Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39541 tot 39545
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Opmerkelijk: China koopt goud van Noord Korea

Goud transacties zijn dagelijks aan de orde. Ook weten we dat een land als China een van de groothandelaren is van het edelmetaal. Vandaag verscheen er echter een opmerkelijk bericht: Noord Korea zou bezig zijn om goud te verkopen aan China. China is een beetje de enige bondgenoot van Noord Korea, maar dat het land zo ver gaat om edelmetaal van Noord Korea te kopen is toch een volgende stap in de samenwerking tussen de landen.

Sinds de aantreden van Kim Jong Un heeft Noord Korea besloten om ook inkomsten te gaan generen uit andere bronnen, zoals bijvoorbeeld goud. Afgelopen maand heeft Noord Korea 2 ton aan goud ter waarde van 100 miljoen dollar verkocht aan China. Dit goud is niet alleen afkomstig van de goudproductie van de Noord Koreanen, maar ook uit de goudreserves van het land. Daarnaastzou ook goud zijn opgekocht van inwoners van Noord Korea en zijn doorverkocht aan China.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Nikkei sluit onder 9000 punten

De beurs in Tokio is woensdag onder de belangrijke grens van 9000 punten gesloten. De Japanse beurs stond flink onder druk doordat veel bedrijven ex-dividend noteerden. Daarnaast werd de stemming gedrukt door de koersverliezen op Wall Street en de aanhoudende onzekerheid of Spanje formeel om hulp zal vragen. De Nikkei eindigde 2 procent lager op 8906,70 punten. Dat is het laagste slotniveau in 2 weken tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Griekse werknemers leggen werk neer

Griekse werknemers leggen woensdag het werk neer uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

Het is de eerste grote staking sinds de regering onder leiding van premier Samaras aan de macht kwam. Dat meldt persbureau Reuters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Zilver stijgt 572 %

Zilver is een van de best presterende activa in het laatste decennium. Volgens de Lloyds TSB Private Banking Commodities Monitor steeg zilver met 572 % de laatste 10 jaar, voornamelijk door de stijgende vraag vanuit de industrie en zijn rol als veilige haven naast goud.

Zilver doet het daarmee beter dan andere grondstoffen volgens TSB. Goud is een mooie tweede en steeg 428 %. Industriƫle grondstoffen zoals tin (414 %), koper (406 %) en lood (344 %) vervolledigen de top-5.

Bron: woningtop.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Record aantal woningen te koop

We hebben een nieuw record bereikt in deze toch al zo, voor de woningmarkt, depressieve jaren. Het aantal huizen dat te koop staat op Funda.nl is inmiddels al ver de 266.000 gepasseerd. Zeker de afgelopen 3 weken is deze toename enorm gestegen. Per week neemt dit aantal nu ook toe met 1000 te koop staande woningen.