Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 39646 tot 39650
Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 24 september 2012

ECB tijdelijk werkloos op het obligatiefront

De Europese Centrale Bank maakte vandaag bekend dat ze voor de 27ste week op rij nul overheidsobligaties heeft gekocht.

Dat was algemeen verwacht. Frankfurt zit immers zo'n beetje in between jobs. Voorzitter Mario Draghi (foto) voerde begin deze maand het Securities Markets Program (SMP) af omdat het niet slaagde in zijn opzet.

Dat had veel te maken met het feit dat het SMP per definitie beperkt was in zowel tijd als omvang. De afgelopen twee jaar kocht de ECB in salvo's een maximum van 220 miljard euro obligaties in van probleemlanden. Zo drukte ze tijdelijk de rente van die landen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Valse goud gaat viraal in Manhatten

A few days ago, our report on the discovery of a single 10 oz Tungsten-filled gold bar in Manhattan's jewelry district promptly went viral, as it meant that a tungsten-based, gold-counterfeiting operation, previously isolated solely to the UK and Europe, had crossed the Atlantic. The good news was that the counterfeiting case was isolated to just one 10 oz bar. This morning, the NYPost reports that as had been expected, in the aftermath of the realization that the sanctity of the gold inventory on 47th Street just off Fifth Avenue has been polluted, and dealers promptly check the purity of their gold, at least ten more fake 10-ounce "gold bars" filled with Tungsten has been discovered.

The Post has learned as many as 10 fake gold bars — made up mostly of relatively worthless tungsten — were sold recently to unsuspecting dealers in Manhattan’s Midtown Diamond District.

The 10-oz. gold bars are hugely popular with Main Street investors, and it is not known how many of the fake gold bars were sold to dealers — or if any fake bars were purchased by the public.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

'Slagkracht ESM wordt verhoogd'

De landen van de eurozone willen de capaciteit van het noodfonds ESM drastisch verhogen. Het ESM zou voor noodgevallen 2 biljoen euro (2000 miljard euro) beschikbaar moeten hebben, zo schrijft het Duitse blad Der Spiegel op zondag. Dat is vier maal zoveel als het ESM op dit moment heeft. Op deze manier zouden ook grote landen als Spanje en Italie in noodgevallen kunnen worden ondersteund.

De meeste landen, waaronder Duitsland, zouden in ieder geval instemmen met de verhoging van het beschikbare geld. Dat zou pas gebeuren nadat het ESM binnenkort in werking is getreden. Wel zou de Duitse minister van Financien Wolfgang Schäuble willen dat het Duitse parlement zich achteraf uitspreekt over de maatregel.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

'Kapitaalinjectie': Spanje heeft meer dan honderd miljard extra nodig

Spaanse banken hebben een kapitaalinjectie van meer dan €100 miljard nodig.

Dat het bancaire stelsel van Reino de España overladen is met giftige leningen en geherstructureerd dient te worden, is geen nieuws. Eurobroeders hadden daarom eerder al een bailout toegezegd aan de banken van het Zuid-Europese land. Destijds werd echter geschat dat de bancos gezamenlijk maar 60 miljard euro nodig hadden uit Brussel.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 23 september 2012

Begin van een hete Griekse herfst

Op woensdag 26 september hebben de twee grote vakbonden van Griekenland, GSEE en ADEDY, opgeroepen tot een grote algemene staking tegen het besparingsbeleid dat de nieuwe regering Samaras voert. De openbare diensten werken niet, ferries blijven aan de kant en het land zal compleet worden lam gelegd.

Er is veel om tegen te protesteren. Het verwoestende effect van de taksen en belastingen wordt nu pas duidelijk. 25 procent van de Grieken leeft onder de armoedegrens, bijna een kwart van de Grieken zit zonder werk, en meer dan 55 procent van de Griekse jongeren is werkloos en heeft geen enkel perspectief op een betere toekomst. En dat zijn slechts de officiële cijfers, want iemand die werkloos is en zich niet aanmeldt bij de OAED, de dienst voor werkgelegenheid, is niet eens in de statistieken opgenomen. Als het omgekeerd bekijkt, dan zie je dat ongeveer 35 procent van de Griekse actieve bevolking nog werk heeft. Dat is ontstellend weinig en te weinig om de economie weer op de poten te krijgen.