Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 39626 tot 39630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Verkopen iPhone 5 vallen tegen, koers Apple zet paar stapjes terug

David Rosenberg van Gluskin Sheff heeft goed nieuws én slecht nieuws, telkens in verband met de onroerend goedmarkt in de U.S. Het goede nieuws is dat die vastgoedmarkt misschien wel een bodem heeft gevonden, het slechte nieuws is dat het er eigenlijk allemaal niet zo veel toe doet.

Er is namelijk een wereld van verschil tussen een uitbodeming en een krachtige opleving. Dergelijke opleving kan nog heel lang op zich laten wachten, al was het maar omdat er nog 10.000den onverkochte huizen op een koper wachten. Het aanbod zal nog geruime tijd de vraag overtreffen.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Zorgen drukken koersen AEX index

Diverse zorgen over met name de economie van Europese landen zorgden vandaag voor lagere koersen van aandelen op de beurzen. Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag lager, de beurs in Brussel stond kort na opening op een verlies van -0,2% en de beurs in Amsterdam daalde met -0,6%. Onder andere een gerucht over het begrotingstekort in Griekendland zorgde voor een voorzichtige houding bij beleggers.

Het Duitse blad Der Spiegel bracht het nieuws dat het Griekse begrotingstekort waarschijnlijk aanzienlijk groter zal zijn dan eerder werd verwacht. Volgens stukken die in handen zijn gekomen van Der Spiegel zouden inspecteurs van de trojka ontdekt hebben dat het tekort ongeveer 20 miljard Euro bedraagt. Deze stukken zouden onderdeel zijn van het concept-rapport voor de Europese Unie, de ECB (Europese Centrale bank) en het IMF (Internationaal Monetair Fonds). Eerder liet de Griekse premier Antonis Samaras weten dat het begrotingstekort rond de 10 miljard Euro zou liggen, wat dus sterk afwijkt van de 20 miljard Euro die nu geconstateerd zou zijn. Verder viel het macrocijfer over het Duitse ondernemersvertrouwen tegen, welke onder de verwachting kwam van wat economen hadden verwacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Olie consolideert steeds na nieuwe QE

Zowel na de aankondiging van QE 1, QE 2 als QE 3 (oneindig) daalde de olieprijs. Na QE 1 duurde het 20 dagen vooraleer de olieprijs hersteld, na QE 2 duurde het nog maar 10 dagen vooraleer het herstel werd ingezet.

Het lijkt alsof iemand wil bewijzen dat inflatie wel degelijk daalt bij een nieuw rondje monetaire stimulus. Hoe ver daalt de olieprijs nu en hoe snel herstelt ze terug? We zullen het snel weten. Een hogere olieprijs zal alvast niet lang op zich laten wachten. Het QE-geld moet uiteraard ergens naartoe.

De prijzen aan de pomp stijgen dan ook weer. Vanaf morgen stijgt de prijs voor diezel. Tot zover het effect op de inflatie. Nog voor het een invloed heeft op de inflatie, zijn de prijzen terug aan het stijgen.

Maak dus gebruik van de huidige correctie bij olie om de beste olieaandelen uit de sector op te pikken, want de olieprijs zal snel terug opveren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Opnieuw dieptepunt Nederlandse bouwsector

De Nederlandse bouwsector heeft een nieuw dieptepunt bereikt, blijkt maandag uit cijfers van kredietadviseur Creditsafe.

In de eerste acht maanden van 2012 zijn 38% meer bedrijven in de Nederlandse bouwsector failliet gegaan dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Daarmee is het tijdelijke lichte herstel, met een afname van het aantal faillissementen met 4% in 2011, meer dan teniet gedaan, merkt Creditsafe op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Europa opnieuw voor een week van de waarheid

Deze week wordt weer cruciaal voor Spanje en dus ook voor Europa. De markten zullen focussen op 3 belangrijke aankondigingen: het eerste voorstel voor het budget van 2013, nieuwe structurele hervormingen en de resultaten van de banken stress test.

Spanje zal serieuze inspanningen moeten leveren om aan de vooropgelegde norm te komen van een begrotingstekort van 4,5 % voor 2013. Dit terwijl er dit jaar een begrotingstekort geboekt mag worden van 6,3 % maar het zal eerder een tekort worden van 8 à 9 %.

De structurele hervormingen zouden vooral in de pensioenen voelbaar zijn. De pensioenleeftijd zou opgetrokken worden van 65 tot 67 en er zou een indexeringstop worden ingevoerd op de pensioenuitkeringen. Dit zou Spanje een besparing van € 5 à 6 miljard moeten opleveren of 0,5 % van het bbp.