Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39536 tot 39540
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Nederland is een anti-euro land geworden

Op de Global Economic Analysis blog heeft een lezer uit Nederland gereageerd op de berichten na de verkiezingen van 12 september. Na de verkiezingen werd in Europa opgelucht adem gehaald omdat de uitslag positief zou zijn voor de euro. Een analyse van deze Nederlander leert ons echter dat het tegendeel waar is.

Als de partijen zich aan hun woord houden, zijn nu 81 van de 150 zetels in het Nederlandse parlement tegen verdere bailouts aan Griekenland of een mogelijke uitbreiding van het noodfonds ESM.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Er is helemaal geen hyperinflatie in Iran - de waarheid is duizend maal interessanter

In tegenstelling tot de berichten in recente reportages is er volgens Matthew Boesler van Business Insider geen sprake van een Iraanse hyperinflatie. Meer nog: het regime is stabieler dan ooit en dit niet ondanks, maar dankzij de Westerse sancties.

In 2009 leek het alsof er een nieuwe Iraanse revolutie in de maak was, maar die is inmiddels verder af dan ooit. Het regime gebruikt immers de sancties als een effectief propagandainstrument tegen de hoogopgeleide en relatief pro-Westerse middenklasse die destijds verandering eiste.

Paradoxaal genoeg versterkt de economische oorlogsvoering tegen Iran dus de controle van het regime over de bevolking. De regering gebruikt echter nog een ander mechanisme dat nu in het Westen vaak wordt verward met hyperinflatie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Mysterieuze algoritmes vorige week goed voor 4 % van handel op Wall Street

De handel op de beurs van Wall Street wordt steeds meer geautomatiseerd, waarbij aankoop- en verkooporders in nano-secondes door computerprogramma’s geplaatst worden. De handel noemt High Frequency Trading (HFT) en neemt in toenemende mate de plaats ten nadele van de traditionele handel door particuliere investeerders.

Vorige week waren mysterieuze algoritmes al goed voor 4 % van de handel op beurs van Wall Street. Er werden in snel tempo orders geplaatst, die vervolgens weer even snel geannuleerd werden. Naar de motieven van de onbekende handelaar hebben we alleen maar het raden.

Wanneer we Nanex, gespecialiseerd in het traceren van abnormale handelspatronen, mogen geloven probeert men via HFT-platforms de markt af te tasten. En mogelijk slagen de initiatiefnemers er in om op regelmatige basis kleine winstjes te realiseren.

Een slechte ontwikkeling voor de financiële markten vanwege de toenemende instabiliteit van het handelssysteem. Zo was de ‘flash crash’ een rechtstreeks resultaat van HFT op Wall Street.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Frans parlement stemt in met euroverdrag

De Franse Tweede Kamer heeft dinsdag met grote meerderheid ingestemd met het euroverdrag. Het verdrag moet leiden tot strengere begrotingsdiscipline.

Het verdrag werd aangenomen met 477 stemmen voor en 70 tegen. Onder de tegenstanders bevonden zich enkele dissidenten in de socialistische partij van president François Hollande. Ook veel leden van de groene partij stemden tegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Merkel in Griekenland: de miljardenbelangen

Merkel wil met haar bezoek laten zien dat ze achter de Griekse regering staat. Ze spreekt de Grieken moed in, en zegt dat er licht is aan het einde van de tunnel. Maar achter deze woorden spelen grote belangen.

Hoe lang heeft Griekenland nog?