EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39631 tot 39635
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Spanje haalt 3,5 miljard op met leningen

Spanje heeft met de uitgifte van kortlopende staatsleningen 3,5 miljard euro opgehaald.

De rente op de obligaties van 3 maanden lag hoger dan een maand eerder, maar op de 6-maandsleningen ging de rente omlaag.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren in de ochtendhandel hoger, als gevolg van een aantal nieuwe ontwikkelingen in Spanje, die als pessimistisch bestempeld kunnen worden.

Ondanks deze ontwikkelingen wist Spanje succesvol schatkistpapier te veilen, waardoor de bunds weer iets van hun winst moesten inleveren.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Spaanse economie krimpt 0,4 procent in derde kwartaal

De Spaanse economie is in het derde kwartaal waarschijnlijk met 0,4 procent gekrompen ten opzichte van het tweede kwartaal.

Dat stelde de Spaanse centrale bank dinsdag in zijn economisch bulletin.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

HSBC en Barclays verwachten stijging goudprijs

 HSBC en Barclays verwachten stijging goudprijs Beleggers die goud kopen worden gesteund door verschillende centrale banken, die sinds 2009 ook netto kopers van het edelmetaal zijn geworden. Maar ook veel grote banken staan positief tegenover het glimmende gele edelmetaal. Zo hebben HSBC en Barclays onlangs hun vooruitzichten voor de goudprijs naar buiten gebracht. Eerstgenoemde bank voorziet een gemiddelde goudprijs van $1.850/toz in 2013 en $1.775/toz in 2014. De bank is terughoudend met haar koersdoel, want op het moment van schrijven kost een troy ounce goud al ongeveer $1.730. Wel acht HSBC het goed mogelijk dat de goudprijs volgend jaar stijgt tot $2.000/toz, als gevolg van het soepele monetaire beleid van een aantal centrale banken en de aanhoudend sterke vraag naar goud door beleggers.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2012

Weg met spookverhalen over ons pensioen

60 Procent van de Nederlanders denkt dat de bonussen en salarissen van bestuurders een groot deel van hun premie opslokken. Niet dus! De bestuurders van pensioenfondsen doen dit werk vrijwel altijd als onderdeel van hun gewone baan. Ze krijgen geen bonussen. De beheerders van de pensioenfondsen krijgen een goed salaris. Maar die salarissen zijn duidelijk lager dan die in de rest van de financiële sector.

Maar liefst 72 procent van de Nederlanders denkt dat je bij een pensioenfonds meer euro’s pensioenpremie betaalt dan je aan euro’s na je pensioen krijgt uitbetaald. Nee dus. Als je je leven lang pensioen opbouwt bij een pensioenfonds, krijg je aan het eind van de rit veel meer euro’s pensioen dan je aan euro’s premie hebt betaald.

Lees verder op nubijlage.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs