Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39646 tot 39650
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Moody's: Spaanse banken hebben meer nodig

Volgens kredietbeoordelaar Moody's heeft de Spaanse bancaire sector tussen de €70 en €105 miljard nodig om de balansen op orde te brengen, meldt persbureau Bloomberg. De Spaanse overheid meldde afgelopen vrijdag dat de Spaanse banken een bedrag van €59,3 miljard nodig hebben. ,,Als de financiële markten sceptisch reageren op de uitkomsten van de test, kan dat de podingen van de Spaanse overheid om het vertrouwen in de financiële instellingen te herstellen, ondermijnen'', aldus het rapport.

Moody's meent dat er getwijfeld mag worden aan enkele veronderstellingen in de test. Zo is er bij de Spaanse stresstest uitgegaan van een kernkapitaalratio van 6% in zware economische tijden, terwijl Moody's een ratio hanteert van tussen de 8 en 10%. Zo werd bij de test voor de Ierse bankensector uitgegaan van 9%.

Bron: farsnews.com
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Turkije en Iran willen de jaarlijkse handel verhogen naar 30 miljard.

Iranian First Vice-President Mohammad Reza Rahimi is due to visit Ankara in coming days to meet high-ranking Turkish officials on bilateral ties and other issues of mutual interests.

"Mr. Rahimi will head to Turkey on Thursday at the invitation of Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan and in line with efforts to expand bilateral relations," Iranian Deputy Foreign Minister for Asian and Pacific Affairs Seyed Abbas Araqchi told FNA on Monday.

He said that during the visit, the two sides will review the different ways to further develop the two countries' economic cooperation, and added, "A number of important economic documents will be signed during the trip."

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Hoelang accepteerd men nog bezuinigingen en prijsverhogingen!

Er gaat geen dag voorbij of je leest wel weer ergens over de zogenaamde broodnodige bezuinigen.

Bijna niemand vraagt naar het waarom, men doet alsof het zo hoort, maar nu, zo lijkt het, beginnen bevolkingen wereldwijd toch eindelijk wakker te worden.

Bij de mens schijnt het zo te werken dat zolang iets hen zelf niet direct raakt, ze er eigenlijk niets over willen horen. Het leven in ons land is op dit moment nog best draaglijk, dus waar maken we ons druk over?

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Iraanse munteenheid keldert dramatisch

De waarde van de Iraanse munteenheid de rial is in een week tijd circa 40 procent afgenomen. Westerse sancties en de volgens waarnemers gerechtvaardigde angst van veel Iraniërs dat de regering al geruime tijd een economisch wanbeleid voert, jagen de inflatie omhoog.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Misery index op hoogste punt in 15 jaar

De misery index, de werkloosheid en de infaltie bij elkaar opgeteld, loopt teeds verder op en bereikt volgend jaar een hoogste niveau in lage tijd.

Dat blijkt uit een overzicht van ING Economisch Bureau. De misery index is in 2012 8,8% en volgend jaar is dat nog meer. Dat komt doordat de werkloosheid verder toeneemt en de prijzen mede door de btw-verhoging harder stijgen, aldus het ING Economisch Bureau.