Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39591 tot 39595
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Peter Schiff: “Economische implosie nabij”

Peter Schiff liet er in een recente toespraak op een Ron Paul manifestatie geen misverstand over verstaan: Amerika wankelt op de rand van de afgrond, een economische implosie is nabij.

Schiff nam hiermee een aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS. Obama versus Romney, het is kiezen tussen de pest of de cholera, aldus Schiff. Toch beveelt hij Romney aan als de minste van twee kwaden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Zorgen over cijfers en China op Wall Street

Beleggers op Wall Street maakten zich maandag, evenals hun Europese collega's eerder op de dag, zorgen over de afkoeling van de Chinese economie. Daarnaast wachtten ze gespannen op de komende reeks derdekwartaalcijfers.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 13.581,96 punten. De S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1455,91 punten en de Nasdaq moest 0,7 procent terug tot 3114,84 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

ECB roept op tot verdere hervormingen arbeidsmarkt eurozone

De Europese Centrale Bank (ECB) roept de eurozone maandag op om verdere 'grote' hervormingen te implementeren binnen de arbeidsmarkten in de lidstaten om zo economische groei te bevorderen en werkloosheid tegen te gaan.

In een periodiek rapport stelt de ECB dat "omvangrijke arbeidsmarkt-hervormingen in de eurozonelidstaten essentieel zijn om banen te scheppen, de werkloosheid omlaag te brengen en het concurrentievermogen te herstellen terwijl ook de risico's van een permanente afname in de economische output tegen worden gegaan."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Zuid-Afrikaanse Rand ook in vrije val

De sociale onrusten in Zuid-Afrika beginnen het land in het houdgreep te nemen. De massale stakingen in de mijnsector breiden zich uit naar andere sectoren. Tankstations geraken niet meer aan benzine, geldautomaten geraken leeg, ziekenhuizen zitten bijna door hun kolenvoorraad heen om stroom op te wekken.

Als klap op de vuurpijl heeft Anglo American beslist om 12.000 stakende werknemers te ontslaan. Dit heeft zijn effect op de Zuid-Afrikaanse Rand. De economische malaise en de druk op de financiën missen hun effect niet. De Rand is dan ook in vrije val geraakt ten opzichte van de dollar.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Kredietcrisis in Italië verdiept zich

Italiaanse banken staken hun geld in augustus in staatsobligaties in plaats van het uit te lenen aan het bedrijfsleven. Dat blijkt uit cijfers die de Italiaanse centrale bank maandag naar buiten bracht.

De kredietverstrekking aan bedrijven buiten de financiële sector daalde met 1,9 procent. Het was de vierde maandelijkse daling op rij en de scherpste afname sinds mei. Gezien de voorspelling dat de Italiaanse economie dit jaar en volgend jaar in recessie zal zijn, durven banken het niet aan om geld uit te lenen aan bedrijven. Gevreesd wordt dat die kredieten niet worden afgelost.