Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39506 tot 39510
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

De risico's van High Frequency Trading (HFT)

Snelheid, daar draait het allemaal om bij High Frequency Trading (HFT). Na de problemen die ontstonden bij de IPO van Facebook (vertraagde opening), de problemen op het BATS trading platform (IPO van dit platform zelf) en de welbekende software glitch die Knight Capital trof (waardoor het bedrijf 440 miljoen USD verloor in 45 minuten), heeft de Chicago FED een onderzoek gedaan naar HFT, met als uitkomst: How to keep markets safe in the era of high-speed trading.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Spanje: Het volk komt wederom in opstand

In Spanje weet de regering onder leiding van premier Rajoy niet hoe men met de alsmaar toenemende volkswoede om moet gaan. Men staat midden in een enorm mijnenveld. Enorme schulden bij de banken, bedrijven, particulieren én zeker niets als laatste de staat. Zowel centraal als regionaal. Rajoy maakt in zijn optredens een allerminst sterke indruk en probeert dit te compenseren door ferme taal richting de EU uit te dragen en lokaal door de politie hardhandig te laten optreden. Het vervelende is echter dat er steeds meer demonstranten komen en het vat politiemensen zo langzamerhand aan het leegraken is.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

'Trojka Griekenland vertoont scheurtjes'

Binnen de zogenoemde trojka die Griekenland bijstaat bij het terugdringen van zijn schuldenberg, groeit de onenigheid over de verdere aanpak van de crisis in het Zuid-Europese land. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op gezag van bronnen bij de betrokken partijen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Forse klappen op beurs Madrid

Het is een slechte dag voor Spaanse aandelen. In Madrid dalen alle hoofdfondsen. De verliezen lopen fors in de papieren.

De koersen dalen door de onrust over een eventuele Spaanse aanvraag voor noodhulp. Premier Rajoy wacht maar met zo'n aanvraag en dat leidt tot allerlei geruchten in de markt. Zo zou Rajoy wachten tot ook Italiƫ noodhulp zou moeten anvragen. Samen zouden de twee landen dan meer eisen kunnen stellen.

Verliezen tot ruim 7%

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Wall Street begint verdeeld

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag verdeeld begonnen. Beleggers wachten op nieuwe impulsen na de verliesbeurt van een dag eerder. De toenemende bezorgdheid over Spanje en Griekenland zorgde daarnaast voor terughoudendheid onder investeerders.