Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 39646 tot 39650
Bron: nd.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Huizenkoper 18 procent duurder uit

Door de beperking van de hypotheekrenteaftrek vallen de maandlasten van een gemiddelde huizenkoper vanaf 1 januari volgend jaar achttien procent hoger uit. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van financieel adviesbureau Moneyview.

Op een hypotheek van tweehonderdduizend euro is een huizenbezitter die vanaf 1 januari een lening afsluit gemiddeld bijna 46 duizend euro meer kwijt aan rente en aflossing. Reden is dat vanaf dat moment alleen hypotheken die tenminste annuïtair worden afgelost nog in aanmerking komen voor renteaftrek. Op dit moment is de spaarhypotheek meestal de lucratiefste variant.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

BEL20 en AEX beginnen de week met licht hogere koersen

De beurzen in Brussel en Amsterdam hadden vandaag een redelijk positieve dag al werd bij het slot ongeveer de helft van de eerdere winst weggegeven. Na een half uur handel stonden de AEX index en de BEL20 vanochtend op +0,6% en +0,7%.

Een combinatie van wat afgenomen zorgen omtrent de Eurocrisis en positieve macrocijfers uit China en de Verenigde Staten zorgden voor een goede stemming op de beurs. Aandelen die vandaag minder goed presteerden waren de staalbedrijven zoals Aperam, ArcelorMittal en Nyrstar. Aan de andere kant stonden banken die het goed deden, zoals KBC Group, Ageas en ING.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De rijkste man ter wereld koopt goud

De rijkste man ter wereld en de meest succesvolle zakenman ziet het wel zitten met goud. De Mexicaan Carlos Slim heeft een nieuwe deal gesloten ter waarde van $ 750 miljoen om de Ocampo goudmijn te kopen van AuRico Gold. Dit is de grootste gouddeal van een Mexicaans bedrijf en geeft een goede indicatie waar de rijkste man ter wereld zijn geld in wil steken.

Carlos Slim is de rijkste man ter wereld sinds 2010. Hij bezit een verscheidenheid aan bedrijven op het gebied van communicatie, technologie, retail, financiën, telecom,… noem maar op. Slim maakte vooral furore met América Móvil, wat hem naar de nummer 1 heeft gestuurd. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op $ 69 miljard.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Short Posities en gesubsidieerd zilver

Spannend wordt het. Echt spannend, vooral de komende dagen. Helemaal nu we zien dat alle technische indicatoren wijzen op een correctie naar beneden. De uptrend werd vorige week al doorbroken, bovendien hebben we bijna een dubbele top gehad, met recent zijwaarts prijsverloop met hoog volume. Dit alles is erg bearish. Maar ook de enorme toename van shortposities duiden niet op een stijging in de nabije toekomst. Als contrarian en als gelover in een fundamentele stijging van de zilverkoers denken we dan, we blijven long, maar er zijn teveel aanwijzingen voor een correctie naar beneden.

[...]

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

PIMCO adviseert goud in iedere beleggingsportefeuille

PIMCO het grootste obligatiebeleggingsfonds ter wereld heeft haar visie over de rol van goud in een beleggingsportefeuille gepresenteerd. Volgens PIMCO dient iedere beleggingsportefeuille een percentage in goud of andere edelmetalen te bevatten zolang de reële rente negatief is. (de rente die beleggers ontvangen na aftrek van inflatie). Goud heeft enkele unieke eigenschappen t.o.v. van andere beleggingsinstrumenten. Zo heeft goud een unieke vermogens eigenschap (store of value) en genereert het geen rente-inkomsten. Goud moet worden gezien als een politiek onafhankelijke valuta. Ook is goud op dit moment relatief niet duur ten opzichte van het verleden en ligt de prijs nog steeds 12% onder het piekniveau uit 1980. De goudprijs sloot vandaag op $ 1790 en € 1375.

[...]