Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39611 tot 39615
Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'China's ambities liegen er niet om maar China gelooft in onze euro'

We kampen met ongekend sterke economische tegenwind en een nog steeds machtige bankenlobby, constateert Jan Dwarshuis. Maar niet getreurd: wereldmacht in wording China gelooft in onze euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

ECB-EU-IMF-troïka zet het op een lopen in Athene

Leden van de IMF-EU-ECB-troïka zijn de voorbije 24 uur tot driemaal toe verhinderd om hun geplande activiteiten uit te voeren. Dat melden verschillende Griekse media.  Een met de Centrale Unie van Gemeenten (KEDE) geplande ontmoeting in Athene kon niet doorgaan omdat leden van de ambtenarenvakbond de troïkaleden de doorgang versperden.

Ze gooiden daarbij waterflessen, koffie en tal van andere zaken naar de buitenlandse bezoekers en hun vertaler, waarna deze uiteindelijk op de vlucht sloegen. Volgens de ambtenarenvakbond ging het om een 'spontane actie'.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Graaien in de pensioenpotten

De Belgische regering heeft deze nacht 210 miljoen euro gestolen van pensioenspaarders.

In het verleden werd pensioensparen flink aangemoedigd door de overheid. Het wettelijke pensioen zou immers niet volstaan en wie optimaal wilde genieten van de oude dag, moest extra sparen via een aanvullend pensioen.

Dit werd zelfs fiscaal gestimuleerd door de stortingen aftrekbaar te maken. Al moet dit voor een stuk genuanceerd worden omdat de overheid bij je pensioen weer 10% tot 16,5% opeist.

Maar waarom wachten met het innen van die belastingen tot je 60 bent? Vorige week kreeg de overheid het crapuleuze idee om een deel van die belastingen vandaag reeds te innen.

De pensioenspaarder zou hier niets van merken omdat hij de belastingen toch moet betalen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Veel kleding- en schoenwinkels op de fles

Zware tijden voor kleding- en schoenenwinkels. Er werd fors minder verkocht in het tweede kwartaal, de omzet nam af én het aantal faillissementen verdubbelde.

In het tweede kwartaal liep de verkoop van schoenen met 10 procent terug en werd er 7 procent minder kleding verkocht vergeleken met een jaar eerder. In het eerste kwartaal steeg de hoeveelheid verkochte schoenen en kleding nog met respectievelijk 8 en 3 procent. In het afgelopen jaar kromp het volume niet zo sterk als in het tweede kwartaal. De koopbereidheid van consumenten bereikte toen een dieptepunt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Groei opkomende economieën Azië zwakt af'

De opkomende economieën in Azië zullen dit jaar minder sterk groeien dan eerder werd verwacht, vooral onder druk van de economische afkoeling van de grootmachten China en India.

De groei van de 45 opkomende economieën in het Verre Oosten zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 6,1 procent, tegen een in april voorspelde 6,9 procent.