Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39641 tot 39645
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag waarschijnlijk lager aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers blijven terughoudend door de aanhoudende zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten en de problemen in Europa.

Op macro-economisch vlak staan er geen belangrijke publicaties op het programma. Later in de week komen onder meer gegevens naar buiten over de verkoop van duurzame goederen, het inkomen en de Amerikaanse huizenmarkt. Ook wordt het definitieve cijfer over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal bekendgemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

1,20 USD:EUR niveau cruciaal voor voortbestaan euro

De euro zakt momenteel terug onder het niveau van 1,30 USD. Op korte termijn heeft de euro een mooie remonte gemaakt. Op lange termijn zou het wel wenselijk zijn om boven de 1,20 USD te blijven.

Er zijn grote stressfactoren die door de Eurozone dwalen. Een daarvan is de divergentie tussen de rentevoeten van de periferie en de kern. Het ene land moet op de ECB rekenen om de rentevoeten op een iets of wat aanvaardbaar niveau te krijgen terwijl het andere land gratis of zelf met negatieve rente geld kan lenen. Dit zet de euro onder druk. Indien de druk aanhoudt en de euro door de grens van 1,20 USD zakt, kunnen de gevolgen onoverzienbaar worden.

Dit is uiteraard juist het tegenovergesteld van hetgeen de architecten van de euro voor ogen hadden bij de lancering in 1999. Op onderstaande grafiek is te zien dat de euro technisch gezien weinig steun meer heeft eens ze door de 1,20 USD/EUR zakt. Er is nog steeds geen eensgezindheid in Europa. Als de euro door het cruciale niveau zakt, is de kans groot dat de rentevoeten in de kernlanden als Duitsland, Nederland en Finland ook beginnen te stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Barry Ritholtz: “Er komt nog een recessie met een beurscorrectie aan”

Barry Ritholtz, money manager bij Fusion IQ, was te gast bij Forbes TV. Hij geeft er tekst en uitleg aan de markt, individuele beurssegmenten (waaronder biotechnologie en vastgoed).

Ritholtz geeft ook aan dat hij redelijk negatief is op de markt door de inmenging van de centrale bankiers, met een 60/40 (aandelen/obligaties) verhouding voor zijn portefeuille. Barry verwacht nog een recessie met een beurscorrectie vooraleer we naar nieuwe beursrecords kunnen.

Staatsobligaties zijn te mijden, aldus Ritholtz. Over de presidentsverkiezingen is hij duidelijk: het maakt niets uit wie de volgende president van de VS wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

'Vergroten ESM naar 2 biljoen een illusie'

Het vergroten van het permanente noodfonds ESM, met bijdragen van de private sector, van de huidige 500 miljard euro naar 2 biljoen (2000 miljard) euro, is een illusie.

Dat stelde het Duitse ministerie van Financiën maandag in een reactie op een artikel in het blad Der Spiegel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Van Rompuy benadrukt om scherp te blijven

Europees president Herman Van Rompuy heeft maandag gewaarschuwd dat de leiders van de eurolanden niet achterover mogen leunen.

De aanpak van de schuldencrisis werpt vruchten af, maar er is nog een lange weg te gaan, aldus de Belg.

Van Rompuy zei te merken dat het ''gevoel van urgentie'' in sommige landen een beetje weg dreigt te zakken, wat betreft oplossingen voor zowel de korte- als de langetermijn. ''Dat mag niet gebeuren'', benadrukte hij.