Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 39606 tot 39610
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Sharp ontslaat 11.000 werknemers

Elektronicaconcern Sharp Corp. (6753.TO) wil 10.966 werknemers ontslaan en verkoopt tevens bezittingen om zo JPY213,1 miljard tegen het einde van maart bij elkaar te krijgen, blijkt dinsdag uit herstructureringsplannen die Kyodo News bekendmaakte.

Het plan, dat maandag werd ingediend bij financiele instellingen door de maker van consumentenelektronica uit Osaka, bestaat uit loonsverlagingen en het afstoten van zijn overzeese fabrieken, een dochteronderneming en deelnemingen in Toshiba Corp. Ook worden vier binnenlandse saleskantoren worden in april volgend jaar geintegreerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Nikkei sluit licht hoger

De beurs in Tokio is dinsdag licht hoger gesloten. De Japanse beurs kende een grillige handelssessie en schommelde gedurende de dag tussen winst en verlies. De omzetten waren daarbij zeer laag. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de groei van de wereldeconomie. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 9091,54 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk hogern.De winsten zullen echter beperkt blijven door de aanhoudende onzekerheid over Griekenland en Spanje.

,,De AEX opent 1 punt hoger. Het zal geen overtuigende stijging zijn aangezien de markt zeer gereserveerd blijft richting het einde van het derde kwartaal. Investeerders zullen proberen om de winsten van de afgelopen weken zoveel mogelijk vast te houden. Daarnaast is het wachten op de uitkomsten van de stresstest van de Spaanse banken, die later in de week naar buiten komen", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

'Onderzoek naar opkoopprogramma ECB'

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Duitse centrale bank gaan onderzoek doen naar de rechtmatigheid van het opkoopprogramma door de ECB van staatsleningen van zwakke eurolanden. Dat meldde het Duitse blad Bild dinsdag op basis van bronnen.

Volgens Bild willen advocaten van de ECB en de Bundesbank weten bij welke omvang en op wat voor termijn het opkoopprogramma inbreuk maakt op de Europese regels. Er bestaat volgens het blad een kans dat de zaak zal worden voorgelegd aan het Europese Hof van Justitie. Voor deze mogelijkheid willen de ECB en de Bundesbank zich juridisch wapenen, aldus Bild.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Belgi√ę geeft criminelen vrij spel om goud wit te wassen

Het Antwerpse gerecht voert een ­onderzoek naar een van de grootste goudhandelaars ter wereld, een Antwerps bedrijf dat vorig jaar liefst 1,7 miljard euro omzet boekte. Het gerecht vernam dat criminelen van alle slag bij het bedrijf terechtkonden met grote zakken goud en daar gigantische sommen cash geld voor kregen, waardoor de transacties geen spoor nalieten.