstellende prognose gaf voor het lopende kwartaal, hielden de winsten beperkt.

De leidende Dow-Jonesindex stond een kleine drie kwartier voor de slotbel 0,2 procent hoger op 13.133,90 punten. De breder samengestelde S&P 500 noteerde een winst van 0,1 procent op 1414,93 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omhoog tot 2993,29 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012

Wakker worden? Dollar uitleg hier

Wij hebben dit al veel vaker aan de kaart gesteld en zijn blij dat er nu eindelijk een duidelijk pdf bestand is wat laat zien waar de diverse symbolieken op het dollar biljet staan.

Ik weet dat veel mensen ons als complot denkers zien en dat mag natuurlijk ook. Echter hoop ik dat na het zien van deze pdf er misschien toch iets wakker gaat worden...

Lees verder op earthwatcher.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs