Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 39651 tot 39655
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

'AEX begint met verlies'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting met verlies beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen lager openen. Beleggers kijken uit naar het cijferseizoen dat deze week in de Verenigde Staten van start gaat.

,,De AEX begint 2 punten lager. Alle positieve berichten van vorige week zijn in de koersen verwerkt en het is wachten op nieuwe impulsen. Vandaag staat er weinig op de agenda en het is vooral wachten op het begin van het kwartaalcijferseizoen", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Verzet tegen restschuld

Dat schrijft Sp!ts. Jurist Sven Hulleman zoekt medestanders in zijn strijd tegen de banken. „Er zijn bijna 700.000 mensen met een restschuld. Banken hebben een zetje van de rechter nodig om met ons dit probleem op te lossen.”

Uit recente cijfers van de ING Bank bleek dat een kwart van de Nederlandse huishoudens met een hypotheek in 2013 financieel 'onder water' zal staan. Dit betekent dat hun hypotheekschuld groter is dan de potentiële waarde van het eigen huis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

'IMF hint op afschrijven lening Griekenland'

Nederland en andere eurolanden moeten er rekening mee houden dat zij hun leningen aan Griekenland deels moeten afwaarderen.

Als door onvoorziene tegenvallers blijkt dat de Griekse staatsschuld niet langer houdbaar is, moet het steunprogramma worden aangepast, zegt Snel tegen de krant. ,,Een bijdrage van overheden zal dan zeker een onderwerp van gesprek zijn.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Wereldbank snijdt in groeiverwachtingen Azië

De Wereldbank verlaagt de groeiverwachtingen voor de opkomende landen in de regio Asia Pacific, vanwege de wereldwijde onzekere economische situatie. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

De wanhopige sociaal economische situatie in Spanje

While Europe watches and waits for Spain to submit a formal bailout request to the EU and the ECB, the economic situation on the ground there continues to deteriorate.

Huge protests against austerity measures engulfed Madrid recently as angry voters displayed their discontent in the streets.

Spain recently revealed more austerity in its 2013 budget, which will likely have to be modified to include deeper cuts when over-optimistic macroeconomic growth assumptions don't materialize.