Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39631 tot 39635
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Opnieuw dieptepunt Nederlandse bouwsector

De Nederlandse bouwsector heeft een nieuw dieptepunt bereikt, blijkt maandag uit cijfers van kredietadviseur Creditsafe.

In de eerste acht maanden van 2012 zijn 38% meer bedrijven in de Nederlandse bouwsector failliet gegaan dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Daarmee is het tijdelijke lichte herstel, met een afname van het aantal faillissementen met 4% in 2011, meer dan teniet gedaan, merkt Creditsafe op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Europa opnieuw voor een week van de waarheid

Deze week wordt weer cruciaal voor Spanje en dus ook voor Europa. De markten zullen focussen op 3 belangrijke aankondigingen: het eerste voorstel voor het budget van 2013, nieuwe structurele hervormingen en de resultaten van de banken stress test.

Spanje zal serieuze inspanningen moeten leveren om aan de vooropgelegde norm te komen van een begrotingstekort van 4,5 % voor 2013. Dit terwijl er dit jaar een begrotingstekort geboekt mag worden van 6,3 % maar het zal eerder een tekort worden van 8 à 9 %.

De structurele hervormingen zouden vooral in de pensioenen voelbaar zijn. De pensioenleeftijd zou opgetrokken worden van 65 tot 67 en er zou een indexeringstop worden ingevoerd op de pensioenuitkeringen. Dit zou Spanje een besparing van € 5 à 6 miljard moeten opleveren of 0,5 % van het bbp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

RBS schrapt 300 banen extra

De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 300 extra banen schrappen bij zijn zakenbankactiviteiten. Dat maakte RBS maandag bekend.

Eerder dit jaar kondigde het concern aan tot eind volgend jaar 3500 banen te schrappen. Dat worden er nu 3800.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

0% rente in de VS tot minstens 2016?

De FED heeft laten weten dat het de rentevoet op 0 % wil houden totdat de werkloosheid voldoende is gezakt. De FED president van Minneapolis kleeft er een cijfer op, hij zei dat de rentevoet zo laag blijf totdat de werkloosheid 5,5 % bedraagt.

“As long as the FOMC is continuing to satisfy its price stability mandate, it should keep the Fed funds rate extraordinarily low until the unemployment rate has fallen below 5.5%,” Mr. Kocherlakota said.

De voorspelling van de FED dat de rentevoet op 0 % blijft tot 2015 lijkt in dat opzicht te optimistisch. Zonder tegenslagen of groeispurten zal het aan het huidige tempo minstens tot 2016 duren vooraleer de 5,5 % wordt bereikt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

De vrije markt bestaat niet meer

Een vrije markt is een markt waarin de prijs door vraag en aanbod tot stand komt. Nu duidelijk is geworden dat we een toekomst tegemoet gaan van oneindige geldcreatie is het de vraag in hoeverre de vrije markt nog daadwerkelijk bestaat. De Federal Reserve gaat niet alleen door met de aankoop van obligaties, ook liet Ben Bernanke weten dat het de huizenmarkt zal gaan stimuleren, middels de aankoop van Mortgage-backed securities. De Fed hoopt natuurlijk op stijgende huizenprijzen, want dat is in het belang van de algehele economie. De meeste Amerikanen hebben een koophuis en als die waarde stijgt, heeft dat een positief effect op de economische groei, althans dat is het idee. Dit geldt ook voor de aandelenmarkten.

[...]