Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39656 tot 39660
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Als de cijfers goed zijn voor Obama, heeft hij ze vervalst...

Het Amerikaanse Bureau of Labour Statistics publiceerde gisteren de maandelijkse jobcijfers en die vielen redelijk mee. Voor het eerst sinds zijn aantreden daalde het werkloosheidspercentage onder het niveau dat president Obama van zijn voorganger erfde. De Amerikaanse werkloosheidsgraad daalde onverwacht tot 7,8 procent. Een tweet van Koen De Leus geeft de belangrijkste cijfers in grafiek weer:

[...]

Voormalig GE-baas Jack Welch verdenkt de Obama-adminstratie ronduit van manipulatie van de cijfers.  Zijn tweet werd snel gecounterd door de -nochtans alles behalve linkse- Wall Street JournaL

[...]

Bron: nrc-ombudsman.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Financiële journalistiek gekaapt

NU DE COLLAPSE VAN ONS FINANCIEEL-ECONOMISCH SYSTEEM EEN ZEKERHEID IS EN NOG SLECHTS EEN KWESTIE VAN TIJD, BLIJKEN DE COMPLETE MEDIA TE ZIJN GEKOCHT DOOR DE BANKIERS

Hier zien we direct de werkelijke functie van deze ‘bankiers/analytici’: het consequent downplayen van alle ontwikkelingen met als doel de ‘markten’ en maatschappij zo lang mogelijk rustig te houden opdat zij met hun werkgevers zo lang mogelijk de zakken kunnen blijven vullen. De media die het meest gebruik maken van deze nieuwe -en gratis- vormen van ‘expertise’ zijn het FD, BNR en RTL7. Bij andere media ligt het accent meer op een select groepje -opnieuw ‘geheel onafhankelijke’ professoren met namen als Arnold en Benink. Die laatsten zijn met name ingehuurd om op ‘verantwoorde wijze’ het beleid te ‘duiden’ van clubs als ECB, IMF en ESF. Aldus zien we dat de duiding over de crisis geheel is handen is van de betrokken partijen: banken en de Staat. Het zal duidelijk zijn dat dit niet voor niets zo is: de waarheid moet het volk onthouden worden, tegen elke prijs.

Bron: stocktradingnieuws.com
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Al eens van target2 gehoord?

Als u er nog nooit van gehoord hebt, dan is het daarvoor nu de hoogste tijd. Je hoort er nooit een politicus over spreken, maar het speelt een bepalende rol in de eurocrisis. TARGET2 is een soort betalingssysteem tussen banken uit EU-landen.

Als Spanjaarden massaal hun geld overboeken naar Nederlandse bankrekeningen, dan leent de DNB hetzelfde bedrag (via de ECB en de BdE) terug uit aan die Spaanse banken.

En zo komt het dat DNB per eind 2011 een totale vordering van maar liefst €150 miljard heeft. Op Zuid-Europese centrale banken. Zie onderstaande grafiek die ik van de DNB website plukte.

Bron: niburu.co
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Is het einde van de financiele wereld in zicht?

De maand oktober staat voor de financiële wereld gelijk aan een (voorspelde) crash van de aandelenmarkten. 

Of het nu inderdaad oktober wordt is niet helemaal met zekerheid vooraf te zeggen, maar komen gaat de crash die de crisis van 2008 doet lijken op een picknick in een zonnig park.

Bron: express.be
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Roubini “Amerikaanse bankensector is er slechter aan toe dan ooit tevoren”

Schijn bedriegt vaak, ook in de bancaire wereld. Op het eerste gezicht lijkt er in de bankensector in de U.S. niets bijzonders aan de hand te zijn. De grootbanken maken meer winst dan ooit te voren, ze voelen de wind weer volop in de zeilen blazen. Van een crisisgevoel is geen sprake.

Nouriel Roubini waarschuwt dat we een vals gevoel van veiligheid krijgen, want in werkelijkheid is de situatie in de Amerikaanse bankensector verre van fraai. Meer nog: de Amerikaanse bankensector is er slechter aan toe dan ooit tevoren, tenminste als we Roubini mogen geloven.

De banken zijn namelijk groter geworden dan ooit tevoren. Ze waren voor de financiële crisis van 2008 al ‘too big to fail’ en door een consolidatie in de sector zijn ze nog groter geworden. Bovendien zijn de Amerikaanse banken even kwetsbaar zal ze voor de crisis waren.