Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39566 tot 39570
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Revolutie 2.0? Onlusten in Teheran nadat Iraanse rial op valutamarkten instort

De Iraanse rial is ingestort. Dat heeft tot onlusten geleid in het centrum van de hoofdstad Teheran. Er zijn tegenstrijdige berichten over de omvang van de onlusten, maar de BBC geeft wel onderstaande beelden vrij.

Sinds het begin van de week is de munt 40% in waarde gedaald. Was een Amerikaanse dollar 18 maanden geleden gelijk aan 11.100 rial, dan krijg je nu voor 1 dollar 35.000 rial of drie keer zo veel (zie grafiek). Het gaat om de snelste devaluatie in de geschiedenis.

Iran zit in de problemen omdat de VS en de EU krachtige sancties tegen het land hebben getroffen en het land vandaag 800.000 vaten olie per dag minder produceert, wat maandelijks een gat van zo'n 5 miljard dollar in de staatskas slaat. In totaal is sinds het ingaan van de sancties in juli 30% minder olie geƫxporteerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Vertrouwen Italiaans staatspapier terug'

Beleggers hebben steeds meer vertrouwen in de recente hervormingen in Italiƫ en keren weer terug naar Italiaans staatspapier. Dat zei althans het hoofd van het Italiaanse agentschap voor staatsleningen, Maria Cannata, woensdag tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Veel storingen bij internet- en mobiel bankieren'

De vier grote Nederlandse banken hadden de afgelopen maand last van opvallend veel technische storingen, stelt de website allestoringen.nl woensdag.

Er waren in september in totaal vijftien storingen, nadat er in augustus slechts een enkel technisch probleem was. Door de storingen was bankieren via internet, de mobiele telefoon of betalen via de internetkassa iDeal tijdelijk niet mogelijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Beurzen boeken bescheiden winst

De Europese beurzen wisten woensdag bescheiden winsten te boeken. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. De vraag of Spanje wel of geen steun zal aanvragen bleef echter zorgen voor onzekerheid en hield veel beleggers langs de zijlijn.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent hoger op 328,39 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 526,32 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,1 en 0,4 procent.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Goldman Sachs: monetaire verruiming VS, ECB stimuleert metaalprijzen

Stimulering van de economie door het ruime monetaire beleid in de VS en de eurozone heeft een positief effect op de prijzen van metalen, met name koper, aldus zakenbank Goldman Sachs in een metaalrapport.

Eerdere periodes van monetaire verruiming lieten een vergelijkbare ontwikkeling zien. Tijdens de zogeheten Quantitative Easing 2 (QE2), die begin 2010 startte en juni 2011 eindigde, steeg de koperprijs met ongeveer 40% en tijdens Operation Twist in de eerste helft van 2012, bedroeg de stijging rond de 20%.

Goldman Sachs betoogt dat monetaire verruiming voor metalen leidt tot goedkoop geld en "dus groei van de vraag, zoals investeringen in vastgoed en infrastructuur of particuliere consumptie", aldus de bank.