Nieuws / Artikelen met het woord

57635 artikelen gevonden. Artikel 39561 tot 39565
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Banken moeten kapitaalbuffer aanhouden'

Europese banken moeten hun kapitaalratio ook in de toekomst op 9 procent houden.

De Europese toezichthouder op de financiële branche EBA maakte dat plan woensdag bekend in een definitief rapport over de stresstests die de banken in het eerste halfjaar van 2012 moesten doorstaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Griekse economie krimpt 5 procent in 2013'

De internationale geldschieters die met Griekenland praten over een nieuwe noodlening, denken dat de Griekse economie volgend jaar met 5 procent krimpt.

Dat is meer dan de 3,8 procent waar de regering van uitgaat, zei een functionaris van het Griekse ministerie van Financiën woensdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Ook Peter Schiff gaat met ons akkoord: het moment voor zilver is aangebroken!

Steeds meer analisten volgen onze analyse dat het moment voor zilver om te blinken is aangebroken.

Gisteren maakten we al melding van een uitgebreide reportage van Bloomberg TV over het witte edelmetaal en waarom de zilverprijs nog tegen eind 2012 tot 50 dollar kan stijgen!

Vandaag kregen we een videolink in onze mailbox van Peter Schiff die volledig akkoord is met onze visie: nu is het moment om wat zilver in te slaan!

Bron: Realiteitsblog.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Over vicieuze cirkels, vertrouwen en naïeve beleggers

Eerder dan ik had verwacht, hebben zowel Draghi als Bernanke recent the “nuclear option” ingezet om de Europese resp. Amerikaanse economie uit het slop te halen. Mijn verwachting was dat men deze wapens pas uit de schuur zou halen na de herverkiezing van Obama.

Degenen die na het lezen van mijn “Euro naar $0,80”-artikel ervoor gekozen hebben hun Euro’s veilig te stellen in een andere valuta zullen lichtjes geïrriteerd zijn door de Euro-sprint van $1,21 richting $1,32. Mogelijk stelt het gerust: ik ben er nog steeds van overtuigd dat de Euro zich binnenkort weer van haar zwakke kant zal laten zien.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

6 vergelijkingen die aantonen dat het systeem kapot is

Het kapitalistische Westerse systeem van fiatgeld loopt op zijn laatste benen. Zowel in Europa als in Amerika probeert men krampachtig het einde te rekken. Er zijn een aantal verontrustende vergelijkingen die aantonen dat het zo geprezen systeem onomkeerbaar kapot is. Helaas probeert men de situatie nog recht te trekken door de fouten te bestrijden met dezelfde fout. Dit zal de situatie alleen maar dan verslechteren.

[...]