Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 39591 tot 39595
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Wall Street glijdt weg

Op Wall Street gleden de graadmeters in de late middaghandel steeds verder naar beneden. Beleggers vonden weinig reden om te kopen en het sentiment bleef negatief, ondanks positieve cijfers over de Amerikaanse economie die in de ochtend bekend werden gemaakt. Pessimistische opmerkingen van een vermogensbeheerder en van de centrale bankier van Philadelphia drukten de stemming.

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor sluiting 0,5 procent lager op 13493 punten. De brede S&P 500 verloor 0,7 procent tot 1447 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,9 procent in tot 3131 punten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Het verlies van Italië

Voor een universiteit mocht ik een paar weken geleden lesgeven in Italië, in de buurt van Napels. Hoe mooi het landschap ook is, het land zit in een zeer diep dal, zowel qua economie als qua moreel. Een kort reisverslag en een mogelijke oorzaak – voor zover ik dat in een korte periode kon opmaken.

Ik werd opgehaald door een taxichauffeur, die me naar een klein dorpje in de omgeving van Napels bracht. Toen we over de snelweg reden, vertelde hij me dat ooit die rijksweg vol stond met auto’s. Nu was de weg leeg en kon hij van links naar rechts zwalkend over de weg mij naar de plaats van bestemming brengen. De chauffeur had ook een tankstation en ook daarvan vertelde hij me dat het niet goed liep; er waren minder auto’s die minder benzine kochten. ‘Ik heb nog 10 euro voor benzine.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

James Turk: "Dit eindigt altijd op dezelfde manier... met hyperinflatie!"

James Turk was te gast bij SGTReport.com waar een uitvoerig gesprek werd gehouden over de recente historische ingrepen van de Fed en hoe dit uiteindelijk tot de implosie van de US Dollar zal leiden.

De uitkomst is dan ook steeds dezelfde: HYPERINFLATIE| Vele voorbeelden gingen de VS al voor, waaronder Argentinië, Servië, Duitsland (Weimar) of Zimbabwe.

James Turk ziet hierdoor de prijzen van goud en zilver exploderen in de komende jaren. Hij verwacht 400-dollar-zilver en 8000-dollar-goud. Go James!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Belangrijke week voor Spanje: het wordt er op of er onder

Voor Spanje kan het een belangrijke week worden. Er is niet alleen het probleem van de regio’s die zich steeds minder kunnen vinden in de financiële politiek die door de federale regering in Madrid gevoerd wordt, ook dreigt het gat bij de banken groter uit te vallen dan eerst was gedacht.

Dat zou kunnen betekenen dat de eerder beschikbare gestelde 100 miljard euro niet gaat volstaan om de banken uit het moeras te trekken. Er doen bovendien sterke geruchten de ronde dat Moody’s van plan is om nog deze week de credit rating voor Spanje te verlagen. Zo kan de crisis weer in een nieuwe fase belanden.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Bank of Amerika raad beleggers aan om in Turkije te beleggen.

Turkije is volgens Bank of America Merrill Lynch een van de weinige landen, die – wat de bank noemt – de ’huidige internationale crisis’ aangegrepen hebben als kans. Het land is dan ook in een sterkere positie uit de recessie gekomen.

De wereldwijde crisis en het pijnlijk langzame herstel van de ontwikkelde landen hebben Turkije een uitzonderlijke mogelijkheid gegeven om het groeipotentieel van het land de vrije teugel te geven in een klimaat van lage inflatie en lage reële rente.

De bank schat dat de Turkse economie in de komende jaren met gemiddeld 5% per jaar zal groeien, en mogelijk zelfs met 5,5 à 6% per jaar, zeker wanneer grootschalig geïnvesteerd gaat worden in infrastructuur, zoals de bedoeling van de overheid is. Turkije is daarmee een sterk ‘groeiverhaal', vindt de bank. De huidige groei ligt tussen 4,5 en 5%.