Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39626 tot 39630
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Spanje zet Wall Street op verlies

De beurzen in New York stonden dinsdag op verlies. Onduidelijkheid over de eventuele aanvraag van Europese steun door Spanje zorgde voor een afwachtende stemming.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent lager op 13.456 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1442 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 3109 punten.

Spanje speelde net als in Europa een hoofdrol in de bespiegelingen van beleggers. Maandagavond waren er geruchten dat Spanje klaar zou staan om Europese noodsteun aan te vragen. Dinsdag ontkende de Spaanse premier Mariano Rajoy echter dat de aanvraag aanstaande is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Bloomberg: "Zilver kan nu naar 50 dollar tegen eind 2012"

En wij maar denken dat we de enige positieve analisten zijn voor zilver. Het blijkt echter dat we tegenwoordig in goed gezelschap verkeren.

Bloomberg, niet de minste in de financiële media, pakte uit met een reportage over zilver en gaf meteen aan waarom de zilverprijs nog dit jaar naar 50 dollar kan.

Toeval of niet, ook Slim Beleggen publiceerde vandaag zijn wekelijkse column met de ronkende titel: Tijd voor zilver om te blinken

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Dreigende afsplitsing Catalonië begin van het einde van de EU?

Het steeds meer macht en geld opeisende Brussel ziet tot zijn schrik dat het centralistische integratiebeleid in steeds meer Europese landen een averechts effect heeft en juist wrevel en grote maatschappelijke spanningen veroorzaakt. Spanje, dat dankzij de invoering van de euro steeds verder de economische, financiële en sociale afgrond inglijdt, dreigt hiervan het eerste slachtoffer te worden. In de regio Catalonië, waar men toch al nooit blij was met 'Madrid', eist men nu massaal onafhankelijkheid. De dreigende afsplitsing van de economisch belangrijkste regio van Spanje zou wel eens het begin van het einde van de Europese Unie in zijn huidige vorm kunnen betekenen.

De escalerende spanning tussen Madrid en Barcelona, behalve op voetbalgebied ook op talloze andere terreinen eeuwige rivalen, is niet enkel te wijten aan de afgelopen vier crisisjaren. Het Catalaanse wantrouwen tegenover het machtscentrum in Madrid is altijd al zeer groot geweest.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Iraanse munt stort in twee dagen 20% in, 80% in één jaar!

Terwijl de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad blijft beweren dat de Westerse sancties zijn land niet of nauwelijks raken (2) blijkt uit de realiteit juist het tegendeel. De Iraanse rial verloor afgelopen zondag maar liefst 17% van zijn waarde en gisteren nog eens 2% tot 6%, waardoor de munt in één jaar tijd 80% minder waard is geworden. Dat de regering in Teheran in werkelijkheid doodsbang is voor een economische instorting blijkt uit het feit dat het de door de staat gecontroleerde Iraanse media verboden werd om ook maar iets over de instorting van de munt te berichten.

Een Iraanse parlementariër zegt ondertussen voldoende handtekeningen te hebben verzameld om president Ahmadinejad te dwingen zich aan een verhoor over de steeds ernstiger wordende economische crisis in het land te onderwerpen. De geplaagde president lag eerder dit jaar ook al onder vuur van het parlement vanwege zijn publieke onenigheid met de Iraanse opperleider Ayatollah Khamenei.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Amerikaanse banken aangeklaagd wegens frauduleuze hypotheken

De aanklacht draait om een elektronisch registratiesysteem voor hypotheken die door de banken JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo zowel werd gebruikt bij het verstrekken van de leningen als bij het in beslag nemen van huizen.