Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 39516 tot 39520
Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Olieprijs stijgt op spanningen in het Midden-Oosten

De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, waarbij handelaren de pessimistische prognoses van de wereldwijde groei naast zich neerlegden, en de aandacht gevestigd hebben op de ontluikende spanningen in het Midden-Oosten.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $3,06 hoger op $92,39.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

'Sprong naar sterkere muntunie noodzakelijk'

Het vertrouwen in de euro kan alleen worden hersteld met een flinke sprong naar een sterkere economische en politieke unie.  

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport dat woensdag (plaatselijke tijd) in Tokio werd gepresenteerd.

Volgens het IMF heeft de schuldencrisis gezorgd voor een ''extreme'' versplintering van de financiële markten in de eurozone. Investeerders trekken massaal hun geld terug uit de zuidelijke landen, vanwege de vrees dat de eurozone uit elkaar valt en ze het geld dat ze in de zwakkere landen hebben gestoken, niet meer terug zullen zien.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Draghi: weg naar herstel is nog lang

De economie van de eurozone is de afgelopen maanden wellicht enigszins opgekrabbeld, maar de weg naar herstel is lang en bergop, waarschuwt ECB-president Mario Draghi.

"Vooruitkijkend zien we zwakke economische activiteit in de nabije toekomst en slechts een zeer beperkte opleving daarna. De risico's komen vooral voort uit de spanningen op verscheidene financiële markten in de eurozone'',  zei Draghi dinsdag in het Europees Parlement.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Stresstest voor grote Amerikaanse banken

Grote Amerikaanse banken moeten de komende maanden een nieuwe stresstest gaan afleggen. Dat maakte de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, dinsdag bekend.

Een eerste ronde van de test zal worden uitgevoerd onder controle van de Fed. Daarna volgen testen die door de banken zelf worden geimplementeerd.

De testen, die in principe jaarlijks moeten worden uitgevoerd, zijn bedoeld om aan te tonen of banken voorbereid zijn op een crisissituatie. Kleinere banken krijgen waarschijnlijk nog enkele maanden respijt voordat zij de toetsen moeten gaan doorstaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

'EU-top wil aparte begroting voor eurozone'

Naast de meerjarenbegroting voor alle landen van de Europese Unie, moet er een aparte begroting komen voor de eurozone. 

Ook zouden de landen met de Europese munt individuele contracten moeten sluiten over hun economische hervormingsplannen.