Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 39656 tot 39660
Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

2000 miljard euro - altijd prijs!

"Niet geschoten is altijd mis''  zou het motto van ECB-president Draghi kunnen zijn. Helaas moet ondertussen ernstig worden getwijfeld aan zijn oordeelsvermogen, gezien het onwaarschijnlijk gevarieerde arsenaal dat tot nog toe werd ingezet om de crisis in de Eurozone onder controle te krijgen. En wat voor Draghi geldt, geldt in nog veel sterkere mate voor de prutsers die tezamen de raad van Europese regeringsleiders vormen. Stinkende heelmeesters maken rottende wonden, en de geur van Goldman Sachs kleeft te vele Eurocraten aan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Column Kees de Kort | Babyboomers dansen de polonaise

"De babyboomers en de grijze duiven dansen de polonaise: dat lijkt me zeker. Maar als je onder de 45 bent, dan kijk je er heel anders naar", zegt BNR's Kees de Kort.

"Het gaat om het begrip rekenrente: dit is het rendement dat pensioenfondsen moeten maken om in de loop van de tijd aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Als de rente hoger is kunnen ze meer uitkeren en kunnen de premies omlaag. Als de rente lager is dan de rekenrente, kom je een keer in de problemen. Dan gaan we praten over hogere premies en korten van de uitkeringen", legt De Kort uit.

"Wat hebben nou de Nederlandsche Bank en ministerie van Sociale Zaken gezegd: dat korten en hogere premies vinden we niet leuk. Dus we zeggen tegen de pensioenfondsen: jullie mogen rekenen met de rekenrente. Jullie zeggen gewoon dat je 4 procent hebt gemaakt, terwijl het in de realiteit maar 1,7 procent is", vertelt De Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Herverkiezing Obama kan "Mega Jump" in goudprijs veroorzaken

Bestaat er een correlatie tussen president Barack Obama en de goudprijs? Jon Najarian van OptionMonster.com is overtuigd wel. Meer zelfs, hij gelooft dat de herverkiezing van Obama tot president een krachtige impuls naar omhoog zou kunnen geven aan de goudprijs.

Obama kan zelfs een ‘Mega Jump’ in de goudprijs veroorzaken wanneer we Najarian mogen geloven. In Mitt Romney heeft hij als belegger in goud veel minder vertrouwen. Een overwinning van Romney in de verkiezingen zou de GLD ETF terug richting 160 dollar kunnen duwen.

Goudprijs kan makkelijk doorstijgen boven 2000 dollar

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Pensioenen maximaal 7 procent gekort

Pensioenfondsen mogen de pensioenen maximaal 7 procent korten om financieel orde op zaken te stellen.

Dat staat in een brief met maatregelen die staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Griekenland: 'Mission Impossible'. Factuur gaat naar EU.

Athene heeft weer een hoop uit te leggen aan de eurozone na inspectie van de trojka. Het Griekse begrotingstekort is aanzienlijker groter dan vooraf werd verwacht.

Het begrotingstekort van het onder de eurocrisis gebukt gaande Griekenland is aanzienlijk groter dan eerder verwacht. De inspecteurs van de trojka hebben geconstateerd dat het tekort inmiddels is opgelopen tot ruim 20 miljard euro bedraagt. Dat meldt Der Spiegel. Het Duitse weekblad stelde in haar zondageditie de hand te hebben geslagen op delen een concept-rapport van de trojka.