Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39631 tot 39635
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Westen voert economische oorlog tegen Iran'

Het Westen voert een economische oorlog tegen Iran, maar Iran zal zich daar niet door laten intimideren. Dit zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad dinsdag terwijl de Iraanse munteenheid dramatisch kelderde en de vraag naar dollars snel steeg.

Het is volgens Ahmadinejad een geheime oorlog die over de hele wereld wordt gevoerd om te voorkomen dat Iran olie uitvoert en geld uit export kan innen. Hij zei dat het Iraanse volk het voornaamste doelwit van westerse sancties is, maar dat het volk zich niet op de knieën laat dwingen.

De waarde van de Iraanse munteenheid de rial is in een week tijd circa 40 procent afgenomen. Westerse sancties en de volgens waarnemers gerechtvaardigde angst van veel Iraniërs dat de regering al geruime tijd een economisch wanbeleid voert, jagen de inflatie omhoog.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street licht hoger van start

Wall Street zal dinsdag naar verwachting met een lichte winst openen, dankzij geruststelling onder beleggers door berichten dat een Spaanse steunaanvraag op handen is, en dankzij eerdere beloftes van centrale banken wereldwijd dat zij actie zullen ondernemen temidden van de zorgen over de wereldwijde economische groei.

Omstreeks 14.50 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 39,00 punten hoger, winnen de S&P 500-futures 6,40 punten en voegen de Nasdaq 100-futures 13,25 punten toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York openen de Amerikaanse beurzen dinsdag waarschijnlijk licht hoger. De hoop dat Spanje snel een formeel hulpverzoek zal indienen bij Brussel zorgt voor enig optimisme onder beleggers.

Aan het bedrijvenfront maakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing bekend een grote slag te hebben geslagen in groeimarkt Brazilië. Luchtvaartmaatschappij Gol koopt 60 toestellen van het type 737 MAX. De vliegtuigen vertegenwoordigen een cataloguswaarde van 6 miljard dollar, wat de vliegtuigorder tot de grootste ooit in Latijns-Amerika maakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Crisis tast werksfeer aan'

De crisis heeft flinke gevolgen gehad op de werksfeer bij bedrijven en organisaties.

Dit stelt de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) op basis van een enquête die werd gehouden onder ruim 300 leden.

Bijna driekwart van de ondervraagden is het eens met de stelling dat de crisis van invloed is geweest op de werksfeer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Poverty barons' maakten van armoede 'big business'

Zo’n half miljard Britse pond verdween vorig jaar in de zakken van consultants die voor het Britse ministerie van Ontwikkelingshulp uitzoeken hoe en waar ontwikkelingsgeld best besteed wordt. Omdat deze organisaties zo veel invloed en macht hebben op ontwikkelingshulp spreekt de Britse pers van ‘poverty barons’ of ‘armoedebaronnen’.

Deze mensen ontvangen riante, door de belastingbetaler opgehoeste salarissen, die in de honderdduizenden, zoniet miljoen pond per jaar belopen. Geld dat bestemd is voor ontwikkelingswerk, voedsel, watervoorzieningen, scholen en ander projecten in arme landen blijft zo in Groot-Brittannië.