Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 39536 tot 39540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

“Technologie biedt goed groeipotentieel”

Apple heeft in de afgelopen maanden natuurlijk de show gestolen in de technologiesector op de beurs van Wall Street, in zoverre zelfs dat andere technologieaandelen naar de achtergrond zijn geduwd. Uitzondering die de regel bevestigt, is Facebook.

Het Facebook-verhaal bezorgt echter heel wat investeerders nog altijd buikpijn. Buiten Facebook en Apple zijn er nog wel meer techno-aandelen die de moeite van het volgen waard zijn. Chris Hyzy van U.S. Trust ziet nog een stevig groeipotentieel in de sector weggelegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Heet debat over bankenunie

Een bankenunie, als uitweg uit de crisis. Daarover vergadert het Europees Parlement op dit moment in Brussel. Het belooft een heet debat te worden. Want vooral landen die wel in de Europese Unie zitten, maar niet in de euro, voelen er maar weinig voor.

Eerder kwamen regeringsleiders in Brussel al overeen dat er één Europese toezichthouder moet komen voor alle banken. Nu heeft elk land nog zijn eigen toezichthouder.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Steeds meer fraude met internetbankieren

Er wordt steeds vaker gefraudeerd met internetbankieren. Het aantal fraudegevallen is in de eerste helft van dit jaar met 14% toegenomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Italië iets goedkoper uit met korte lening

Italië was woensdag goedkoper uit met de verkoop van een kortlopende lening dan eind augustus, ondanks onzekerheid over de vraag wanneer Spanje om Europese steun zal vragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Fed Philadelphia twijfelt aan doeltreffendheid QE3

Zal  QE3, de volgende fase in de verruiming van de monetaire politiek in de U.S., al dan niet succes hebben? Charles Plosser van de Philadelphia Fed heeft er alvast zo zijn twijfels over. Plosser is dit jaar niet stemgerechtigd binnen de Fed, maar wordt dat volgend jaar wel.

Hij heeft de statistieken bekeken en komt op basis van de nuchtere cijfers dat het drukken van geld op grote schaal de rente nauwelijks nog zal doen dalen. Maar zelfs wanneer die rente nog zou dalen is de kans klein dat de economische groei zal versnellen.