Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 39511 tot 39515
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

China koopt grondstoffen op tegen "stink bid" prijzen - Doug Casey

Grondstoffengoeroe Doug Casey heeft de toestand in de grondstoffenmarkt en de positie van China nog eens haarfijn toegelicht. In een kort artikel beschrijft hij dat de westerse wereld gericht blijft op de heersende economische malaise en de teleurstellende vraag naar vele conjunctuurgevoelige grondstoffen. Prijzen van ijzer en in mindere mate koper, traditioneel de ijkpunten van mondiale voorspoed, zijn laag, en men is pessimistisch over de groeicijfers van China. Westerse analisten zien weinig korte termijn perspectief in deze markten en noemen lage grondstofprijzen de nieuwe realiteit.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Koersen AEX index en BEL20 dalen verder

De beurzen stonden vandaag weer licht onder druk door een combinatie van economische zorgen over Spanje en Griekenland en de verwachtingen van de derde kwartaalcijfers. Gisteravond kwam aluminiumconcern Alcoa met de cijfers over het derde kwartaal. Alcoa maakte een nettoverlies van 143 Dollar en de omzet was hoger dan analisten hadden verwacht met 5,8 miljard Dollar. Over de breedte gezien vielen de cijfers licht mee al zal de vraag in het vierde kwartaal waarschijnlijk afnemen door onder andere een afgenomen economische groei in China.

Verder blijven beleggers in afwachting van meer duidelijkheid over Spanje en Griekenland voorzichtig. Beleggers lijken nu het zekere voor het onzekere te nemen en door de opgelopen koersen van aandelen in de laatste maanden worden nu winsten verzilverd. Over Spanje is er twijfel of en wanneer er een steunaanvraag komt om hun economie te stimuleren en wat betreft Griekenland is het afwachten of het land voldoet om wederom steun te krijgen. Dit laatste hangt nog af of de trojka de doorgevoerde economische hervormingen goed zal keuren.

Waar de beurs in Amsterdam in de middag nog enkele momenten licht in de plus kwam te staan daalde de beurs in Brussel verder weg richting het slot. De Amerikaanse beurzen begonnen de nieuwe handelsdag licht lager. De Nasdaq wist nog wel even in de plus te raken maar net als de Dow Jones index daalden de koersen na ongeveer twee uur handel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

ALERT: Golden Cross voor de HUI index!

Alsof de goden er zich mee moeien. Nadat we eerder al een een golden cross formatie rapporteerden in de prijsgrafiek van zowel goud als zilver, krijgen we nu ook een ‘gouden kruis’ formatie voorgeschoteld in de grafiek van de HUI index, de referentie voor de goud- en zilvermijnsector.

De HUI index brak recent met de nodige kracht door de psychologische barrière van 500 punten, en is momenteel de winsten aan het consolideren. De golden cross bevestigd dat de consolidatie met grote zekerheid gevolgd gaat worden met de volgende rit omhoog bij de goud- en zilvermijnaandelen.

De aanval op de volgende barrière is hiermee ingezet. De eerste weerstand vinden we op 600 punten, wat dicht bij het historisch record van bijna 630 punten is. We hebben een sterk vermoeden dat de HUI index nog in 2012 een nieuwe record gaat vestigen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Uitzonderlijk: rendement obligaties lager dan dividendrendement

Obligaties zien er momenteel heel duur uit in vergelijking met aandelen. Beide investeringsmiddelen kunnen een inkomen genereren voor de beleggers, obligaties via de rentecoupon en aandelen via dividenden. Het is dus niet onlogisch om deze met elkaar te vergelijken.

Sinds 1990 bieden obligaties gemiddeld een rendement dat 2,4 keer hoger ligt dan de dividenden van de S&P500. Omdat obligaties een vaste rente bieden van het begin van de looptijd tot het einde van de looptijd en aandelen een voorzichtiger groei politiek voeren met hun dividenden, is het logisch dat de rentevoet voor obligaties hoger ligt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

FedEx kijkt met bedenkelijke blik naar de (economische) toekomst

De Amerikaanse pakjesbezorger FedEx – de afkorting van Federal Express – organiseerde haar 2-jaarlijkse analistenbijeenkomst. Op dergelijke meetings besteedt het bedrijf traditioneel veel aandacht aan de situatie waarin de wereldeconomie zich bevindt.

Ditmaal was dat niet anders. Het globaal BBP kan volgend jaar met 2,6 % groeien, in september ging FedEx nog uit van een BBP-groei met 2,7 %. Eerder dit jaar was een groei met 3 % vooropgesteld. Als grote schuldigen worden de eurocrisis en de hoge energieprijzen naar voren geschoven.

Voor dit jaar wordt maar op een BBP-groei met 2,3 % gerekend. De investeerders zijn echter bereid om de aandelen FedEx het voordeel van de twijfel te gunnen, want de koers krijgt een flinke duw in de rug. Het goede nieuws is dan ook dat FedEx bevestigd dat Azië sneller zal groeien dan voorheen gedacht.