EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39606 tot 39610
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Flinke verliezen op Amerikaanse beurzen

De beurzen op Wall Street noteerden dinsdag flinke verliezen. De Dow-Jonesindex daalde met 1,6 procent. De angst van beleggers voor een verder verslechterend economisch klimaat wereldwijd, werd bevestigd door een reeks omzet- en winstwaarschuwingen van toonaangevende bedrijven als DuPont, 3M en United Technologies. Ook de stijgende rente op de Spaanse staatsobligaties zette druk op de handel.

De Dow-Jonesindex stond in de middaghandel 1,6 procent lager op 13.130 punten. De brede S&P 500 daalde 1,3 procent tot 1415 punten en de technologiebeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 3002 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Beleggers springen van edelmetaal-ETFs naar fysieke edelmetalen

Uit een analyse van goud- en grondstoffenspecialist Doug Casey blijkt dat er een nieuwe fase is aangebroken in beleggen in edelmetalen. Waar edelmetaal-gerelateerde Exchange Traded Products zoals ETFs erg in opkomst waren tussen 2004 en 2009, zijn beleggingen in fysieke metalen de afgelopen twee jaren juist weer populairder geworden.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Nog geen Grieks akkoord over bezuinigingen

De Griekse regeringscoalitie is het dinsdag nog niet eens geworden over het bezuinigingspakket dat Griekenland moet doorvoeren in ruil voor financiële hulp van het IMF en de Europese Unie.

De socialistische Pasok en Democratisch Links willen niet instemmen met de maatregelen en eisen consessies van de geldgevers op het gebied van de arbeidsmarkt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Grootste verlies in maanden voor de AEX index

De beurzen gingen vandaag wereldwijd behoorlijk omlaag vanwege een combinatie van slecht nieuws en slechte vooruitzichten. De AEX index ging direct vanaf de opening al omlaag en de BEL20 probeerde de schade in de ochtend nog te beperken tot een klein verlies. Na het middaguur gingen zowel de beurs in Amsterdam als de beurs in Brussel verder omlaag.

Een combinatie van slecht nieuws omtrent Spanje en tegenvallende bedrijfscijfers en verwachtingen van bedrijven drukten vandaag de koersen op de beurzen omlaag. Kredietbeoordelaar Moody’s drukte wederom een stempel op de beurzen door het afwaarderen van vijf regio’s in Spanje. Naast de afwaardering van de kredietwaardigheid van de regio’s werd vandaag ook bekendgemaakt dat de economie in Spanje nu voor het vijfde kwartaal is gekrompen. De economische crisis in Spanje lijkt hiermee allemaal verder te verslechteren en er werd zelfs gesproken over een begrotingstekort welke ruim hoger zal uitkomen dan de eerdere verwachting.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Huizenmarkt zit muur en muur vast!

huizencrisisDe woningmarkt zit muur en muur vast. Daar hebben we al genoeg artikelen over geschreven. Er wordt de laatste tijd door de media steeds meer aandacht geschonken aan de malaise op de Nederlandse woningmarkt. Het woningaanbod is groot en de prijzen dalen. Vanwege financieringsbeperkingen en onzekerheid over het politieke beleid is de doorstroming gestokt. Bijna 90% van de huishoudens heeft geen verhuisplannen. Daarvan geeft 14% aan niet te kunnen verhuizen en nog eens 3% durft niet te verhuizen. 39% van de huishoudens die niet durft of kan wijt dat aan onvoldoende financiële middelen. De banken zijn namelijk een stuk moeilijker geworden met het vertrekken van een hypotheek. 17% kan niet voldoende hypotheek krijgen en 9% wacht op duidelijkheid rondom de regelgeving. Dit alles blijkt uit een jaarrapport van WoonKennis.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs