Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 39556 tot 39560
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Spaanse economie verder in het slop

De economische activiteit in Spanje is in het derde kwartaal verder afgenomen, stelt de Spaanse centrale bank woensdag in een rapport.

Volgens de centrale bank is de economie "aanzienlijk" vertraagd in deze verslagperiode waarbij het consumentenvertrouwen verslechterde en de financiele markt voor aanhoudende druk bleef zorgen op de Spaanse economie.

Het rapport kan niet op een slechter moment komen nu Spanjaarden in heel het land demonstreren tegen een reeks aan strenge bezuinigingen die de regering van premier Mariano Rajoy wil doorvoeren. De maatregelen zijn volgens de demonstranten een schending van de verkiezingsbeloftes die Rajoy vorig jaar november deed.

Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Brood van gisteren

Bij mijn warme bakker verkopen ze sinds kort brood van gisteren. Met 35 procent korting. Maar waarom doet hij dat? Gaat het zo slecht met de zaak dat hij het niet verkochte brood niet meer weggooit, maar opnieuw in de verkoop doet? Of wil hij klanten, die last hebben van de crisis, een handje helpen?

 Als het laatste zijn bedoeling is kan hij de broden beter schenken aan de voedselbank. Deze luidt al enkele jaren de noodklok dat fabrikanten scherper produceren en daarom minder hebben te vergeven aan de voedselbank. En wie koopt er nu brood van gisteren?

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Duitse rente daalt scherp

Duitse bunds noteren in de ochtendhandel scherp hoger, waardoor het verlies van dinsdag teruggenomen wordt, als gevolg van de onzekerheid omtrent Spanje, Griekenland en Italie, wat het risicosentiment ondermijnt.

De markten zijn in afwachting van de presentatie van de Spaanse begroting voor 2013, de nieuwe hervormingsplannen en de stresstest onder de financials van het perifere land. Daarnaast worden beleggers in het ongewisse gelaten omtrent Griekenland, waar de evaluatie van de vorderingen bij het reddingsprogramma pas in oktober zal verschijnen, terwijl dit aanvankelijk al in juni naar buiten gebracht zou worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Bank of America ziet goudprijs stijgen naar 5.000 dollar

Verschillende specialisten van Bank of America Merrill Lynch steken hun enthousiasme over het goud niet onder stoelen of banken. Het lijkt alleen maar een kwestie van tijd te worden alvorens het goud (véél) hogere regionen zal gaan opzoeken. Hoe hoog, valt nog af te wachten.

MacNeil Curry, de man die bij de bank verantwoordelijk is voor valuta’s en voor de strategie, blijft zich focussen op het goud. Curry legt de lat hoog, hij rekent er op dat een troy ons goud binnen afzienbare tijd (een tijdshorizon heeft hij niet) 3.000 tot 5.000 dollar zal kosten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Duitse regering maakt weg vrij voor ESM

De Duitse regering heeft de weg vrijgemaakt voor de definitieve ratificatie van het Europese noodfonds ESM.

De regering nam een verklaring aan dat de bijdrage van Duitsland aan het fonds niet zonder instemming van het Duitse parlement kan worden verhoogd.