Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39581 tot 39585
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

IMF wil bezuinigingen aanpassen aan economie

Het tempo waarin landen bezuinigingen doorvoeren moet worden aangepast aan de economische omstandigheden. 

Dat stelde de hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Olivier Blanchard, dinsdag in Tokio. ''We kunnen ons beter richten op structurele doelen, dan op cijfermatige'', zei Blanchard over het tempo waarin landen hun financiën op orde moeten krijgen.

Op die manier zouden landen in staat zijn om in economisch slechte tijden de uitgaven aan bijvoorbeeld uitkeringen te laten doorlopen, zodat de economie niet verder in de put wordt gedrukt. Het advies van Blanchard geldt vooral voor landen die nog altijd het vertrouwen genieten van de financiële markten, zoals Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Griekenland krijgt deadline

Griekenland zal vaart moeten maken met al eerder toegezegde hervormingen en bezuinigingen. De ministers van Financiën van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds geven Athene tot 18 oktober de tijd om deze na te komen. Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de vergadering van ministers van Financiën van de eurolanden, maandagavond laat na afloop van overleg.

Bron: btwplus.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Globalisering: Goed of Slecht?

Globalisering, ook wel mondialisering genoemd, is het wereldwijde proces van culturele, politieke, maar vooral economische integratie. Het hoofdkenmerk van globalisering is dan ook verspreiding van de internationale productie en handel. De mondialisering wordt gedreven door de enorme vooruitgang op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Begrippen die worden geassocieerd met globalisering en mondialisering zijn het kapitalisme en het ontstaan van de consumentencultuur.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

'Gevolgen bezuinigingen worden onderschat'

De negatieve gevolgen van bezuinigingen op de economische groei worden stelselmatig onderschat. Dat concludeert het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd onderzoek naar eigen voorspellingen en die van andere toonaangevende economische instituten.

Vooral investeringen en de uitgaven van consumenten worden door bezuinigingen sterker gedrukt dan uit de voorspellende modellen van economen blijkt. De gevolgen voor de werkloosheid worden daarentegen vaak overschat. De voorspellingen van het IMF zelf komen het slechtst uit het onderzoek naar voren. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) schatte de gevolgen van bezuinigingen de afgelopen jaren het beste in.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

IMF ziet grote risico's voor wereldeconomie

De aanhoudende Europese schuldencrisis en de dreigende financiële problemen in de Verenigde Staten maken de kans op een aanzienlijke vertraging van de wereldeconomie alarmerend groot.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de nieuwe World Economic Outlook die dinsdagochtend (plaatselijke tijd) in Tokio is gepresenteerd.