Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 39541 tot 39545
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Moody's degradeert Spanje niet tot 'junk'

Kredietbeoordelaar Moody's heeft rating van Spanje (Baa3) niet verlaagd, maar wel voorzien van een ''negatief vooruitzicht''. 

Dat maakte de financiële dienstverlener dinsdagavond laat bekend. Moody's kondigde in juni aan het oordeel over Spanje tegen het licht te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De focus blijft gericht op Spanje, dat mogelijk een hulpverzoek zal indienen, en op de kwartaalresultaten van de bedrijven.

,,De AEX begint ongeveer een half punt hoger. De positieve stemming lijkt voorlopig aan te houden op de beurzen. Azië staat in de plus en ook Wall Street sloot opnieuw hoger. De verwachting dat Spanje een aanvraag voor hulp zal indienen blijft de markt ondersteunen. In Nederland komt het cijferseizoen nu ook langzaam op gang met de kwartaalcijfers van ASML. Donderdag begint de EU-top en krijgen we ook de groeicijfers van China'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Pensioen: Aap uit de mouw

Rentestijgingen tot 8 procent geven alleen maar verlichting, als de meestal daarbij horende inflatie wordt gecompenseerd door een indexering, zowel in de opbouw als in de uitkeringsfase. Ik durf te beweren, dat geen enkel Beschikbaar Premiesysteem daarin voorziet.

Pensioensystemen, waarvan de hoogte van het pensioen bepaald wordt door de beleggingsresultaten en de markt(reken)rente op je pensioendatum, zijn zo lek als een mandje gebleken. Het instorten van de aandelenmarkten als gevolg van de financiële crisis kan op termijn zorgen voor de halvering van je pensioen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Japan wil 1 biljoen yen in economie pompen'

De Japanse premier Yoshihiko Noda zal zijn ministers opdracht geven een pakket steunmaatregelen voor de economie op te stellen ter waarde van 1 biljoen yen (9,7 miljard euro).

Dat schreef de krant Yomiuri Shimbun woensdag.

De impuls voor de Japanse economie zal vooral worden geïnvesteerd in de energie- en milieugerelateerde bedrijven en in de agrarische sector, de bosbouw en de visserij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Goed vervolg cijferseizoen stuwt beurzen

Positieve bedrijs- en macrocijfers stuwden dinsdag de winsten op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten een stroom aan overwegend meevallende kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven als Coca-Cola, Johnson & Johnson en Goldman Sachs. Ook kwamen er gunstige cijfers over de industrie en huizenmarkt naar buiten.

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor sluiting 0,8 procent hoger op 13.529 punten. De brede S&P 500 klom 0,9 procent tot 1452 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 3097 punten.